Ухвала
від 12.11.2021 по справі 404/8091/21
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/8091/21

Номер провадження 1-кс/404/3074/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 листопада 2021 року м. Кропивницький

Слідчий суддя Кіровського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області капітана поліції ОСОБА_4 погоджене з прокурором Кропивницької окружної прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_5 про проведення обшуку в рамках кримінального провадження №42020120000000216 від 15.12.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 199 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Кіровського районного суду м. Кіровограда надійшло клопотання слідчого погоджене з прокурором Кропивницької окружної прокуратури про надання дозволу на проведення обшуку металевого кіоску коричневого кольору, який розташований в середині ринку «Черемушки» по вул. вул. Тельнова Євгена, ліворуч від якого розташований пост охорони ринку, та підставі договору оренди, земельною ділянкою користується ПП «Кіровоград-Буд-Дизайн». код ЄДРПОУ 34813389, до 22.07.2034, де фактично здійснюється незаконна реалізація підакцизних товарів особою ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 ,з метою відшукання речей, які мають значення як речові докази у кримінальному провадженні, а саме: з метою припинення незаконного зберігання та розповсюдження фальсифікованого підакцизного товару, тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку України, а також тютюнові вироби, на яких можуть бути використані підроблені марки акцизного податку України, засобів та знарядь для їх виробництва та упакування при транспортуванні, чорнових записів, накладних, видаткових накладних, документів, що свідчать про придбання та збут тютюнових виробів, електронних носіїв інформації, грошових коштів здобутих незаконним шляхом, речей і документів кримінального правопорушення, що мають значення для досудового розслідування, а їх перебування в місці безпосереднього виявлення дасть змогу виявляти та зафіксувати відомості про обставини та спосіб вчинення кримінального правопорушення, що мають значення для досудового розслідування, так як в інший спосіб встановити їх не представляється за можливе.

На обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що слідчим відділом Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області проводиться досудове розслідування за матеріалами кримінального провадження №42020120000000216 від 15.12.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 199 КК України.

В ході виконання наданого відповідно до ст. 40 КПК України, оперативним співробітникам УСБУ в Кіровоградській області доручення про проведення слідчих (розшукових) дій, встановлено, що житель міста Кропивницького ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець с. Катеринівка Кіровоградської області, фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 ) який також здійснює зберігання контрафактних тютюнових виробів за адресою свого фактичного проживання: АДРЕСА_1 та розташованому поруч із ним приватному домоволодінні, за адресою: АДРЕСА_1 , обидва будинки на праві власності належать ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженці м. Кіровограда, зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 ). Разом з тим, встановлено, що ОСОБА_7 перебуває у цивільному шлюбі з ОСОБА_6 та займається роздрібною торгівлею контрафактними тютюновими виробами на території ринку «Черемушки» в м. Кропивницький.

Який з метою власного збагачення організував незаконне систематичне транспортування та незаконну реалізацію підакцизних товарів тютюнової продукції. Незаконно виготовлена тютюнова продукція реалізується, зберігається та транспортується з метою збуту на території міста Кропивницького. З метою надання своїм діям виду законності, невстановлені досудовим розслідуванням особи використовують підроблені акцизні марки, пачки від цигарок тощо.

В подальшому контрафактні тютюнові вироби з підробленими марками акцизного податку реалізуються через ринково-роздрібну мережу міста Кропивницького та області без наявності ліцензії на здійснення продажу цигарок та без відповідного реєстратора розрахункових операцій.

Згідно розподілених ролей між зазначеними особами, з метою досягнення своєї злочинної мети, спрямованої на незаконне збагачення у наслідок реалізації незаконно виготовлених підакцизних товарів, ОСОБА_6 за попередньою змовою з невстановленими слідством особами здійснює зберігання, транспортування та реалізацію недоброякісної продукції, на території Кіровоградської області.

Так, діючи згідно своєї злочинної домовленості ОСОБА_6 , з метою зберігання незаконної контрафактної підакцизної продукції використовує власний будинок та його територію, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , до якого перевозить та зберігає незаконно виготовлену готову підакцизну продукцію.

Вказані відомості підтвердженні оперативним шляхом в рамках здійснення оперативного супроводження зазначених матеріалів кримінального провадження, показаннями свідків, проведеними гласними та негласними слідчо розшуковими діями, та матеріалами кримінального провадження в цілому.

Таким чином в ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_6 , на даний час за місцем фактичного проживання за адресою: АДРЕСА_2 , зберігає документи щодо незаконно обігу та реалізації контрафактної продукції її маркування, а також майно, грошові кошти, інші цінності здобуті незаконним шляхом, та інші речові докази, які доводять причетність зазначених у клопотанні осіб до вчинення даного кримінального правопорушення.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити посилаючись на обставини в ньому викладені.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню частково з таких підстав:

Частина 1 ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних та причетних до кримінального правопорушення осіб.

У провадженні СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області перебувають матеріали кримінального провадження №42020120000000216 від 15.12.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 199 КК України.

Згідно до протоколів допиту свідків ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , які вказали, що невідома особа здійснює незаконну реалізацію підакцизних товарів а саме тютюнових виробів на території ринку «Черемушки» в м. Кропивницький, з металевого кіоску коричневого кольору, який розташований в середині ринку «Черемушки», ліворуч від якого розташований пост охорони ринку, та даний металевий кіоск не має жодних розпізнавальних номерів. Так свідком було придбано тютюнові вироби які йому здалися недоброякісними та які він добровільно надав для проведення експертизи.

Відповідно до висновку судового експерта №СЕ-19/112-21/9561-ДД від 08.11.2021 досліджувані марки акцизного податку для маркування тютюнових виробів (ТВ ЗФ): індекс регіону 16, серія та номер АЕЄЇ НОМЕР_1 , рік і квартал виготовлення 20/3; індекс регіону 16, серія та номер АЕЄЇ НОМЕР_2 , рік і квартал виготовлення 20/3 не відповідають аналогічним, що знаходяться в офіційному обігу на території України. У досліджуваних марках акцизного податку для маркування тютюнових виробів (ТВ ЗФ): індекс регіону 16, серія та номер АЕЄЇ НОМЕР_1 , рік і квартал виготовлення 20/3; індекс регіону 16, серія та номер АЕЄЇ НОМЕР_2 , рік і квартал виготовлення 20/3: - всі зображення, зображення реквізитів, серії та номеру нанесені поліграфічним способом із використанням друкарських форм плоского друку; - УФ захист - відтворено частково; - ІЧ - захист - відтворено частково; - водяні знаки відсутні; - видимі (введені в структуру паперу) захисні волокна відсутні.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна № 243327628 від 06.02.2021. право власності на земельну ділянку кадастровий № 3510100000:34:280:0043. площею 0.5006 га. що за адресою: м. Кропивницький. вул. Тельнова Євгена, цільове призначення: для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Право власності є комунальним та належить Міській раді міста Кропивницького. На підставі договору оренди, земельною ділянкою користується ПП «Кіровоград-Буд-Дизайн». код ЄДРПОУ 34813389, до 22.07.2034.

Таким чином, сторона кримінального провадження (слідчий) довів наявність достатніх підстав для одержання ним дозволу на проведення обшуку.

Сукупність перерахованих та документально підтверджених у клопотанні обставин доводить, що відшукуванні речі повинні знаходитись у вищевказаному кіоску.

Відповідно до п. 1 ч. 1-2 ст. 91 КПК України, подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення) підлягають доказуванню у кримінальному провадженні; доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Зазначені в клопотанні речі та документи фактично можуть бути доказом вчинення кримінального правопорушення і мають важливе значення для встановлення визначальних обставин по даному кримінальному провадженню.

В клопотанні слідчий просить провести обшук з метою відшукання та вилучення грошових коштів здобутих незаконним шляхом не конкретизуючи при цьому, як саме він буде ідентифікувати грошові кошти здобуті саме таким шляхом, що є порушенням п. 6 ч. 2 ст. 235 КПК України. Відтак в задоволенні клопотання в цій частині необхідно відмовити.

Щодо виявлення та вилучення електронних носіїв інформації, то вцій частиніклопотання необхіднозадовольнити частковонадавши дозвілна зняттяінформаціїз вказаних носіїв пов`язаної з прийомом та відпуском товару без вилучення її, оскільки їх може призвести до перебоїв в роботі торгівельної точки.

Що стосується надання дозволу на проведення обшуку з метою виявлення речей і документів кримінального правопорушення, що мають значення для досудового розслідування,то взадоволенні клопотанняв ційчастині необхідновідмовити,так якз клопотаннята доданихдо ньогоматеріалів неможливовстановити,які самеінші предметита речінеобхідно виявитита вилучити,оскільки слідчийу клопотаннімає зазначитиіндивідуальні абородові ознакиречей тадокументів,які плануєтьсявідшукати вході проведенняобшуку,але прицьому,в клопотаннітаку інформаціюне зазначено.

За таких обставин, клопотання є достатньо обґрунтованим і підлягає задоволенню частково, оскільки представлені матеріали кримінального провадження містять достатньо даних (ст. 234 КПК України), які вказують про необхідність та неможливість в інший спосіб здобути докази, які мають вирішальне значення для кримінального провадження і можуть бути використані органами досудового розслідування у розкритті кримінального правопорушення.

Керуючись ст.ст. 206, 233 - 236, 309, 369-372, 376, 532 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання - задовольнити частково.

Надати дозвілслідчим, які входять до слідчої групиу кримінальному провадженні №42020120000000216 від 15.12.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 199 КК України, на проведення обшуку (один раз) металевого кіоску коричневого кольору, який розташований в середині ринку «Черемушки» по вул. Тельнова Євгена, ліворуч від якого розташований пост охорони ринку, та підставі договору оренди, земельною ділянкою користується ПП «Кіровоград-Буд-Дизайн», код ЄДРПОУ 34813389, до 22.07.2034, власником є Кіровоградська міська рада та фактичним володільцем якого є ПП «Кіровоград-Буд-Дизайн», з метою відшукання і вилучення: тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку України, засобів та знарядь для їх виробництва та упакування при транспортуванні, чорнових записів, накладних, видаткових накладних, документів, що свідчать про придбання та збут тютюнових виробів.

Забезпечити умови по зняттю інформаціїз електронних носіїв пов`язаної з надходженням, походженням реалізованих та вилучених під час обшуку речей, в тому числі із залученням спеціаліста.

В задоволенні решти вимог - відмовити.

Дія ухвали починається з дня її постановлення, протягом місяця, тобто до 12.12.2021 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_10 ОСОБА_11

Дата ухвалення рішення12.11.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу101241212
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках кримінального провадження №42020120000000216 від 15.12.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 199 КК України

Судовий реєстр по справі —404/8091/21

Ухвала від 12.04.2022

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Широкоряд Р. В.

Ухвала від 12.04.2022

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Широкоряд Р. В.

Ухвала від 12.04.2022

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Широкоряд Р. В.

Ухвала від 08.02.2022

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Широкоряд Р. В.

Ухвала від 08.02.2022

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Широкоряд Р. В.

Ухвала від 08.02.2022

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Широкоряд Р. В.

Ухвала від 08.02.2022

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Широкоряд Р. В.

Ухвала від 08.02.2022

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Широкоряд Р. В.

Ухвала від 08.02.2022

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Широкоряд Р. В.

Ухвала від 10.01.2022

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні