Ухвала
від 08.11.2021 по справі 638/7621/21
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/7621/21

Провадження № 2/638/4328/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 листопада 2021 року Дзержинський районний суд міста Харкова у складі:

головуючого Аркатової К.В.,

секретаря Рижикової В.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні зали суду в м. Харкові клопотання представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду по цивільній справі за позовною заявою Акціонерного товариства Акціонерний комерційний банк Конкорд до ОСОБА_1 про стягнення боргу за кредитом,-

встановив:

Ухвалою судді Дзержинського районного суду м. Харкова Аркатової К.В. від 29.06.2021 року відкрито спрощене позовне провадження у вказаній справі.

У судове засіданні сторони не з`явились, представником позивача подано клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Суд, оглянувши матеріали справи та клопотання про проведення судового у режимі відеоконференції, прийшов до наступного.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Згідно ч. 5 ст. 212 ЦПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Тобто, прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом, а не обов`язком суду.

Такий спосіб участі має винятковий характер, та повинен бути зумовлений обґрунтованими причинами, які ускладнюють або роблять неможливим особисту участь сторони в судовому засіданні.

Разом з тим, відповідно до вимог Цивільного процесуального кодексу України явка сторін або інших осіб, які беруть участь у справі, не є обов`язковою та не перешкоджає розглядові справи.

Враховуючи викладене, зокрема відсутності належних доказів про неможливість прибути представника позивача у судове засідання, суд приходить до висновку про відмову у задоволенні клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 212 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

Відмовити у задоволенні клопотання представника позивача про проведення судового засідання у режимі відеоконференції по цивільній справі за позовною заявою Акціонерного товариства Акціонерний комерційний банк Конкорд до ОСОБА_1 про стягнення боргу за кредитом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий

Дата ухвалення рішення08.11.2021
Оприлюднено17.11.2021
Номер документу101107474
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення боргу за кредитом

Судовий реєстр по справі —638/7621/21

Рішення від 17.12.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Аркатова К. В.

Ухвала від 08.11.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Аркатова К. В.

Ухвала від 29.06.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Аркатова К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні