Ухвала
від 08.11.2021 по справі 280/10462/21
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження

08 листопада 2021 року Справа № 280/10462/21 м. Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Конишева О.В., перевіривши матеріали позовної заяви

за позовною заявою Громадської організації Бюро демократичних ініціатив (69041, м. Запоріжжя, вул. Генераторна, буд. 12/2, код ЄДРПОУ 40717282)

до Виконавчого комітету Запорізької міської ради (69105, м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 206, код ЄДРПОУ 02140892)

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Дніпровський відділ Державної регуляторної служби України у м.Дніпрі (69002, м. Запоріжжя, вул. Слобідська, 49 к. 92)

про визнання протиправним та скасування рішення,

ВСТАНОВИВ:

02.11.2021 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Громадської організації Бюро демократичних ініціатив (далі - позивач) до Виконавчого комітету Запорізької міської ради (далі - відповідач), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Дніпровський відділ Державної регуляторної служби України у м.Дніпрі (далі - третя особа), в якому позивач просить суд:

визнати незаконним та скасувати рішення Виконавчого комітету Запорізької міської ради №152 Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 16.01.2019 №1 Про тариф на послуги з перевезення одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування .

Справу просить розглянути в порядку спрощеного позовного провадження.

Спір виник із публічно-правових відносин, в яких відповідач є суб`єктом владних повноважень.

Згідно положень статті 19 Кодексу КАС України на зазначений спір поширюється юрисдикція адміністративних судів та він має розглядатись у порядку адміністративного судочинства, відповідно до ч.2 ст.20 КАС України підсудний окружним адміністративним судам.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 264 КАС України законності та відповідності правовим актам вищої юридичної сили нормативно-правових актів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, інших суб`єктів владних повноважень.

Відповідно до ч. 8 ст. 264 КАС України адміністративна справа щодо оскарження нормативно-правових актів вирішується за правилами загального позовного провадження.

Позовну заяву подано з додержанням вимог статей 122, 160-161 КАС України, підстав для повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження чи передачі за підсудністю не встановлено, у зв`язку з чим провадження у справі підлягає відкриттю.

Оскільки рішення у цій справі може вплинути на права та інтереси Дніпровського відділу Державної регуляторної служби України у м.Дніпрі, то суддя, відповідно до приписів ст.49 КАС України, вважає за необхідне залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача- Дніпровський відділ Державної регуляторної служби України у м.Дніпрі.

Суддею встановлена необхідність витребувати у сторін всі наявні в них документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі.

Дослідивши матеріали справи, враховуючи категорію справи, характер спірних правовідносин, необхідність витребування доказів, обсяг та характер доказів у справі, суд дійшов висновку про наявність підстав для розгляду справи за правилами загального позовного провадження та призначення підготовчого судового засідання, у зв`язку з чим клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження не підлягає задоволенню.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 171, 179, 248, 256,264 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Відкрити загальне позовне провадження в адміністративній справі №280/10462/21.

Призначити підготовче засідання на 06 грудня 2021 року, яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Сергія Синенка, 65-в, у залі судових засідань №13 о 10 год. 00 хв.

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача- Дніпровський відділ Державної регуляторної служби України у м.Дніпрі (69002, м. Запоріжжя, вул. Слобідська, 49 к. 92).

Підготовче засідання проводитиметься одноособово суддею Конишевою Оленою Василівною.

Витребувати у Виконавчого комітету Запорізької міської ради належним чином засвідчені копії документів на підставі яких прийнято рішення Виконавчого комітету Запорізької міської ради №152 Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 16.01.2019 №1 Про тариф на послуги з перевезення одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування .

Витребувану інформацію у найкоротший строк, але не пізніше 06 грудня 2020 року надати до Запорізького окружного адміністративного суду: вул. Сергія Синенка, 65-в, м. Запоріжжя, 69041.

Запропонувати:

відповідачу - протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив та документи на його обґрунтування, з урахуванням вимог статті 162 КАС України. Відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову;

позивачу - протягом 5-ти днів від дня отримання від відповідача відзиву, подати письмову відповідь на відзив, в якій викласти свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотиви їх визнання або відхилення, з урахуванням правил, встановлених частинами другою - четвертою статті 162 КАС України;

відповідачу - протягом 5-ти днів від дня одержання від позивача відповіді на відзив подати заперечення щодо пояснень, міркувань та аргументів щодо наведених позивачем у відповіді на відзив, з урахуванням правил, встановлених частинами другою - четвертою статті 162 КАС України.

Встановити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання суду пояснення щодо позову, який має відповідати вимогам ст. 162 КАС України.

Встановити третій особі п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання пояснень на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідно до ст.264 КАС України у разі відкриття провадження в адміністративній справі щодо оскарження нормативно-правового акта суд зобов`язує відповідача опублікувати оголошення про це у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений. Оголошення повинно містити вимоги позивача щодо оскаржуваного акта, реквізити нормативно-правового акта, дату, час і місце судового розгляду адміністративної справи. Оголошення має бути опубліковано не пізніш як за сім днів до підготовчого засідання, а у випадку, визначеному частиною десятою цієї статті, у строк, визначений судом.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

У підготовче засідання викликати повістками осіб, які беруть участь у справі.

Адреса веб-сторінки за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя О.В.Конишева

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.11.2021
Оприлюднено11.11.2021
Номер документу100928765
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/10462/21

Ухвала від 26.06.2022

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 06.06.2022

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 04.02.2022

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 21.12.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 08.11.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні