Ухвала
від 05.11.2021 по справі 640/31901/21
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 УХВАЛА

05 листопада 2021 року м. Київ № 640/31901/21

Суддя Окружного адміністративного суду м. Києва Скочок Т.О., ознайомившись з поданими матеріалами

Головного управління ДПС у м. Києві, як відокремлений підрозділ ДПС доТовариства з обмеженою відповідальністю Гільдія живого пива пропідтвердження обґрунтованості умовного адміністративного арешту майна, В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулось Головне управління ДПС у м. Києві, як відокремлений підрозділ ДПС, до Товариства з обмеженою відповідальністю Гільдія живого пива про підтвердження обґрунтованості умовного адміністративного арешту майна Товариства з обмеженою відповідальністю Гільдія живого пива .

Згідно з ч. 1 ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи: 1) подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; 2) має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); 3) відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу; 4) належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності; 5) позов подано у строк, установлений законом (якщо позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); 6) немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

У свою чергу, приписами ч. 2 ст. 26 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

При цьому, відповідно до ч. 2 ст. 283 Кодексу адміністративного судочинства України, заява подається до суду першої інстанції протягом 24 годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду, за загальними правилами підсудності , встановленими цим Кодексом.

Як вбачається з поданих матеріалів, вимоги заявлено до Товариства з обмеженою відповідальністю Гільдія живого пива , місцезнаходженням якого, згідно з відомостями з Єдиного державного реєстру, є 65045, Одеська обл., м. Одеса, вул. Успенська, 72.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 29 Кодексу адміністративного судочинства України, суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Питання про передачу адміністративної справи, крім випадку, визначеного пунктами 4 - 6 частини першої цієї статті, суд вирішує ухвалою. Ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено (ч. 6 ст. 29 Кодексу адміністративного судочинства України).

Передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення (ч. 8 ст. 29 Кодексу адміністративного судочинства України).

З огляду на вищевикладене, суд дійшов до висновку про необхідність направлення справи за територіальною підсудністю до Одеського окружного адміністративного суду.

Керуючись ст.ст. 26, 29, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва

У Х В А Л И В:

1. Справу №640/31901/21 передати на розгляд до Одеського окружного адміністративного суду.

2. Передачу справи здійснити не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

3. Копію цієї ухвали направити особі, яка звернулась з даною заявою до суду.

Ухвала набирає законної сили в порядку та в строки, передбачені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції у порядку та строки, передбачені ст.ст. 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Т.О. Скочок

Дата ухвалення рішення05.11.2021
Оприлюднено10.11.2021
Номер документу100901216
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/31901/21

Ухвала від 18.01.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 29.12.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 05.11.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні