Ухвала
від 15.11.2021 по справі 280/10940/21
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

15 листопада 2021 року Справа № 280/10940/21 м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Лазаренко М.С., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) до Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Шевченківському району (69068, м.Запоріжжя, вул. Чарівна, буд. 16; код ЄДРПОУ 37573780) про визнання протиправними дій та недоотриманої частини щорічної разової грошової допомоги, -

ВСТАНОВИВ:

11.11.2021 до Запорізького окружного адміністративного суду засобами системи Електронний суд надійшов позов ОСОБА_1 (далі - позивач), підписаний електронно-цифровим підписом представника - адвоката Марцих Ярослава Олександровича (далі - представник), до Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Шевченківському району (далі - відповідач), відповідно до якого представник позивача просить суд:

- визнати протиправними дії відповідача щодо відмови у перерахунку та виплаті позивачу різниці між фактично виплаченою та передбаченою законодавством разової грошової допомоги до 5 травня як особі з інвалідністю II групи внаслідок війни у розмірі меншому, ніж вісім мінімальних пенсій за віком;

- стягнути з відповідача на користь позивача недоотриману частину щорічної разової грошової допомоги до 5 травня, як особі з інвалідністю II групи внаслідок війни за 2021 рік, відповідно до статті 13 Закону України Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту в редакції Закону №367-ХIV від 25.12.1998 Про внесення змін до Закону України Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту , у розмірі 10246 грн. (десять тисяч двісті сорок шість) гривні.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, суд зазначає про таке.

Спір виник із публічно-правових відносин, у яких відповідач є суб`єктом владних повноважень.

Згідно положень статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) на зазначений спір поширюється юрисдикція адміністративних судів та він має розглядатись у порядку адміністративного судочинства, відповідно до частини другої статті 20 КАС України підсудний окружним адміністративним судам.

Подана позовна заява відповідає вимогам КАС України, а адміністративний позов подано в межах строку звернення до адміністративного суду. Підстави для повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження у справі та залишення позовної заяви без розгляду відсутні.

Відповідно до вимог статей 12, 257, 259 КАС України дана позовна заява підпадає під розгляд в порядку спрощеного позовного провадження.

Суддею встановлено, що ОСОБА_1 звільнений від сплати судового збору на підставі пункту 8 частини першої статті 5 Закону України Про судовий збір .

За таких обставин, суддя дійшов висновку про наявність підстав для відкриття спрощеного позовного провадження.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 171, 257, 259, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя -

УХВАЛИВ:

Відкрити спрощене позовне провадження в адміністративній справі №280/10940/21 за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Шевченківському району про визнання протиправними дій та недоотриманої частини щорічної разової грошової допомоги.

Справа буде розглянута протягом шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

Справа розглядатиметься одноособово суддею Лазаренком Максимом Сергійовичем в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення та виклику сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання суду відзиву на позовну заяву, який має відповідати вимогам статті 162 КАС України, разом із усіма письмовими та електронними доказами (які можливо доставити до суду), висновками експертів і заявами свідків на його обґрунтування. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову (частина четверта статті 159 КАС України).

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі до відома, відповідачу.

Адреса веб-сторінки за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається http://adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту підписання.

Суддя М.С. Лазаренко

Дата ухвалення рішення15.11.2021
Оприлюднено22.11.2021
Номер документу101222927
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій та недоотриманої частини щорічної разової грошової допомоги

Судовий реєстр по справі —280/10940/21

Ухвала від 21.03.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Новікова Інна Вячеславівна

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Новікова Інна Вячеславівна

Ухвала від 11.07.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Суховаров А.В.

Ухвала від 06.04.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Суховаров А.В.

Ухвала від 15.02.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Суховаров А.В.

Рішення від 14.01.2022

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 15.11.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні