Постанова
від 30.03.2010 по справі 2а-10119/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ц

Справа № 2а-10119/09/0470

П О С Т А Н О В А

Іменем України

30 березня 2010 року о 11 годи ні 40 хвилин м. Дніпропетро вськ

Дніпропетровський окру жний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Чабаненко С.В.

при секретарі - Дашко вій А.М.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду в м. Дніпропетровську адм іністративну справу за позов ом Дніпропетровської мі жрайонної державної податко вої інспекції Дніпропетровс ької області до Приватного п ідприємства Агропромислова фірма Агро-Будіндустрія(код ЄДРПОУ 35594898) про припинення юри дичної особи, -

В С Т А Н О В И В :

Дніпропетровська міжр айонна державна податкова ін спекція Дніпропетровської о бласті звернулася з позовом до суду, в якому просить припи нити юридичну особу Приватно го підприємства Агропромисл ова фірма Агро-Будіндустрія( код ЄДРПОУ 35594898).

В обґрунтування позову ДПІ зазначила, що Приватне підпр иємство Агропромислова фірм а Агро-Будіндустріяперебува є на обліку в Дніпропетровс ької МДПІ Дніпропетровськ ої області у як платник подат ків та інших обов'язковий пла тежів, проте документи подат кової звітності останній раз подавали 01.04.2008 року, заборгован ості по платежам до бюджету н е має.

Представник позивача пода в клопотання в якому зазначи в про розгляд справи за його в ідсутністю.

Представник відповідача в судове засідання повторно н е з'явився, про дату, час та міс це проведення якого належним чином повідомлений, що підтв ерджується матеріалами спра ви.

Дослідивши письмові доказ и, наявні у матеріалах справи , суд приходить до наступних в исновків.

Приватне підприємство Агр опромислова фірма Агро-Будін дустріязареєстровано викон кому Солонянською районною д ержавною адміністрацією Дні пропетровської області 26.11.2007 р оку та перебуває на обліку у С олонянському відділенні Д ніпропетровської МДПІ Дні пропетровської області як пл атник податків та інших обов 'язкових платежів з 27.11.2007 року.

Згідно з Актом Дніпропет ровської МДПІ Дніпропетро вської області № 027/1541/35594898 від 15.05.2009 року податкова звітність ві дповідачем не подавалася з 01.0 4.2008 року.

Приватне підприємство Агр опромислова фірма Агро-Будін дустріязаборгованості пере д бюджетом зі сплати податкі в, зборів (обов' язкових плат ежів) не має.

Також позивачем надано роз порядження начальника Дні пропетровської МДПІ Дніпр опетровської області від 03.06.200 9 року № 32-р про звернення з від повідним позовом до суду.

Відповідно до п.2 ст. 9 Закону України Про систему оподатку ванняплатники податків і збо рів (обов'язкових платежів) зо бов'язані подавати до держав них податкових органів та ін ших державних органів відпов ідно до законів декларації, б ухгалтерську звітність та ін ші документи і відомості, пов 'язані з обчисленням і сплато ю податків і зборів (обов'язко вих платежів).

Частиною 2 статті 38 Закону Ук раїни Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців встановлен о, що підставами для постанов лення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, зокрема є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Інструкцією про порядок об ліку платників податків, зат вердженою наказом Державної податкової адміністрації Ук раїни від 19.02.1998 №80, зареєстрован ого в Міністерстві юстиції У країни 14.12.1998 за №791/3231, передбачено , якщо платник податків не ма є заборгованості перед бюдже том та у разі неподання протя гом одного року в органи держ авної податкової служби пода ткових декларацій, документі в бухгалтерської звітності, керівник органу державної по даткової служби приймає ріше ння у вигляді розпорядження відносно суб'єкта господарюв ання - про звернення до суду аб о господарського суду із зая вою (позовною заявою) про прип инення юридичної особи.

З урахуванням сукупності в икладених обставин, враховую чи вимоги чинного законодавс тва суд доходить висновку пр о задоволення позову.

На підставі викладеного, ке руючись ст. 4 Закону України Пр о систему оподаткування, ст. с т. 1, 19, 38 Закону України Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб підприємц ів, ст. ст. 2, 10, 11, 12, 86, 94, 160-162, 167 КАС Україн и, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Позовні вимоги Дніпро петровської міжрайонної д ержавної податкової інспекц ії Дніпропетровської област і задовольнити.

Припинити юридичну особу Приватного підприємства Агр опромислова фірма Агро-Будін дустрія(код ЄДРПОУ 35594898).

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закон у України Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців від 15.05.20 03 № 755-IV направити дану постанов у державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиног о державного реєстру запису про припинення юридичної осо би.

На постанову протягом деся ти днів з дня її складення у по вному обсязі до Дніпропетр овського апеляційного адм іністративного суду через Дніпропетровський окружн ий адміністративний суд може бути подано заяву про її апел яційне оскарження, а протяго м двадцяти днів після поданн я заяви - апеляційна скарга на постанову суду.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, у разі її подання п ротягом десяти днів з дня скл адання постанови у повному о бсязі.

Постанова набирає закон ної сили після закінчення ст року подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження н е було подано, а у разі її пода ння - після закінчення строк у на подання апеляційної ска рги. У разі подання апеляційн ої скарги постанова, якщо її н е буде скасовано, набирає зак онної сили після закінчення розгляду справи апеляційним судом.

Повний текст постанови ви готовлено 06.04.10р.

Суддя С.В.Чабан енко

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.03.2010
Оприлюднено21.07.2010
Номер документу10121143
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10119/09/0470

Постанова від 30.03.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні