Ухвала
від 05.11.2021 по справі 05112021
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 05112021

Провадження 1-кс-1349/21

ухвала

Іменем України

05 листопада 2021 року Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши у залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області клопотання слідчого СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку, у кримінальному провадженні № 12021111230001353, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04листопада2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України. На обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що до Обухівського РУП надійшло повідомлення від працівника СБУ про те, що на трасі Обухів-Таценки поблизу ТОВ "ВТФ Геліком ЛВ" виявлено вантажний транспортний засіб в кузові якого знаходяться стовбури незаконно зрубаних дерев без чіпів. В подальшому вказаний транспортний засіб заїхав на територію, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , де здійснює діяльність ТОВ «Геліком ЛВ» (код ЄДРПОУ № 30889103).

22.04.2021 року вищевказані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021111230001353 від 04.11.2021 за ознаками кримінального правопорушення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України.

04.11.2021 року винесено постанову про проведення невідкладного обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , яке на праві приватної власності належить ТОВ «ВТФ «Геліком ЛВ» (код ЄДРПОУ № 40291694).

04.11.2021 року в період з 15 год. 23 хв. по 15 год. 57 хв. проведено невідкладний обшукза адресою: Київська область, місто Обухів, вулиця Київська, будинок № 127/1 літера «А», яке на праві приватної власності належить ТОВ «ВТФ «Геліком ЛВ» (код ЄДРПОУ № 40291694), де фактично здійснює свою діяльність ТОВ «Твій будинок», в ході якого виявлено та вилучено: 1 колода деревини породи Дуб, клас якості «Д», довжиною 3 м., діаметр 60 см., кубомасою 0,7 м3, 1 колода деревини породи Дуб, клас якості «Д», довжиною 2,6 м., діаметр 58 см., кубомасою 0,58м3, загальна кубомаса вказаних стовбурів 1,28 м3, дрова п/в в кількості 4 колоди: колода №1 довжиною 3,1 м., діаметр 40 см, колода №2 довжиною 3,4 м., діаметр 46 см., колода №3 довжиною 1,8 м., діаметр 55 см., колода №4 довжиною 2,2 м., діаметр 55 см., загальною кубомасою 1,4 м3.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, встановлення осіб, причетних до його вчинення, беручи до уваги, що за адресою:Київська область, місто Обухів, вулиця Київська, будинок № 127/1 літера «А», містяться речі та документи, які самостійно та в сукупності з іншими зібраними доказами мають суттєве значення для досудового розслідування і можуть бути доказами під час судового розгляду слідчий звернувся до суду з вказаним клопотанням.

Слідчий СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області в судове засідання не з`явився, в клопотанні просив розглянути його без участі слідчого та прокурора, вимоги клопотання підтримує в повному обсязі, також просив не здійснювати фіксацію судового засідання за допомогою технічних засобів.

Враховуючи, що слідчий СВ Обухівського РУП Головного управління Національної поліції в Київській області та прокурор в судове засідання не з`явилися, на підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Дослідивши матеріали справи, вважаю клопотання таким, що підлягає задоволенню зважаючи на наступне.

Судом встановлено, що СВ Обухівського РУП ГУ НП в Київській області здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні № 12021111230001353, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04листопада2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України.

Слідчий СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області просить надати дозвіл на проведення обшуку, який мав місце 04.11.2021 року в період з 15 год. 23 хв. по 15 год. 57 хв. за адресою: Київська область, місто Обухів, вулиця Київська, будинок № 127/1 літера «А», яке на праві приватної власності належить ТОВ «ВТФ «Геліком ЛВ» (код ЄДРПОУ № 40291694), де фактично здійснює свою діяльність ТОВ «Твій будинок», в ході якого виявлено та вилучено: 1 колода деревини породи Дуб, клас якості «Д», довжиною 3 м., діаметр 60 см., кубомасою 0,7 м3, 1 колода деревини породи Дуб, клас якості «Д», довжиною 2,6 м., діаметр 58 см., кубомасою 0,58м3, загальна кубомаса вказаних стовбурів 1,28 м3, дрова п/в в кількості 4 колоди: колода №1 довжиною 3,1 м., діаметр 40 см, колода №2 довжиною 3,4 м., діаметр 46 см., колода №3 довжиною 1,8 м., діаметр 55 см., колода №4 довжиною 2,2 м., діаметр 55 см., загальною кубомасою 1,4 м3.

Відповідно до вимог ст. 2 КПК України, завданням кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду.

Відповідно до ч. 3 ст. 233 КПК України слідчий, дізнавач, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення. У такому разі прокурор, слідчий, дізнавач за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися до слідчого судді із клопотанням про проведення обшуку.

Згідно ч. 1 ст. 233 КПК, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

У відповідності до ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч.3 ст. 234 КПК України, клопотання про проведення обшуку повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням; 8) обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, а доступ до осіб, яких планується відшукати, - за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом. Зазначена вимога не поширюється на випадки проведення обшуку з метою відшукання знаряддя кримінального правопорушення, предметів і документів, вилучених з обігу.

У відповідності до ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами Кримінального процесуального кодексу України, передбаченими для обшуку житла чи іншого

Внесене старшим слідчим СВ Обухівського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Київській області клопотання відповідає вимогам ст. 234 КПК України, матеріалами клопотання доведено достатність даних про здійснення досудового розслідування вказаного кримінального провадження, беручи до уваги те, що іншим чином неможливо отримати інформацію, що цікавить досудове розслідування, а також враховуючи, що обшук житла чи іншого володіння особи проводиться лише за вмотивованою постановою слідчого судді, слідчий суддя приходить до висновку, про наявність підстав для проведення обшуку та задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 223,233, 234, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Обухівського РУП Головного управління Національної поліції в Київській області про проведення обшуку - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , а також працівникам оперативних підрозділів, за письмовим дорученням слідчого в порядку статті 40 КПК України,на обшук земельної ділянки, гаража, іншої будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення, що за адресою: АДРЕСА_1 , яке на праві приватної власності належить ТОВ «ВТФ «Геліком ЛВ» (код ЄДРПОУ № 40291694), де фактично здійснює свою діяльність ТОВ «Твій Будинок», який було проведено 04.11.2021 року в ході якого було виявлено та вилучено: 1 колода деревини породи Дуб, клас якості «Д», довжиною 3 м., діаметр 60 см., кубомасою 0,7 м3, 1 колода деревини породи Дуб, клас якості «Д», довжиною 2,6 м., діаметр 58 см., кубомасою 0,58м3, загальна кубомаса вказаних стовбурів 1,28 м3, дрова п/в в кількості 4 колоди: колода №1 довжиною 3,1 м., діаметр 40 см, колода №2 довжиною 3,4 м., діаметр 46 см., колода №3 довжиною 1,8 м., діаметр 55 см., колода №4 довжиною 2,2 м., діаметр 55 см., загальною кубомасою 1,4 м3.

Строк дії ухвали визначити до 04.12.2021 року включно.

Відповідно до ст. 235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав зазначених у клопотанні прокурора, слідчого надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1 ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення05.11.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу101053742
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —05112021

Ухвала від 05.11.2021

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Постанова від 05.11.2021

Адмінправопорушення

Шевченківський районний суд міста Києва

Щебуняєва Л. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні