Ухвала
від 19.11.2021 по справі 1-38/11
ГОРОДНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-38/11

Провадження № 1-в/732/49/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 листопада 2021 року м. Городня

Городнянський районний суд Чернігівської області у складі: головуючого судді - ОСОБА_1 , у присутності секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Городня клопотання першого заступника керівника Чернігівської окружної прокуратури ОСОБА_3 про внесення інформації відносно ОСОБА_4 до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, -

УСТАНОВИВ:

09 листопада 2021 року до Городнянського районного суду Чернігівської області надійшло клопотання першого заступника керівника Чернігівської окружної прокуратури ОСОБА_3 про внесення інформації до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, відносно ОСОБА_4 .

В обґрунтування клопотання прокурор зазначає, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , був засуджений вироком Городнянського районного суду Чернігівської області від 30.03.2011 за ч.3ст. 152,ч.4 ст.152 КК Українидо 12 років 26 днів позбавлення волі. Засуджений ОСОБА_4 відбував покарання в ДУ «Диканівська виправна колонія № 12». 04.06.2021 ОСОБА_4 звільнено з місць позбавлення волі по відбуттю покарання.

На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої недоторканості малолітньої особи», що набрав чинності 16.01.2020, створено Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи. Відповідно до ст. 6-1КВК Україниінформація про особу вноситься до реєстру на підставі обвинувального вироку суду, який набрав законної сили. У разі якщо особа вчинила кримінальне правопорушення проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи до створення реєстру, інформація про таку особу вноситься до реєстру на підставі ухвали суду за місцем проживання такої особи або місцем відбування нею покарання за клопотанням прокурора.

Ураховуючи наведені положення законодавства, прокурор просить ухвалити рішення про внесення інформації щодо ОСОБА_4 до вказаного у клопотанні реєстру.

Учасникипроцесу у судове засідання не з`явились, про час і місце розгляду клопотання повідомлені належним чином. Прокурором заявлене клопотання про проведення судового засідання за її відсутності, заявлені у клопотанні вимоги підтримує. Від засудженого ОСОБА_4 заяв, клопотань не надійшло.

Неявка в судове засідання з розгляду вказаного питання учасників справи в силу ч.5 ст.539 КПК України не перешкоджає проведенню судового розгляду.

Дослідившиматеріали клопотання та долучені документи, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно доЗакону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи», Кримінальний виконавчий кодекс України доповнено ст. 6-1 та запроваджено в дію Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи (далі - реєстр), - автоматизована електронна база даних, створена для забезпечення збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку, узагальнення даних про осіб, які вчинили злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, у тому числі осіб, судимість яких за такі злочини знята або погашена в установленому законом порядку.

До реєстру вносяться відомості щодо прізвища, імені, по батькові засудженого, дати народження, місця проживання чи перебування, кримінального правопорушення, за який його було засуджено, виду кримінального покарання, який до нього був застосований, інформацію про фактично відбуте ним покарання, а також про порушення правил адміністративного нагляду.

Інформація про особу вноситься до реєстру на підставі обвинувального вироку суду, який набрав законної сили. У разі якщо особа вчинила кримінальне правопорушення проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи до створення реєстру, інформація про таку особу вноситься до реєстру на підставі ухвали суду за місцем проживання такої особи або місцем відбування нею покарання за клопотанням прокурора.

Відповідно до Порядку формування та ведення Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту, підставою для внесення до ЄРЗСН відомостей про засуджених за кримінальні правопорушення проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи (в тому числі судимість яких за такі кримінальні правопорушення знята або погашена в установленому законом порядку) до дня набрання чинностіЗаконом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи»є ухвала суду за місцем проживання такої особи або місцем відбування нею покарання, винесена за клопотанням прокурора.

Згідно з вказаним Порядком, реєстраторами Реєстру є: уповноважені посадові особи установ виконання покарань та слідчих ізоляторів в частині внесення або редагування відомостей про засуджених та осіб, узятих під варту, а також про порушення правил адміністративного нагляду особами, засудженими за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи; уповноважені посадові особи відокремлених структурних підрозділів Державної установи «Центр охорони здоров`я Державної кримінально-виконавчої служби України» в частині внесення або редагування відомостей про засуджених та осіб, узятих під варту, які перебувають на обліку у відокремлених структурних підрозділах Державної установи «Центр охорони здоров`я Державної кримінально-виконавчої служби України»; уповноважені посадові особи органів з питань пробації в частині внесення або редагування відомостей про суб`єктів пробації, в тому числі про порушення правил адміністративного нагляду особами, засудженими за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, які звільнені від відбування покарання з випробуванням.

Судом встановлено, що згідно з вироком Городнянського районного суду Чернігівської області від 30.03.2011 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.3ст. 152, ч.4 ст.152 КК Українита призначено йому покарання у виді 12 років 26 днів позбавлення волі. Вирок набрав законної сили. Засуджений ОСОБА_4 відбував покарання в ДУ «Диканівська виправна колонія № 12». 04.06.2021 ОСОБА_4 звільнений з місць позбавлення волі по відбуттю покарання.

Отже, ОСОБА_4 засуджений до створення Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи. У вищевказаному вироку Городнянського районного суду Чернігівської області від 30.03.2011 відносно ОСОБА_4 не зазначено рішення про включення інформації щодо останнього, як особи, яка засуджена за кримінальне правопорушення проти статевої недоторканості малолітньої особи до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, а тому така інформація має бути внесена на підставі ухвали суду за місцем відбування ним покарання за клопотанням прокурора.

Керуючись ст.537, 539 КПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання першого заступника керівника Чернігівської окружної прокуратури ОСОБА_3 про внесення інформації до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи - задовольнити.

Внести до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи інформацію про ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Великий Листвен Городнянского району Чернігівської області, який фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 , засудженого вироком Городнянського районного суду Чернігівської області від 30.03.2011 року за ч.3ст. 152, ч.4 ст.152 КК України, як особу, що вчинила злочин проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Виконання ухвали покласти на уповноважених осіб Державної установи „Диканівська виправна колонія №12.

Ухвала може бути оскаржена протягом семи днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Чернігівського апеляційного суду або через Городнянський районний суд Чернігівської області.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя ОСОБА_1

СудГороднянський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення19.11.2021
Оприлюднено02.02.2023
Номер документу101275050
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях інші

Судовий реєстр по справі —1-38/11

Постанова від 28.02.2023

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Сибільов О. В.

Ухвала від 19.11.2021

Кримінальне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

Постанова від 22.12.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Солопов Ю. О.

Постанова від 17.05.2012

Кримінальне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Постанова від 23.03.2012

Кримінальне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Постанова від 03.10.2011

Кримінальне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Постанова від 17.02.2011

Кримінальне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 02.09.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Коваленко В. Д.

Ухвала від 19.08.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Коваленко В. Д.

Вирок від 15.06.2011

Кримінальне

Вугледарський міський суд Донецької області

Биліна Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні