Ухвала
від 23.11.2021 по справі 132/2912/21
КАЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 132/2912/21

Ухвала

23.11.2021 м. Калинівка

Калинівський районний суд Вінницької області у складі:

головуючої судді - Ставнійчук С.В.,

за участі секретаря судового засідання - Лисюк О.П.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Калинівка Вінницької області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Калинівський експериментальний завод деревинних матеріалів"</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на боці відповідача: Калинівський районний відділ Державної виконавчої служби Центрально-західного міжрегіонального управління міністерства юстиції м.Хмельницький), Публічне акціонерне товариство "ЕРДЕ БАНК", Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Паріс" про звільнення майна з-під арешту,

встановив:

В провадженні суду знаходиться вищевказана цивільна справа.

Ухвалою суду від 15 вересня 2021 року у справі відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче судове засідання.

Згідно з відомостями даних з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ПАТ ЕРДЕ БАНК з 13.11.2018 року припинив свою діяльність в результаті ліквідації.

На обговорення учасників посталено питання про необхідність залучення до участі у справі Фонд гарантування вкладів фізичних осіб як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Позивач ОСОБА_1 поклалася на розсуд суду.

Представник відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Калинівський експериментальний завод деревинних матеріалів"</a> - Омельчук Д.В. поклався на розсуд суду.

Інші учасники справи в судове засідання не з`явилися, про час та місце судового розгляду повідомлені належним чином, причин неявки не повідомили, заяв та клопотань не подали.

Від ПАТ ЕРДЕ БАНК конверт повернувся неврученим з відміткою відділення поштового зв`язку адресат відсутній.

Відповідно до ст.55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до ч.3 ст.53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до ч.1 ст.3 Закону України Про систему гарантування вкладів фізичних осіб , спеціальні функції у сфері гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку і ліквідації банків у випадках, встановлених цим Законом, виконує Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Приймаючи до уваги, що ПАТ ЕРДЕ БАНК ліквідовано, суд приходить до висновку про наявність підстав для залучення у справі як заінтересовану особу Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, що відповідає вимогам Закону України Про систему гарантування вкладів фізичних осіб .

Водночас з метою повного, всебічного з`ясування усіх обставин справи, суд вважає за доцільне витребувати у Калинівського районного відділу Державної виконавчої служби Центрально-західного міжрегіонального управління міністерства юстиції м.Хмельницький) матеріали зведеного виконавчого провадження № ВП59653127 , боржник ТОВ Калинівський експериментальний завод деревинних матеріалів для огляду в судовому засіданні.

Згідно з п.2 ч.2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Керуючись ст.ст. 53 , 198, 260 ЦПК України , суд

ухвалив:

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Калинівський експериментальний завод деревинних матеріалів"</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на боці відповідача: Калинівський районний відділ Державної виконавчої служби Центрально-західного міжрегіонального управління міністерства юстиції м.Хмельницький), Публічне акціонерне товариство "ЕРДЕ БАНК", Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Паріс" про звільнення майна з-під арешту як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на боці відповідача: Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (місцезнаходження 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 17).

Направити третій особі копію даної ухвали та копію позовної заяви.

Надати третій особі п`ятиденний строк з дня отримання даної ухвали на надання пояснень щодо позову або відзиву, які за формою та змістом повинні відповідати вимогам частини третьої-шостоїстатті 178 цього Кодексу. Копія пояснень та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Витребувати у Калинівського районного відділу Державної виконавчої служби Центрально-західного міжрегіонального управління міністерства юстиції м.Хмельницький) матеріали зведеного виконавчого провадження № ВП59653127, боржник ТОВ Калинівський експериментальний завод деревинних матеріалів для огляду в судовому засіданні, яку надати в строк до 10 січня 2022 року.

Відкласти підготовче судове засідання у цивільній справі на 10 год 00 хв 13 січня 2022 року , повідомивши учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.В. Ставнійчук

СудКалинівський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення23.11.2021
Оприлюднено25.11.2021
Номер документу101301599
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —132/2912/21

Рішення від 18.04.2023

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Сєлін Є. В.

Рішення від 18.04.2023

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Сєлін Є. В.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Сєлін Є. В.

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Ставнійчук С. В.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Ставнійчук С. В.

Ухвала від 15.09.2021

Цивільне

Калинівський районний суд Вінницької області

Ставнійчук С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні