Ухвала
від 22.11.2021 по справі 160/19186/21
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

22 листопада 2021 року м. Дніпросправа № 160/19186/21

Третій апеляційний адміністративний суд

у складі колегії суддів: головуючого - судді Малиш Н.І. (доповідач),

суддів: Баранник Н.П., Щербака А.А.,

перевіривши на відповідність нормам КАС України апеляційну скаргу В.о. начальника Жовтоводського відділу Державної виконавчої служби у Кам`янському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністертсва юстиції (м.Дніпро) на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 02 листопада 2021 року по справі № 160/19186/21 за адміністративним позовом Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №12 Жовтоводської міської ради до Жовтоводського відділу державної виконавчої служби у Кам`янському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) про визнання протиправною та скасування постанови, -

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 02.11.2021 по справі № 160/19186/21 позов задоволено.

Не погодившись із прийнятим рішенням суду, В.о. начальника Жовтоводського відділу Державної виконавчої служби у Кам`янському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністертсва юстиції (м.Дніпро) подав апеляційну скаргу.

При перевірці апеляційної скарги судом встановлено, що скаргу подано з порушенням вимог Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до приписів ч. 3 статті 55 Кодексу адміністративного судочинства України юридична особа незалежно від порядку її створення, суб`єкт владних повноважень, який не є юридичною особою, беруть участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її (його) імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи, суб`єкта владних повноважень), або через представника.

Згідно з п. 1 ч. 4 ст. 298 КАС України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції також, якщо: апеляційна скарга подана особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписана, або підписана особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не зазначено.

Судом апеляційної інстанції встановлено, що подана апеляційна скарга підписана В.о. начальника Жовтоводського відділу Державної виконавчої служби у Кам`янському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністертсва юстиції (м.Дніпро) без зазначення прізвища та власного ім`я та відсутні належно оформлених доказів наявності у особи, що підписала апеляційну скаргу, права на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції.

Вказані обставини свідчять про подання апеляційної скарги неповноважною особою.

Згідно з пунктом 1 частини четвертої статті 298 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції, якщо апеляційна скарга подана особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписана, або підписана особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не зазначено.

З огляду на викладене, колегія суддів приходить до висновку про застосування правових наслідків, передбачених ч.4 ст.298 КАС України.

Керуючись ст.ст. 298, 325, 328, 329 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу В.о. начальника Жовтоводського відділу Державної виконавчої служби у Кам`янському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністертсва юстиції (м.Дніпро) на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 02 листопада 2021 року по справі № 160/19186/21 за адміністративним позовом Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №12 Жовтоводської міської ради до Жовтоводського відділу державної виконавчої служби у Кам`янському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) про визнання протиправною та скасування постанови - повернути.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання відповідно до ч. 2 ст. 325 КАС України та може бути оскаржена у касаційному порядку в строк, визначений ст. 329 КАС України.

Головуючий - суддя Н.І. Малиш

суддя Н.П. Баранник

суддя А.А. Щербак

Дата ухвалення рішення22.11.2021
Оприлюднено24.11.2021
Номер документу101256880
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/19186/21

Ухвала від 16.05.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 11.05.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 17.04.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Постанова від 18.01.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Головко О.В.

Ухвала від 21.12.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Головко О.В.

Ухвала від 22.11.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Малиш Н.І.

Рішення від 02.11.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 23.10.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні