Ухвала
від 08.11.2021 по справі 120/4359/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

08 листопада 2021 р. Справа №120/4359/20-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Яремчука Костянтина Олександровича, розглянувши у письмовому провадженні заяву головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Сінгаєвської Ольги Миколаївни про заміну сторони у виконавчому провадженні у справі за позовом ОСОБА_1 до Управління праці та соціального захисту населення Тиврівської районної державної адміністрації Вінницької області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Управління праці та соціального захисту населення Тиврівської районної державної адміністрації Вінницької області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії.

Рішенням Вінницького окружного адміністративного суду від 19 березня 2021 року адміністративний позов ОСОБА_1 задоволено частково. Зокрема, зобов`язано Управління праці та соціального захисту населення Тиврівської районної державної адміністрації Вінницької області нарахувати та виплатити ОСОБА_1 недоплачену щорічну разову грошову допомогу до 5 травня за 2020 рік у розмірі п`яти мінімальних пенсій за віком, врахувавши при цьому раніше виплачену суму такої допомоги.

21 липня 2021 року видано виконавчий лист №120/4359/20-а.

26 липня 2021 року на підставі вказаного виконавчого листа головним державним виконавцем відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Сінгаєвською О.М. відкрито виконавче провадження №66263818.

12 жовтня 2021 року головним державним виконавцем відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Сінгаєвською О.М. подано до суду заяву про заміну сторони виконавчого провадження правонаступником. Така обґрунтована тим, що відповідно до розпорядження голови Тиврівської районної державної адміністрації №2 від 16 січня 2021 року "Про припинення структурних підрозділів Тиврівської районної державної адміністрації" з метою приведення у відповідність до вимог чинного законодавства України структури райдержадміністрації, її оптимізації, та для забезпечення трудових прав працівників структурних підрозділів райдержадміністрації при їх вивільненні вирішено, зокрема, припинити Управління праці та соціального захисту населення Тиврівської районної державної адміністрації шляхом приєднання до Управління праці та соціального захисту населення Вінницької районної державної адміністрації. Відтак, державний виконавець просить замінити сторону виконавчого провадження із Управління праці та соціального захисту населення Тиврівської райдержадміністрації на Управління праці та соціального захисту населення Вінницької райдержадміністрації.

Ухвалою суду від 13 жовтня 2021 року вказану заяву призначено до розгляду у судовому засіданні на 21 жовтня 2021 року.

У судове засідання, призначене на 21 жовтня 2021 року, заявник та учасники справи не з`явилися, незважаючи на те, що були належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду заяви.

При цьому, 20 жовтня 2021 року від заявника, а 21 жовтня 2021 року від учасників справи надійшли заяви про розгляд заяви про заміну сторони у виконавчому провадженні без їх участі.

З урахуванням частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд вирішив розгляд заяви здійснювати за відсутності заявника та учасників справи.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд зважає на таке.

Відповідно до статті 1 Закону України "Про виконавче провадження" від 02 червня 2016 року виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

За приписами частин 1, 2, 5 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник.

Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ.

Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов`язок щодо виконання рішення.

Особливості розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження (заміну стягувача або боржника у виконавчому листі) визначені статтею 379 Кодексу адміністративного судочинства України.

Так, частиною 1 цієї статті передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Судом встановлено, що 21 липня 2021 року Вінницьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №120/4359/20-а щодо зобов`язання Управління праці та соціального захисту населення Тиврівської районної державної адміністрації Вінницької області нарахувати та виплатити ОСОБА_1 недоплачену щорічну разову грошову допомогу до 5 травня за 2020 рік у розмірі п`яти мінімальних пенсій за віком, врахувавши при цьому раніше виплачену суму такої допомоги. Боржником у виконавчому документі зазначено Управління праці та соціального захисту населення Тиврівської районної державної адміністрації Вінницької області.

26 липня 2021 року головним державним виконавцем відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Сінгаєвською О.М. відкрито виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа №120/4359/20-а.

Водночас, відповідно до пункту 1 розпорядження голови Тиврівської районної державної адміністрації Вінницької області №2 від 16 січня 2021 "Про припинення структурних підрозділів Тиврівської районної державної адміністрації" Управління праці та соціального захисту населення Тиврівської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ - 03191710) припинено шляхом приєднання до Управління праці та соціального захисту населення Вінницької районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ - 03191928).

Відповідно статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Таким чином, правонаступником Управління праці та соціального захисту населення Тиврівської районної державної адміністрації є Управління праці та соціального захисту населення Вінницької районної державної адміністрації.

Відтак, з огляду на те, що Управління праці та соціального захисту населення Вінницької районної державної адміністрації є правонаступником Управління праці та соціального захисту населення Тиврівської районної державної адміністрації, тому на підставі частини 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд дійшов висновку про необхідність заміни сторони виконавчого провадження.

Керуючись статтями 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

Заяву головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Сінгаєвської Ольги Миколаївни про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження в особі Управління праці та соціального захисту населення Тиврівської районної державної адміністрації його правонаступником, яким є Управлінням праці та соціального захисту населення Вінницької районної державної адміністрації.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 256 КАС України.

Відповідно до частини 1 статті 295 КАС України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Яремчук Костянтин Олександрович

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.11.2021
Оприлюднено10.11.2021
Номер документу100922183
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/4359/20-а

Ухвала від 08.11.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 13.10.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 12.07.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Ухвала від 17.05.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Ухвала від 19.04.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Рішення від 19.03.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 01.02.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 28.01.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 04.09.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 28.08.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні