Ухвала
від 11.11.2021 по справі 210/1805/20
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/1805/20

Провадження № 1-кс/210/2344/21

"11" листопада 2021 р.

Слідчий суддя Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши в залі Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором ОСОБА_4 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019040000000336 від 29.05.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

10листопада 2021року старшийслідчий відділуСУ ГУНПв Дніпропетровськійобласті капітанаполіції ОСОБА_3 звернувся досуду зклопотанням погодженимз прокурором ОСОБА_4 про продовженнястроку досудовогорозслідування укримінальному провадженні,внесеному доЄдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019040000000336 від 29.05.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

В обґрунтуваннясвого клопотаннязазначив,в провадженніВП №2КРУП ГУНПв Дніпропетровськійобласті проводитьсядосудове розслідуванняу кримінальномупровадженні№ 42019040000000336 від 29.05.2019, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 191 ч. 3 КК України.

Досудове розслідуванняздійснюється групоюслідчих зчисла слідчихВП №2КРУП ГУНП в Дніпропетровській області та СУ ГУНП в Дніпропетровській області.

В ході досудового розслідування встановлено, що між департаментом розвитку інфраструктури міста виконкому Криворізької міської ради та КП «Криворізька муніципальна гвардія» (ЄДРПОУ 37861566) укладено договір № 66-Т від 25.01.2019«Охоронні послуги (охорона об`єктів благоустрою)», укладено договір № 3 від30.01.2019 «Охоронні послуги (охорона об`єктів благоустрою)», укладено договір № 2 від 31.01.2020 «Охоронні послуги (охорона об`єктів благоустрою)».В ході досудового розслідування оглянуто розгорнуті кошториси (калькуляції)з розрахунком договірної ціни на надання охоронних послуг за вказаними вище договорами та податкову звітність КП «Криворізька муніципальна гвардія» щодо фактично нарахованих сум заробітної плати охоронцям КП «Криворізька муніципальна гвардія». За результатами співставлення сум фонду оплати праці працівників, які залучені для здійснення охорони та сум фактично нарахованої заробітної плати охоронцям КП «Криворізька муніципальна гвардія» встановлено суттєві розбіжності,що дають обґрунтовані підстави вважати, що службовими особами КП «Криворізька муніципальна гвардія» здійснено розкрадання бюджетних коштів шляхом завищення сум фонду оплати праці охоронців КП «Криворізька муніципальна гвардія» та внесення завідомо неправдивих відомостей до первинних бухгалтерських документів (розгорнутих кошторисів та актів виконаних робіт).

Станом на теперішній час, жодній особі у кримінальному провадженні не повідомлено про підозру.

28.08.2021 року по кримінальному провадженню, з метою встановлення суми завданих збитків та документального підтвердження розтрати та привласнення чужого майна, призначено судову економічну експертизу, проведення якої доручено експертам Дніпропетровського НДІСЕ Міністерства юстиції України.

Отримавши експертизу до виконання, експертом надане клопотання про надання додаткових матеріалів для надання висновку, а саме оригіналів чи належним чином завірених копій наступних документів:

-Акт документальної ревізії КП «Криворізька муніципальна гвардія» (Код ЄДРПОУ 37861566);

По договору №2 від 30.01.2020:

-Акти надання послуг за 2-гу, 3-тю декаду листопада 2020 року, 1-шу, 2-гу, 3-тю декади грудня 2020 року;

-Розрахункову відомість та табель обліку використаного робочого часу за грудень 2020 року;

-Графіки чергувань охоронців за 2020 рік по об`єктам (планові фактичні);

-Калькуляцію вартості 1 (однієї) людино-години надання охоронних послуг;

-Оборотні відомості по статтям витрат, що зазначені у калькуляціях за 2020 рік (помісячно);

По договору №66-Т від 25.01.2019:

-Графіки чергувань охоронців за 2019 рік по об`єктам (планові фактичні);

-Калькуляцію вартості 1 (однієї) людино-години надання охоронних послуг;

-Оборотні відомості по статтям витрат, що зазначені у калькуляціях за 2019 рік (помісячно);

По договору №3 від 30.01.2019:

-Графіки чергувань охоронців за 2019 рік по об`єктам (планові фактичні);

-Калькуляцію вартості 1 (однієї) людино-години надання охоронних послуг;

-Оборотні відомості по статтям витрат, що зазначені у калькуляціях за 2019 рік (помісячно).

З метою всебічно, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження, надання йому належної правової оцінки, що має суттєве значення для подальшого судового розгляду, під час досудового розслідування існує необхідність провести та завершити проведення наступних процесуальних дій:

- звернутись до слідчого судді з клопотаннями про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у розпорядженні КП «Криворізька муніципальна гвардія», а саме до вищевказаних документів, які зазначені в клопотання експерта;

- допитати відповідних осіб КП «Криворізька муніципальна гвардія» (код ЄДРПОУ: 37861566) щодо формування ціни послуг та кількості годин охорони по об1єктам охорони у розрахунках на підтвердження цін за 2019-2020 року;

- провести у кримінальному провадженні судово-економічну експертизу та долучити до матеріалів кримінального провадження висновок судово-економічної експертизи;

- здійснити інші процесуальні дії, спрямовані на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності та завершення досудового розслідування відповідно до вимог КПК України.

Відповідно до ч.1 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Відповідно до ч.2 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить:

1) дванадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо нетяжкого злочину;

2) вісімнадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Відповідно до ч.4 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченомупараграфом 4глави 24 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст.294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений у частині другій статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути продовжений неодноразово слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 2 і 3 частини четвертої статті 219 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст.295-1 КПК України, у випадках, передбачених статтею 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Строк досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42019040000000336 спливає 29.11.2021 року, а для проведення усіх необхідних слідчих дій та прийняття обґрунтованого рішення у кримінальному провадженні необхідний строк не менше дванадцяти місяців.

Слідчий та прокурор будучи повідомленими про місце та час розгляду клопотання до судового засідання не прибули.

Частиною третьою статті 244 КПК України передбачено, що особа, яка подала клопотання, повідомляється про місце та час його розгляду, проте її неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання, крім випадків, коли її участь визнана слідчим суддею обов`язковою.

У відповідності до ч. 4, 6 ст. 107 КПК України, у зв`язку з неявкою всіх учасників процесу, фіксація процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею про продовження строку досудового розслідування, не здійснювалась.

Дослідивши клопотання та документи додані до нього, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Досудове розслідування повинно бути закінчено: 1) протягом одного місяця з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального проступку; 2) протягом двох місяців з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину.

Строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати: 1) двох місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального проступку; 2) шести місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості; 3) дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Відповідно до ч. 1 ст.294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу: 1) до двох місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального проступку; 2) до шести місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості; 3) до дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Так, у провадженні СВ Відділення поліції №2 Криворізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження № 42019040000000336 від 29.05.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Як вбачається з матеріалів клопотання, в ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження необхідно виконати ряд слідчих та процесуальних дій, без яких не можливо закінчити досудове розслідування, а саме: звернутись до слідчого судді з клопотаннями про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у розпорядженні КП «Криворізька муніципальна гвардія», а саме до вищевказаних документів, які зазначені в клопотання експерта; допитати відповідних осіб КП «Криворізька муніципальна гвардія» (код ЄДРПОУ: 37861566) щодо формування ціни послуг та кількості годин охорони по об1єктам охорони у розрахунках на підтвердження цін за 2019-2020 року; провести у кримінальному провадженні судово-економічну експертизу та долучити до матеріалів кримінального провадження висновок судово-економічної експертизи; здійснити інші процесуальні дії, спрямовані на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності та завершення досудового розслідування відповідно до вимог КПК України.

Враховуючи конкретні обставини справи, також те, що строк досудового розслідування спливає 29.11.2021 року, а провести вищевказані слідчі та процесуальні дії у передбачений законом строк не надається за можливе з об`єктивних причин, слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання слідчого та наявність підстав для його задоволення.

Керуючись ст.ст. 219, 294, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором ОСОБА_4 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019040000000336 від 29.05.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019040000000336 від 29.05.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України на дванадцять місяців, тобто до 29 листопада 2022 року.

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора у кримінальному провадженні № 42019040000000336 від 29.05.2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.11.2021
Оприлюднено02.02.2023
Номер документу101307681
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019040000000336 від 29.05.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —210/1805/20

Ухвала від 24.11.2022

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 11.11.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Сільченко В. Є.

Ухвала від 12.11.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Ступак С. В.

Ухвала від 30.03.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Ступак С. В.

Ухвала від 30.03.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Ступак С. В.

Ухвала від 30.03.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Ступак С. В.

Ухвала від 30.03.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Ступак С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні