Ухвала
від 09.11.2021 по справі 280/9641/21
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ПРОДОВЖЕННЯ ПРОЦЕСУАЛЬНОГО СТРОКУ

ДЛЯ УСУНЕННЯ НЕДОЛІКІВ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ

09 листопада 2021 рокуСправа № 280/9641/21 м. Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Семененко М.О., перевіривши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Аеровіжен Агро до Головного управління ДПС у Запорізькій області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Аеровіжен Агро (далі - позивач) до Головного управління ДПС у Запорізькій області (далі - відповідач), в якій позивач просить суд:

1) визнати протиправним та скасувати рішення відповідача №3058394/44157901 від 02.09.2021 про відповідність позивача критеріям ризиковості платника податку, на підставі п.8 Критеріїв ризиковості платника податку;

2) зобов`язати відповідача виключити позивача з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості без права повторного включення до переліку ризикових з тих самих підстав.

Ухвалою суду від 18.10.2021 позовну заяву залишено без руху, надано строк для усунення недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня одержання ухвали про залишення позовної заяви без руху, шляхом подання до суду позовної заяви відповідно до кількості учасників справи, у якій необхідно уточнити позовні вимоги щодо номеру та дати винесення оскаржуваного рішення про відповідність Товариства з обмеженою відповідальністю Аеровіжен Агро критеріям ризиковості платника податку або додати до матеріалів справи належним чином засвідчену копію рішення Головного управління ДПС у Запорізькій області про відповідність Товариства з обмеженою відповідальністю Аеровіжен Агро критеріям ризиковості платника податку №3058394/44157901 від 02.09.2021.

На усунення недоліків до суду надійшов адміністративний позов (уточнений), відповідно до кількості учасників справи, який підписаний адвокатом Дзьобко В.О.

Згідно з ч.1 ст.55 КАС України сторона, третя особа в адміністративній справі, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Відповідно до ч.3 ст.55 КАС України юридична особа, суб`єкт владних повноважень, який не є юридичною особою, бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її (його) імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Частиною 1 ст.57 КАС України встановлено, що представником у суді може бути адвокат або законний представник.

За приписами ч.4 ст.59 КАС України повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданими відповідно до Закону України Про адвокатуру і адвокатську діяльністі .

Слід зазначити, що до адміністративного позову (уточнений) не додано ордеру, або довіреності на підтвердження повноважень адвоката Дзьобко В.О. як представника Товариства з обмеженою відповідальністю Аеровіжен Агро , а відтак повноваження адвоката діяти від імені позивача не підтверджені в установленому законом порядку.

Отже, наданий до суду адміністративний позов (уточнений) не може бути прийнятий як належний документ, який підтверджує усунення недоліків позовної заяви, оскільки вказаний позов підписаний особою, яка на теперішній час не підтвердила свої повноваження щодо її підписання.

Відповідно до ч.2 ст.121 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

З огляду на викладене, суддя дійшов висновку, що встановлений судом строк для усунення недоліків позовної заяви відповідно до ухвали від 18.10.2021 підлягає продовженню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 121, 160, 243, 248 КАС України, суддя -

УХВАЛИВ:

Продовжити встановлений судом строк для усунення недоліків позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Аеровіжен Агро до Головного управління ДПС у Запорізькій області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії, до десяти днів з дня отримання даної ухвали.

Недоліки позовної заяви можуть бути усунуті шляхом подання до суду ордеру або довіреності на підтвердження повноважень адвоката Дзьобко В.О. діяти в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю Аеровіжен Агро у Запорізькому окружному адміністративному суді.

Роз`яснити, що в разі, якщо недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, не будуть усунуті у встановлений судом строк, позовну заяву буде повернуто у відповідності до положень КАС України.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя М.О. Семененко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.11.2021
Оприлюднено12.11.2021
Номер документу100962141
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/9641/21

Ухвала від 02.10.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Юрченко В.П.

Ухвала від 21.08.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Юрченко В.П.

Постанова від 20.07.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Ухвала від 28.10.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Ухвала від 28.10.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Ухвала від 21.03.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Рішення від 09.02.2022

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

Ухвала від 22.11.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

Ухвала від 09.11.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

Ухвала від 18.10.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні