Ухвала
від 08.11.2021 по справі 826/5918/14
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 826/5918/14

УХВАЛА

08 листопада 2021 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Мельничука В.П. та суддів Лічевецького І.О., Оксененка О.М., перевіривши на відповідність вимогам ст.ст. 295, 296 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційну скаргу Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 червня 2021 року у справі за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Дарницькому районі м. Києва до Товариства з обмеженою відповідальністю "Острів-Крим" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 червня 2020 року задоволено заяву Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві частково. Видано Головному управлінню Пенсійного фонду України в м. Києві дублікат виконавчого листа у справі № 826/5918/14, виданого Окружним адміністративним судом міста Києва 09 липня 2014 року.

Відмовлено Головному управлінню Пенсійного фонду України в м. Києві у задоволенні заяви в іншій частині.

Не погоджуючись з ухвалою суду першої інстанції, Головним управлінням Пенсійного фонду України в м. Києві повторно подано апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 червня 2020 року та ухвалити нове судове рішення, яким заяву про поновлення строку на пред`явлення виконавчого листа задовольнити.

Ухвалою судді Шостого апеляційного адміністративного суду 21 жовтня 2021 року витребувано з Окружного адміністративного суду м. Києва адміністративну справу № 826/5918/14 за позовом Управління Пенсійного фонду України в Дарницькому районі м. Києва до Товариства з обмеженою відповідальністю "Острів-Крим" про стягнення заборгованості.

02 листопада 2021 року до Шостого апеляційного адміністративного суду з Окружного адміністративного суду м. Києва надійшла адміністративна справа № 826/5918/14.

Як вбачається з матеріалів справи 26 червня 2020 року судом першої інстанції ухвалено зазначене вище рішення в письмовому провадження.

Апеляційну скаргу Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві повторно подало 13 жовтня 2021 року, тобто після закінчення строку на апеляційне оскарження.

При цьому вказаною особою разом з повторною апеляційною скаргою подано клопотання про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали Окружного адміністративного суду м. Києва від 26 червня 2020 року та вказано про наявність поважних причин його пропуску, а саме: у зв`язку з ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 04 жовтня 2021 року про повернення апеляційної скарги у зв`язку з несплатою судового збору.

Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві зазначає, що на виконання вимог ухвали судді Шостого апеляційного адміністративного суду від 03 вересня 2021 року було подано клопотання про усунення недоліків та додано платіжне доручення про сплату судового збору № 2858 від 05 жовтня 2021 року.

Також зазначало, що не мало можливості здійснити сплату судового збору за подання апеляційної скарги вперше у встановлений строк у зв`язку з відсутністю коштів призначених на цю мету.

Відповідно до ч. 3 ст. 295 Кодексу адміністративного судочинства України строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених частиною другою статті 299 цього Кодексу.

Розглянувши клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали Окружного адміністративного суду м. Києва від 26 червня 2020 року, перевіривши його обґрунтованість, дослідивши матеріали апеляційної скарги в частині, що стосується порушеного питання та враховуючи сплату судового збору за подання апеляційної скарги та те, що ухвалою судді Шостого апеляційного адміністративного суду від 03 вересня 2021 року було поновлено вказаній особі строк на апеляційне оскарження ухвали суду першої інстанції, колегія суддів дійшла висновку про поважність причин пропуску строку на апеляційне оскарження, оскільки сукупність доводів і обставин, наведених вказаною особою підтверджуються наявними і допустимими доказами на обґрунтування поважності причин пропуску строку.

Враховуючи викладене, колегія суддів визнає причини пропуску строку на апеляційне оскарження ухвали Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 червня 2020 року поважними.

Відповідно до ч. 3 ст. 296 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга може містити клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Згідно з ч. 1,3 ст. 304 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі протягом строку, встановленого судом, у відзиві на апеляційну скаргу може міститися клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Відповідно до ч. 1 ст. 311 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі відсутності клопотань від усіх учасників справи про розгляд справи за їх участю або неприбуття жодного з учасників справи у судове засідання, хоча були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, справа може бути розглянута без повідомлення учасників справи (в порядку письмового провадження).

Керуючись ст. ст. 296, 300, 304, 311, 321, 325, 328 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів, -

УХВАЛИЛА:

Клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали Окружного адміністративного суду м. Києва від 26 червня 2020 року - задовольнити .

Поновити Головному управлінню Пенсійного фонду України в м. Києві строк на апеляційне оскарження ухвали Окружного адміністративного суду м. Києва від 26 червня 2020 року

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 червня 2020 року у справі за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Дарницькому районі м. Києва до Товариства з обмеженою відповідальністю "Острів-Крим" про стягнення заборгованості.

Встановити строк до 15 листопада 2021 року, протягом якого відповідач може подати відзив на апеляційну скаргу разом з доказами його надсилання (надання) позивачу та заперечення проти заяв і клопотань, якщо такі містяться в апеляційній скарзі.

Роз`яснити відповідачу, що у відзиві на апеляційну скаргу може міститися клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

Суддя-доповідач: В.П. Мельничук

Судді: І.О. Лічевецький

О.М. Оксененко

СудШостий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.11.2021
Оприлюднено10.11.2021
Номер документу100902878
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/5918/14

Постанова від 18.11.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Постанова від 18.11.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 08.11.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 08.11.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 21.10.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 04.10.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 03.09.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 26.06.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Костенко Д.А.

Ухвала від 18.06.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Костенко Д.А.

Ухвала від 29.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Костенко Д.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні