Ухвала
від 18.10.2021 по справі 757/54992/21-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/54992/21-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 жовтня 2021 року

Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва: ОСОБА_3.,

при секретарі: ОСОБА_4.,

за участю:

слідчого: ОСОБА_5.,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням Старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України старшого лейтенанта поліції ОСОБА_6 про проведення обшуку під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42021000000001604 від 02.08.2021 року, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України старший лейтенант поліції ОСОБА_6. за погодженням з прокурором третього відділу організації процесуального керівництва та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами центрального апарату Національної поліції України Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Офісу Генерального прокурора ОСОБА_7. звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_1 , який зареєстрований на праві власності за ОСОБА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021000000001604 від 02.08.2021року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період часу з 2019 року по 2021 рік, службові особи Управління капітального будівництва Чернігівської міської ради (код 05517729) (далі - УКБ Чернігівської міської ради) за попередньою змовою із службовими особами Комунального підприємства «Зеленбуд» Чернігівської міської ради (код 05388629), ТОВ «Сіверспецбуд» (код 41167608), ТОВ «Нормаль-Україна» (код 32415261), ТОВ «Сучасна ремонтно-будівельна компанія» (код 42126159), ТОВ «Еко Комфорт Групп» (код 41609367), ТОВ «УТБ-Інжиніринг» (код 40627275), ПП «Буд-Арвест» (код 35385371), ТОВ «Фірма «МЖК-Сервіс» (код 14239928), ФОП ОСОБА_2 (код НОМЕР_1 ) (далі разом - Суб`єкти господарської діяльності), розтратили кошти місцевого бюджету в особливо великих розмірах.

Встановлено, що службовими особами УКБ Чернігівської міської ради за результатами публічних закупівель укладено ряд договорів підряду на проведення будівельних робіт із Суб`єктами господарської діяльності, по наступних об`єктах (далі разом - Об`єкти), зокрема:

- «Ландшафтна реконструкція прилеглої території КП «Міський палац культури»», за адресою: м. Чернігів, вул. Івана Мазепи, 23;

- «Капітальний ремонт КНП «Пологовий будинок» Чернігівської міської ради по вул. 1-го Травня, 172 в м. Чернігові. Комплексна термомодернізація»;

- «Капітальний ремонт будівлі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3, розташованої за адресою: м. Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка, 14. Термомодернізація будівель бюджетних закладів міста Чернігова.»;

- Будівництво дитячого садку-ясел в першому мікрорайоні житлового району «Масани» в м. Чернігові;

- «Капітальний ремонт басейну загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 19 за адресою: м. Чернігів, вул. Мстиславська, 76»;

- «Капітальний ремонт закладу дошкільної освіти № 27 за адресою: вул. Преображенська, 18А, м. Чернігів»;

- «Капітальний ремонт басейну Чернігівського колегіуму № 11, розташованого за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 137.»;

- «Капітальний ремонт будівлі Чернігівського колегіуму № 11, розташованого за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 137»;

- «Капітальний ремонт будівлі спеціалізованої загальноосвітньої школи № 1 з поглибленим вивченням іноземних мов, розташованої за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 40. Термомодернізація будівель бюджетних закладів міста Чернігова»;

- «Реконструкція баскетбольного майданчика на території ЗОСШ № 1, в м. Чернігові»;

- «Капітальний ремонт з застосуванням енергозберігаючих технологій по комплексній термомодернізації будівлі 3-го поліклінічного відділення Чернігівської міської лікарні № 1 по проспекту Миру, 44 у м. Чернігові»;

- «Сучасний спортивно-освітній простір «Active Spase» - реконструкція спортивного майданчика загальноосвітньої школи № 25 за адресою: м. Чернігів, вул. Доценка, 29».

У подальшому, в ході досудового розслідування встановлено, що порушуючи положення Господарського кодексу України, Цивільного кодексу України, Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Порядку затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.05.2011 № 560, службовими особами УКБ Чернігівської міської ради за попередньою змовою із службовими особами Суб`єктів господарської діяльності, внаслідок завищення підрядниками обсягів виконаних будівельних робіт, за рахунок виконання додаткових робіт, без внесення відповідних змін до проектно-кошторисної документації, що пройшла експертизу відповідних умов договорів, укладалися договори на виконання додаткових робіт по Об`єктах, внаслідок чого здійснено зайві видатки коштів міського бюджету у сумі понад 23 000 000 гривень, чим спричинено збитку на відповідну суму.

Під час досудового розслідування встановлено, що до вчинення вищевказаних кримінальних правопорушень причетний засновник та керівник ПП «Буд-Арвест» (код ЄДРПОУ 35385371) ОСОБА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , де можуть знаходитись речі та документи, які мають значення для досудового розслідування.

Відтак, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також містять відомості, які будуть використані як докази у розслідуваному кримінальному провадженні та під час судового розгляду, виникла необхідність у проведенні обшуку за вищевказаною адресою.

Згідно ст. 27, ч. 4 ст. 107 КПК України, під розгляду клопотання здійснювалось фіксування судового процесу технічними засобами.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання про проведення обшуку з викладених у ньому підстав та просив його задовольнити.

Вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню, зважаючи на наступне.

Слідчим суддею встановлено, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021000000001604 від 02.08.2021року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що до вчинення вищевказаних кримінальних правопорушень причетний засновник та керівник ПП «Буд-Арвест» (код ЄДРПОУ 35385371) ОСОБА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно відомостей інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, об`єкт нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 зареєстрований на праві приватної власності за ОСОБА_1 .

Як визначено у ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер;2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання;3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;4) підстави для обшуку;5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;7) індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням;8) обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, а доступ до осіб, яких планується відшукати, - за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом. Зазначена вимога не поширюється на випадки проведення обшуку з метою відшукання знаряддя кримінального правопорушення, предметів і документів, вилучених з обігу.До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Аналізуючи викладене, та виходячи з обставин вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст.ст. 233, 234 КПК України, слідчий суддя вважає, що наявні правові підстави для проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_1 , який зареєстрований на праві власності за ОСОБА_1 .

Відтак, клопотання слідчого про проведення обшуку є обґрунтованим та підлягає задоволенню в цій частині.

Разом з тим, клопотання слідчого в частині вилучення комп`ютерної техніки не підлягає задоволенню, оскільки метою проведення даного обшуку, в першу чергу, є виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, і вказаної мети можливо досягти без вилучення вказаної техніки, а з вилученням носіїв інформації з такої техніки, відтак клопотання підлягає задоволенню в частині вилучення носіїв інформації з такої техніки.

Враховуючи викладене, керуючисьст.ст. 107, 223, 234, 235, 309, 532, 534 Кримінального процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України старшого лейтенанта поліції ОСОБА_6 про проведення обшуку під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42021000000001604 від 02.08.2021 року - задовольнити частково.

Надати старшому слідчому в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України старшому лейтенанту поліції Капличному Вадиму Анатолійовичу, слідчим групи слідчих та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні № 42021000000001604 від 02.08.2021 року дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_1 , який зареєстрований на праві власності за ОСОБА_1 , з метою відшукання та вилучення: посадових інструкцій; наказів про призначення, переведення, звільнення з посад усіх співробітників та статут ПП «Буд-Арвест» (код 35385371); звіти про виконання договорів, звіти про укладені договори; документів, що підтверджують заявлені кваліфікаційні критерії; звіти про результати проведення процедури закупівель, необхідних технічних, якісних та кількісних характеристик предметів закупівлі, у тому числі, відповідну технічну специфікацію (плани, креслення, малюнки чи опис предмета закупівлі (послуг), у тому числі за результатом виконання), тендерних пропозицій, договорів, угод, додаткових договорів (угод), специфікацій до них; податкових, прибуткових та видаткових накладних, банківських виписок, журналів-ордерів, відомостей аналітичного обліку розрахунків, карток контрагентів, актів звіряння взаємних розрахунків та інших зведених документів, деталізовані за датами оборотно-сальдові відомості, фінансову звітність ф. 1 та ф. 2, платіжних доручень, рахунків-фактур, довідок про вартість виконаних робіт, довідок про виконані роботи, доручень, гарантійних документів на поставлені товари, проектно-кошторисну, проектну та проектно-технічну документацію у повному обсязі, технічних паспортів, актів списання використаних будівельних матеріалів при проведенні робіт (форми М-29), висновків (експертних звітів) спеціалізованих експертних установ, щодо розгляду проектної та кошторисної документації, актів приймання виконаних будівельних робіт за формою (КБ-2в) в повному обсязі у паперовому та електронному варіанті на виконання будівельних робіт із додатковими угодами; дефектних актів на весь комплекс будівельних робіт; виконавчу документацію, що підтверджує виконання робіт з перевезення, вивезення, прибування та інших спеціальних, технологічних робіт, відображає методи та умови їх виконання, підтверджує фактичні параметри їх результатів; листування щодо виконання умов договорів4 інших документів, що підтверджують фінансово-господарські операції ПП «Буд-Арвест» (код 35385371) із Управлінням капітального будівництва Чернігівської міської ради (код 05517729), ТОВ «Фірма «МЖК-Сервіс» (код 14239928), ТОВ «Сіверспецбуд» (код 41167608), ТОВ «Нормаль-Україна» (код 32415261), Комунальним підприємством «Зеленбуд» Чернігівської міської ради (код 05388629), ТОВ «Нормаль-Україна» (код 32415261), ТОВ «Сучасна ремонтно-будівельна компанія» (код 42126159), ТОВ «Еко Комфорт Групп» (код 41609367), ТОВ «УТБ-Інжиніринг» (код 40627275), ТОВ «Фірма «МЖК-Сервіс» (код 14239928), ФОП ОСОБА_2 (код НОМЕР_1 ) щодо проведення робіт по об`єктах: «Ландшафтна реконструкція прилеглої території КП «Міський палац культури»», за адресою: м. Чернігів, вул. Івана Мазепи, 23; «Капітальний ремонт КНП «Пологовий будинок» Чернігівської міської ради по вул. 1-го Травня, 172 в м. Чернігові. Комплексна термомодернізація»; «Капітальний ремонт будівлі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3, розташованої за адресою: м. Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка, 14. Термомодернізація будівель бюджетних закладів міста Чернігова.»; Будівництво дитячого садку-ясел в першому мікрорайоні житлового району «Масани» в м. Чернігові; «Капітальний ремонт басейну загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 19 за адресою: м. Чернігів, вул. Мстиславська, 76»; «Капітальний ремонт закладу дошкільної освіти № 27 за адресою: вул. Преображенська, 18А, м. Чернігів»; «Капітальний ремонт басейну Чернігівського колегіуму № 11, розташованого за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 137.»; «Капітальний ремонт будівлі Чернігівського колегіуму № 11, розташованого за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 137»; «Капітальний ремонт будівлі спеціалізованої загальноосвітньої школи № 1 з поглибленим вивченням іноземних мов, розташованої за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 40. Термомодернізація будівель бюджетних закладів міста Чернігова»; «Реконструкція баскетбольного майданчика на території ЗОСШ № 1, в м. Чернігові»; «Капітальний ремонт з застосуванням енергозберігаючих технологій по комплексній термомодернізації будівлі 3-го поліклінічного відділення Чернігівської міської лікарні № 1 по проспекту Миру, 44 у м. Чернігові»; «Сучасний спортивно-освітній простір « Active Spase» - реконструкція спортивного майданчика загальноосвітньої школи № 25 за адресою: м. Чернігів, вул. Доценка, 29», а також чорнових записів, зошитів, блокнотів, окремих аркушів паперу, носіїв інформації з комп`ютерної техніки, флеш-накопичувачів, планшетів, на яких можуть міститись відомості, які мають значення для досудового розслідування.

В іншій частині клопотання - відмовити.

Визначити строк дії ухвали до 18.11.2021 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення18.10.2021
Оприлюднено18.11.2022
Номер документу101157022
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42021000000001604 від 02.08.2021 року

Судовий реєстр по справі —757/54992/21-к

Ухвала від 18.10.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Хайнацький Є. С.

Ухвала від 18.10.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Хайнацький Є. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні