Ухвала
від 17.11.2021 по справі 160/10778/21
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

17 листопада 2021 року Справа № 160/10778/21 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Маковської О.В.

при секретарі - Дубовику Г.Е.

за участі

представника позивача - Михайленко О.І.

представника відповідача - не з`явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпро питання про передачу адміністративної справи на розгляд іншого адміністративного суду у справі за позовом Головного управління ДПС у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Прогрес Нафта про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ :

До Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління ДПС у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Прогрес Нафта , в якій позивач просить стягнути податковий борг з Товариства з обмеженою відповідальністю Прогрес Нафта у сумі 1 202 446,21 грн., шляхом стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, що обслуговують такого платника податків.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 02.08.2021 відкрито провадження у справі та призначено розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Від позивача до суду надійшло клопотання про долучення до матеріалів справи додаткових доказів. В обгрунтування вказаного клопотання позивач зазначив, що 28.08.2021 відповідачем змінено назву підприємства з ТОВ Прогрес Нафта на ТОВ Кларікс Клін , адресу з м.Дніпро, вул.М.Грушевського, 23 прим.1 на адресу: Київська область, м.Обухів, вул.Піщана, буд.1Б. На підтвердження даних обставин позивач долучив до матеріалів справи витяг з ЄДРПОУ.

Вирішуючи питання про передачу справи за підсудністю, суд виходить із такого.

Відповідно до ч.2 ст.26 Кодексу адміністративного судочинства України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Згідно п.3 ч.1 ст.29 Кодексу адміністративного судочинства України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо після відкриття провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч.5, 6, 8 ст.29 Кодексу адміністративного судочинства України питання про передачу адміністративної справи, крім випадків, визначених пунктами 4-6 частини 1 цієї статті, розглядається судом у порядку письмового провадження або, за ініціативою суду, в судовому засіданні. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розгляду цього питання.

Питання про передачу адміністративної справи, крім випадку, визначеного пунктами 4-6 частини 1 цієї статті, суд вирішує ухвалою. Ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено.

Передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Враховуючи, що місцезнаходження відповідача змінено на відповідну адресу: 87000, Київська область, місто Обухів, вулиця Піщана, будинок 1Б, що підтверджується витягом з ЄДРПОУ, суд дійшов висновку про необхідність передачі адміністративної справи №160/10778/21 з Дніпропетровського окружного адміністративного суду на розгляд до Київського окружного адміністративного суду.

Керуючись статтями 26, 29 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ :

Передати адміністративну справу №160/10778/21 з Дніпропетровського окружного адміністративного суду на розгляд до Київського окружного адміністративного суду.

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала суду може бути оскаржена до Третього апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції у порядку та строки, встановлені ст.295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя О.В. Маковська

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.11.2021
Оприлюднено19.11.2021
Номер документу101139219
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/10778/21

Рішення від 07.11.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Головенко О.Д.

Ухвала від 02.05.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Головенко О.Д.

Ухвала від 17.11.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Маковська Олена Володимирівна

Ухвала від 02.08.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Маковська Олена Володимирівна

Ухвала від 07.07.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Маковська Олена Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні