Ухвала
від 15.11.2021 по справі 548/794/21
ХОРОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 548/794/21

Провадження №2/548/452/21

У Х В А Л А

про витребування доказів

15.11.2021 року Хорольський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого - судді Старокожка В.П.,

за участю секретаря судового засідання - Комаренко В.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Хорол клопотання представника позивача - адвоката Близнюка І.В. - про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Сістемагро , Сільськогосподарського виробничого кооперативу Хильківський про повернення земельної ділянки та скасування запису в державному реєстрі,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Хорольського районного суду Полтавської області з вищевказаним позовом.

У підготовче судове засідання позивач та його представник не з`явились, адвокат Близнюк І.В. подав суду клопотання про витребування доказів по цивільній справі, зазначивши, що позивач позбавлений можливості отримати оригінали договору оренди іншим чином, крім, як витребувати їх у судовому порядку від відповідача.

Відповідачі в судове засідання не з`явились, про причини неявки суд не повідомили.

Розглянувши клопотання представника позивача, дослідивши матеріали справи, вивчивши позицію сторін, вважаю що клопотання адвоката про витребування доказів підлягає задоволенню, виходячи з таких підстав.

Згідно ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно п. 4 статті 223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи у судовому засіданні, зокрема, у разі необхідності витребування нових доказів.

Виходячи з того, що інформація, про витребування якої прохає представник позивача, має значення при вирішенні питання про повернення земельної ділянки, суд вважає за можливе задовольнити клопотання адвоката Близнюка І.В. та витребувати оригінал відповідного договору оренди від відповідача.

Керуючись ст.ст. 84, 223 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача - адвоката Близнюка І.В. - про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Сістемагро , Сільськогосподарського виробничого кооперативу Хильківський про повернення земельної ділянки та скасування запису в державному реєстрі, задовольнити.

Витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю Сістемагро (54001, м. Миколаїв, вул. Садова, буд. 1, код ЄДРПОУ 42458385) оригінали чи завірену належним чином копію:

- договору оренди землі № б/н від 23.07.2019, укладеного між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю Сістемагро , щодо земельної ділянки з кадастровим номером 5324886500:00:018:0137 площею 0,8574 га;

Надати інформацію до 10 грудня 2021 року.

Відкласти розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Сістемагро , Сільськогосподарського виробничого кооперативу Хильківський про повернення земельної ділянки та скасування запису в державному реєстрі на 13 грудня 2021 о 09:30 год у приміщенні Хорольського районного суду Полтавської області.

У зв`язку з тимчасовим припиненням відправки поштової кореспонденції по справах, що перебувають в провадженні Хорольського районного суду Полтавської області, в судове засідання викликати учасників справи через оголошення на офіційному веб-порталі "Судова влада України" на веб-сайті Хорольського районного суду.

В подальшому, у відповідності до положень ст. 14 ЦПК України, направляти судові рішення, судові повістки, судові повістки - повідомлення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу на їхні офіційні електронні адреси, які сторони нададуть суду, а також вчиняти інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.

Копію ухвали учасники справи також можуть отримати наручно в Хорольському районному суді Полтавської області за адресою: м. Хорол, вул. Незалежності, буд. 82, Лубенського району Полтавської області.

Роз`яснити учасникам справи, що крім використання сучасних альтернативних способів для отримання на направлення кореспонденції до суду, вони мають право подати заяву про надсилання судових повісток у вигляді SMS-повідомлень, вказавши свій номер мобільного телефону.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий

СудХорольський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення15.11.2021
Оприлюднено15.11.2021
Номер документу101054030
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —548/794/21

Рішення від 30.12.2021

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Рішення від 30.12.2021

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Рішення від 30.12.2021

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 13.12.2021

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 22.09.2021

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 14.06.2021

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 22.04.2021

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні