Ухвала
від 04.11.2021 по справі 295/14476/21
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/14476/21

1-кс/295/6962/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04.11.2021 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м.Житомира ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні

клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Житомирської обласної прокуратури ОСОБА_3

про тимчасовий доступ до речей та документів, що містять охоронювану законом таємницю, та їх вилучення, у кримінальному провадженні №42020060000000064 від 25.08.2020 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.204 КК України та додані до нього матеріали,

в с т а н о в и в:

02.11.2021 прокурор звернувся до слідчого судді із клопотанням, в якому просить надати тимчасовий доступ та можливість вилучення у ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » інформації по мобільним терміналам НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 .

В обґрунтування клопотання прокурор вказав, що Житомирським районним управлінням поліції ГУНП в Житомирській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42020060000000064 від 25.08.2020 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.204 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені особи за попередньою змовою на території Черняхівського району Житомирської області організували підпільний цех з виготовлення фальсифікованих тютюнових виробів відомих світових брендів, що становить загрозу для життя та здоров`я людей.

Прокурор вказує, що згідно з інформацією оперативного підрозділу, виготовлення фальсифікованої тютюнової продукції здійснюється в Черняхівському районі Житомирської області на одній з промислових територій (земельна ділянка кадастровий номер 1825655100:04:011:0138).

Відповідно до інформаційної довідки № 209593045 з Державного реєстру речових прав дана земельна ділянка належить територіальній громаді в особі ІНФОРМАЦІЯ_2 та орендується Філією АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ( АДРЕСА_1 ).

Згідно з інформацією оперативного підрозділу транспортування тютюнової продукції здійснюється автомобілем RENAULT MASTER д.н.з. НОМЕР_4 білого кольору, який належить ОСОБА_4 , яка використовує у своїй діяльності номер мобільного телефону НОМЕР_1 .

Крім цього, до вчинення вказаного кримінального правопорушення причетний ОСОБА_5 , який під час вчинення та підготовки злочину активно використовує стільникову мережу.

Проведеними слідством заходами встановлено, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 проживає за адресою АДРЕСА_2 , за попередньою інформацією являється організатором та виконавцем вчинення злочинів, при цьому використовує у своїй діяльності мобільний телефон з номерами НОМЕР_2 та НОМЕР_3 .

З метою встановлення кола всіх осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення у органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні аналізу телефонних з`єднань, які використовують встановлені у ході розслідування особи. Зокрема, по номеру телефону НОМЕР_1 , яким користується ОСОБА_4 , номерами телефонів НОМЕР_2 та НОМЕР_3 , якими користується ОСОБА_5 .

Інформація, яка знаходиться у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та яка міститься у роздруківках телефонних з`єднань вказаних мобільних номерів телефонів, містить відомості щодо спілкування із співучасниками протиправної діяльності, що розслідується у кримінальному провадженні, місцезнаходження та ідентифікації осіб, що вчинили кримінальне правопорушення, підтвердження чи спростування їх злочинних зв`язків, тобто є джерелом доказів в кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, прокурор просить надати тимчасовий доступ та можливість вилучення документів, що містять охоронювану законом таємницю, та перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Прокурор в судове засідання не з`явився, 04.11.2021 через канцелярію суду подав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, клопотання підтримав та просив задовольнити.

Про дату, час та місце розгляду клопотання належним чином повідомлено товариство, у володінні якого знаходиться інформація, до якої потрібен тимчасовий доступ, а саме ПрAT « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке свого представника для участі у розгляді клопотання не направило.

Фіксування судового засідання технічними засобами не здійснювалось, відповідно до ч.4 ст.107 КПК України, у зв`язку з неприбуттям всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з ч.1 ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Відповідно до ч.6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

У відповідності до п.7 ч.1 ст.162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо.

Враховуючи викладене, а також те, що з клопотання та доданих матеріалів вбачається необхідність надання тимчасового доступу до речей та документів, які містять інформацію про надання телекомунікаційних послуг, оскільки є достатні підстави вважати, що вона є важливою у кримінальному провадженні та, що іншими способами її неможливо отримати, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.132,159,160,162,163,309 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання прокурора відділу наглядуза додержаннямзаконів органамифіскальної службиЖитомирської обласноїпрокуратури ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №42020060000000064, а саме: ОСОБА_6 , ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , або ж за їх дорученням працівникам УСР в Житомирській області ДСР НП України тимчасовий доступ та можливість вилучення у ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_5 ) інформації по мобільним терміналам НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , а саме:

- інформації про вхідні та вихідні з`єднання (ТА+ТБ) вказаних мобільних терміналів на електронних носіях, з повідомленням виду, дати, часу, тривалості з`єднання, номера абонента «А» та номера абонента «Б», ІМЕІ абонента «А» та ІМЕІ абонента «Б», LAC, CID, азимут на базову станцію і адреси розташування базових станцій абонента «А» та номера абонента «Б», з яких виходив на зв`язок власник мобільного терміналу за період з 01.01.2020 по дату винесення ухвали;

- інформації про належність номерів мобільних телефонів НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 у формі довідки із зазначенням ПІБ фізичної особи власника, паспортних даних, адресу отримання кореспонденції, або назву та код ЄДР юридичної особи власника, за якою зареєстровані вказані номери телефону.

Зобов`язати ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » виготовити на паперовому та електронному (диск, флешкарта тощо) носії зазначені документи, що містять наведену інформацію та видати її наступним працівникам: прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №42020060000000064, а саме: ОСОБА_6 , ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , або ж за їх дорученням працівникам УСР в Житомирській області ДСР НП України.

Встановити строк дії ухвали до 04.01.2022 включно.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення04.11.2021
Оприлюднено22.05.2024
Номер документу100872342
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —295/14476/21

Ухвала від 04.11.2021

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Воробйова Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні