Ухвала
від 18.11.2021 по справі 644/76/20
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Суддя ОСОБА_1

Справа № 644/76/20

Провадження № 1-кп/644/195/21

18.11.2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18листопада 2021р.

Орджонікідзевський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді - ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

за участю прокурора - ОСОБА_3

представника потерпілого- ОСОБА_4

потерпілого- ОСОБА_5

захисника обвинуваченого- ОСОБА_6

обвинуваченого- ОСОБА_7

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань у приміщенні суду кримінальне провадження за обвинувачльним актом, внесеним до ЄРДР за № 12019220000001493 за обвинуваченням:

- ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Харкова громадянина України, проживаючого в АДРЕСА_1 ,раніше не судимого,

- в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст.286 ч.1 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

09.01.2020 року до Орджонікідзевського районного суду м. Харкова надійшов відповідний обвинувальний акт.

В судовому засіданні захисник обвинуваченого заявив клопотання в порядку ст.333 КПК України дати доручення органу досудового розслідування про проведення слідчих ( розшукових) дій, а саме огляду речового доказу транспортного засобу, який був учасником дорожньо-транспортної пригоди в- «Skoda Octavia», реєстраційний номер НОМЕР_1 , з участю прокурора, обвинуваченого, його захисника, потерпілого та його представника та застосуванням звуко та відеозапису.

В обґрунтування свого клопотання посилається на те, що огляд транспортного засобу як речового доказу обов`язковий, він не був присутній при огляді транспортного засобу в ході досудового розслідування, наразі доступ до автомобіля заборонений.. Обвинувачений не визнає своєї провини.. Крім того, безпосередній огляд речового доказу необхідний стороні захисту для обґрунтування своєї позиції захисту.

Прокурор проти заявленого клопотання не заперечував.

Обвинувачений підтримав свого захисника.

Потерпілий та його представник покладались на думку суду.

Суд, вислухавши сторони, потерпілого та його представника, перевіривши матеріали справи, приходить до висновку, що клопотання обґрунтоване, не суперечить закону і підлягає задоволенню.

Відповідно до ст..333 КПК України у разі, якщо під час судового розгляду виникне необхідність у встановленні обставин або перевірці обставин, які мають істотне значення для кримінального провадження і вони не можуть бути встановлені або перевірені іншим шляхом, суд за клопотанням сторони кримінального провадження має право доручити органу досудового розслідування провести певні слідчі( розшукові) дії. У разі прийняття такого рішення суд відкладає судовий розгляд на строк, достатній для проведення слідчої ( розшукової) дії та ознайомлення учасників судового провадження з її результатами.

Відповідно до ст.237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий , прокурор проводять огляд місцевості, речей та документів. Для огляду може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник та інший учасник кримінального провадження. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань для участі в огляді може бути запрошений спеціаліст.

При огляді слідчий, прокурор або за їх дорученням запрошений спеціаліст має право проводити звуко чи відеозапис.

Відповідно до ст.357 КПК України речові докази оглядаються судом, а також подаються для ознайомлення учасникам судового провадження. Особи, яким надані для ознайомлення речові докази, можуть звернути увагу суду на ті чи інші обставини, пов`язані з річчю чи її оглядом.

Наразі в судовому розгляді виникла необхідність безпосередньо оглянути речові докази по справі - транспортний засіб, який перебуває на майданчику тимчасового тримання транспортних засобів за адресою м.Харків, вул.Пушкінська, 107 і який неможливо доставити до суду, з участю всіх учасників процесу, зокрема обвинуваченого та його захисту, які до цього не були присутні при його огляді, з метою реалізації їх права на захист та встановлення обставин, які мають істотне значення для справи. А також наявності пошкоджень на автомобілі, на які мають право звернути увагу учасники судового розгляду при огляді.

Іншим способом, ніж надати доручення органу досудового розслідування провести слідчу дію- огляд транспортного засобу за місцем його зберігання з участю всіх учасників судового процесу перевірити ті обставини, на які посилається сторона захисту, не виявляється можливим.

Огляд слід провести за обов`язковою участю прокурора, обвинуваченого, його захисту, а також запросити для проведення огляду потерпілого та його представника.

При проведенні огляду обов`язково застосувати відеозапис слідчої дії.

На підставі викладеного і керуючись ст. 333 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Доручити слідчому відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Харківській області провести огляд транспортного засобу «Skoda Octavia», реєстраційний номер НОМЕР_1 , який знаходиться на майданчику тимчасового тримання транспортних засобів за адресою м.Харків, вул.Пушкінська, 107 з обов`язковою участю прокурора, обвинуваченого, його захисника ( захисників), а також запросити для проведення огляду потерпілих та їх представників з застосуванням відеозапису слідчої дії.

Встановити строк виконання доручення - до 18 грудня 2021 року.

Копію ухвали направитидо слідчого відділурозслідування злочиніву сферітранспорту СУГУНП вХарківській області для виконання в порядку, передбаченому главами 20 та 21 КПК України.

Контроль за виконанням доручення покласти на прокурора-процесуального керівника по справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.11.2021
Оприлюднено03.02.2023
Номер документу101214219
СудочинствоКримінальне
Суть: - ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Харкова громадянина України, проживаючого в АДРЕСА_1 ,раніше не судимого, - в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст.286 ч.1 КК України

Судовий реєстр по справі —644/76/20

Ухвала від 20.03.2024

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Бабенко Ю. П.

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Яковлєва Світлана Володимирівна

Ухвала від 07.02.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 07.09.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Анісімов Герман Миколайович

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 18.11.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Саркісян О. А.

Ухвала від 04.02.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Саркісян О. А.

Ухвала від 15.01.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Саркісян О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні