Ухвала
від 15.11.2021 по справі 323/2547/21
ОРІХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 323/2547/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"15" листопада 2021 р. м. Оріхів

Оріхівський районний суд Запорізької області у складі

головуючого - судді Мінаєва М.М.,

при секретарі - Тахтаул А.Л.,

за участю

представника позивачів - адвоката Макаренко О.М.,

представника відповідача - адвоката Сльоти О.В.,

розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до Селянського (фермерського) господарства М-Куб та Пологівської районної державної адміністрації Запорізької області про визнання недійсним державного акту на право постійного користування землею,

ВСТАНОВИВ:

У вересні 2021 до Оріхівського районного суду Запорізької області надійшов позов ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до СФГ М-Куб та Пологівської районної державної адміністрації Запорізької області про визнання недійсним державного акту на право постійного користування земельною ділянкою.

Ухвалою суду від 21.09.2021 було відкрите провадження у справі, а її розгляд визначений в порядку загального позовного провадження.

В ході підготовчого провадження, 06.10.2021 СФГ М-Куб подало зустрічний позов до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , Малотокомачанської сільської ради Пологівського району Запорізької області та Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, про скасування державної реєстрації права власності на земельні ділянки та визнання рішень про відведення земельних ділянок недійсними.

Ухвалою від 26.10.2021 вказана зустрічна позовна заява була залишена без руху.

28.10.2021 до суду надійшла уточнена зустрічна позовна заява - з вимогами до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи - Малотокмачанська сільська рада Пологівського району Запорізької області та Головне управління Держгеокадастру України в Запорізькій області, про визнання недійсними рішень Малотокмачанської сільської ради Пологівського району Запорізької області про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок кожному з відповідачів, а також про припинення права власності на виділені відповідачам земельні ділянки.

В підготовчому судовому засіданні представник позивача за зустрічним позовом, адвокат Сльота О.В., просив об`єднати його в одне провадження з первісним позовом для одночасного розгляду.

Представник позивачів за первісним позовом (відповідачів за зустрічним позовом), адвокат Макаренко О.М., у питанні про об`єднання зустрічного позову з первісним поклався на розсуд суду.

Заслухавши думку учасників справи, суд приходить до таких висновків.

Відповідно до ч. 2-4 ст. 193 ЦПК України зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Як свідчить зміст первісного за зустрічного позовів, між сторонами склалися спірні відносини з приводу володіння, користування та розпорядження однією й тією самою земельною ділянкою: СФГ М-Куб - на правах постійного користування, іншими особами - на правах приватної власності.

З наведеного випливає, що задоволення первісного позову виключає задоволення зустрічного позову та навпаки, а їх спільний розгляд є доцільним.

Після усунення недоліків уточнена зустрічна позовна заява, яка була подана своєчасно, за формою та змістом відповідає вимогам ЦПК України, підстав для її повернення, залишення без руху або відмови у відкритті провадження не встановлено. Судовий збір, з урахуванням зменшення кола відповідачів та кількості позовних вимог, сплачений в належному розмірі.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст. ст. 175-177, 185, 193, 259-261 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Зустрічну позовну заяву Селянського (фермерського) господарства М-Куб до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, - Малотокомачанська сільська рада Пологівського району Запорізької області та Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області, про визнання недійсними рішень Малотокмачанської сільської ради Пологівського району Запорізької області про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок кожному з відповідачів, а також про припинення права власності ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , на виділені ним земельні ділянки, - об`єднати в одне провадження з первісним позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до СФГ М-Куб та Пологівської районної державної адміністрації Запорізької області про визнання недійсним державного акту на право постійного користування земельною ділянкою .

Підготовче судове засідання у справі відкласти на 13 год. 15 хв. 23.12.2021 року , про що повідомити учасників справи у встановленому законом порядку.

Встановити сторонам строк протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали для подання до суду, у разі наявності, письмових доказів в обґрунтування своїх вимог та заперечень, які не були додані до позовної заяви та зустрічної позовної заяви, з дотриманням правил, передбачених ст. ст. 83, 95 ЦПК України.

Встановити для відповідачів та третіх осіб за зустрічним позовом строк протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали для подання письмового відзиву на зустрічну позовну заяву.

Попередити учасників справи та їх представників, що право на подання відзиву, заперечень та інших письмових заяв, а також письмових доказів, є їх правом, але у разі їх неподання справа буде розглянута судом за наявними у ній матеріалами.

Попередити учасників справи, що у разі невиконання ними вимог ст. ст. 178-180 ЦПК України в частині надання копій заяв по суті справи (відзиву на позов, пояснень) іншим учасникам справи суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у розмірі від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Повідомити учасникам справи та їх представникам , що інформацію щодо цієї справи вони можуть отримати на сторінці Оріхівського районного суду Запорізької області на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою https://or.zp.court.gov.ua/ в розділі Стан розгляду справ .

Копії зустрічної позовної заяви в редакції, поданій 06.10.2021, з додатками для ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , - повернути представнику СФГ М-Куб .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Оріхівського районного суду

Запорізької області М.М. Мінаєв

Дата ухвалення рішення15.11.2021
Оприлюднено16.11.2021
Номер документу101084492
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —323/2547/21

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Дмитрюк О. В.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Дмитрюк О. В.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Карабак Л. Г.

Ухвала від 25.01.2022

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Мінаєв М. М.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Мінаєв М. М.

Ухвала від 21.09.2021

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Мінаєв М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні