Постанова
від 28.01.2010 по справі 2а-8689/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ц

Справа № 2а-8689/09/ 0470

П О С Т А Н О В А

Іменем України

28 січня 2010 року 12 г одина 47 хвилин м. Дніпро петровськ

Дніпропетровський ок ружний адміністративний суд у складі:

головуючого суд ді - Чабаненко С.В.

при секретарі - Дашковій А.М.

за участю: прокурора - Цяцька О.В.

представник а позивача - Захожа Н.А .

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду в м. Дніпропетровську адм іністративну справу за позов ом Новомосковського міжрайо нного прокурора Дніпропетро вської області в інтересах д ержави в особі Управління Пе нсійного фонду України в Нов омосковському районі Дніпро петровської області до фізич ної особи-підприємця ОСОБА _2 про стягнення заборгован ості, -

В С Т А Н О В И В:

До Дніпропетровського о кружного адміністративного суду надійшов позов Новомос ковського міжрайонного прок урора Дніпропетровської обл асті в інтересах держави в ос обі Управління Пенсійного фо нду України в Новомосковсько му районі Дніпропетровської області до фізичної особи-пі дприємця ОСОБА_2 з вимогою : стягнути з фізичної особи-пі дприємця ОСОБА_2 на корист ь Управління Пенсійного фонд у України в Новомосковському районі Дніпропетровської об ласті заборгованість в розмі рі 1282,14 грн.

В обґрунтування позову пр окурор зазначив, що відповід ач не сплачує внески на загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування, в резуль таті чого допустився заборго ваності у вищезазначеному ро змірі.

Прокурор та представник по зивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримали у повному обсязі та просили по зов задовольнити.

Відповідач в судове засіда ння повторно не з'явився, про д ату, час та місце проведення я кого належним чином повідомл ений, що підтверджується мат еріалами справи.

З урахуванням викладеного суд доходить висновку про на лежне повідомлення відповід ача про дату судового розгля ду справи.

Дослідивши матеріали спра ви, оцінивши надані докази, су д приходить до висновку, що по зов підлягає задоволенню з н аступних підстав.

Фізична особа-підприємець ОСОБА_2 є платником страх ових внесків (страхувальнико м) на загальнообов'язкове де ржавне пенсійне страхування та зареєстрований в УПФУ в Но вомосковському районі Дніпр опетровської області.

Під час розгляду справи суд ом встановлено, що у зв' язку з несвоєчаснісю та непропор ційністю сплати страхових вн есків у відповідача за періо д з 22.01.2007р. по 21.04.2009р. виникла забор гованість у зв' язку з чим на чальником УПФУ в Новомосковс ькому районі Дніпропетровсь кої області 06.06.2009р. було прийнят о рішення № 668 про застосуванн я фінансових санкцій та нара хування пені за несплату (неп ерерахування) або несвоєчасн у сплату (несвоєчасне перера хування) страхувальниками ст рахових внесків, у тому числі донарахованих страхувальни ками або органом Пенсійного фонду.

На підставі вищезазначено го рішення до відповідача бу ло застосовано фінансові сан кції в сумі 1100,60 грн. та пеню в су мі 181,54 грн.

Рішення було направлено на адресу відповідача поштою т а отримано ним 19.06.2009р., що підтве рджено поштовим повідомленн ям про вручення поштового ві дправлення.

Таким чином, загальна сума з аборгованості по внескам на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування фіз ичної особи-підприємця ОСО БА_2 до Пенсійного фонду скл адає 1282,14 грн..

Вищезазначена заборговані сть підтверджена рішення № 668 від 06.06.2009р. про застосування фін ансових санкцій та нарахуван ня пені за несплату (неперера хування) або несвоєчасну спл ату (несвоєчасне перерахуван ня) страхувальниками страхов их внесків, у тому числі донар ахованих страхувальниками а бо органом Пенсійного фонду.

Відповідно до ч. 1 ст. 20 Закону України Про загальнообов'яз кове державне пенсійне страх уваннястрахові внески обчис люються виключно в грошовій формі, у тому числі з виплат (д оходу), що здійснюються в нату ральній формі.

Частиною 6 ст. 20 Закону Украї ни Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн явизначено, що страхувальник и зобов'язані сплачувати стр ахові внески, нараховані за в ідповідний базовий звітний п еріод, не пізніше ніж через 20 к алендарних днів із дня закін чення цього періоду. Базовим звітним періодом для страху вальників є календарний міся ць.

Частиною 2 ст. 106 Закону Украї ни Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн япередбачено, що суми страхо вих внесків своєчасно не нар аховані та/або не сплачені ст рахувальниками у строки, виз начені статтею 20 цього Закону , в тому числі обчислені терит оріальними органами Пенсійн ого фонду у випадках, передба чених частиною третьою статт і 20 цього Закону, вважаються п ростроченою заборгованістю із сплати страхових внесків .

Статтею 23 цього ж закону пер едбачено, що спори, що виникаю ть із правовідносин за цим За коном, вирішуються органами Пенсійного фонду та в судово му порядку.

На підставі викладеного су д доходить висновку, що позов Новомосковського міжрайонн ого прокурора Дніпропетровс ької області підлягає задов оленню в повному обсязі.

На підставі викладеного, ке руючись статями 2, 9, 11, 18, 70-71, 86, 94, 128, 158-163, 167, 186, 254 Кодексу адміністративн ого судочинства України, суд ,-

П О С Т А Н О В И В:

Позовні вимоги Новомос ковського міжрайонного прок урора Дніпропетровської обл асті в інтересах держави в ос обі Управління Пенсійного фо нду України в Новомосковсько му районі Дніпропетровської області до фізичної особи-пі дприємця ОСОБА_2 про стягн ення заборгованості задовол ьнити.

Стягнути з фізичної особи-п ідприємця ОСОБА_2 (ідентиф ікаційний номер НОМЕР_1, а дреса: АДРЕСА_1) на користь Управління Пенсійного фонду України в Новомосковському районі Дніпропетровської об ласті (р/р 25600303123188 в ДОУ ВАТ Держав ний ощадний банк України, МФО 305482, ЄДРПОУ 25007598) заборгованість в сумі 1282,14 грн. (одна тисяча дві сті вісімдесят дві гривні 14 ко п.).

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оків подання заяви про апеля ційне оскарження та апеляцій ної скарги, якщо вони були под ані у встановлені строки. У ра зі подання апеляційної скарг и постанова, якщо її не скасов ано, набирає законної сили пі сля закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї шляхом подачі в десятиденн ий строк з дня складення пост анови в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протяго м двадцяти днів апеляційної скарги, з подачею її копій від повідно до кількості осіб, як і беруть участь у справі.

Повний текст постанови ви кладений 02.02.2010 року.

Суддя С.В.Чабаненко

Дата ухвалення рішення28.01.2010
Оприлюднено22.07.2010
Номер документу10121574
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-8689/09/0470

Постанова від 28.01.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Постанова від 28.01.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко Світлана Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні