Ухвала
від 24.11.2021 по справі 922/4592/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"24" листопада 2021 р.м. ХарківСправа № 922/4592/21

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Сальнікової Г.І.

розглянув матеріали

позовної заяви Державного підприємства "Оператор ринку" (01032, м. Київ, вул. Симона Петлюри, буд. 27) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Харківобленергозбут" (61037, м. Харків, вул. Морозова, буд. 2/4) про стягнення 3619,43 грн.

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Державне підприємство "Оператор ринку" звернулось до Господарського суду Харківської області з позовом до відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю "Харківобленергозбут" про стягнення 3619,43 грн.

На обґрунтування позовних вимог позивач вказує про неналежне виконання з боку відповідача своїх зобов`язань за договором про участь у ринку "на добу наперед" та внутрішньодобовому ринку №46/01 від 27.06.2019 в частині здійснення відповідачем своєчасної та повної сплати фіксованого платежу за участь у РДН/ВДР за послуги ДП "Оператора ринку" за липень 2021 р. у встановлені договором строки.

За попереднім (орієнтовним) розрахунком судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи, витрати складаються з суми сплаченого судового збору за подання даного позову до суду у розмірі 2270,00 грн.

Дослідивши матеріали позовної заяви, господарський суд визнав їх такими, що подані з дотриманням вимог Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України), про що зазначає наступне.

Відповідно до пункту 2 частини 1 та частини 3 статті 12 ГПК України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Частина 1 статті 247 ГПК встановлює імперативну норму, за якою у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. Частини 2 та 3 статті 247 ГПК України визначають іншу категорію справ, які за певних умов можуть бути розглянуті в порядку спрощеного позовного провадження.

Таким чином, враховуючи, що поданий позов за своїми ознаками є малозначним в розумінні частини 5 статті 12 ГПК України, суд вважає за необхідне розглянути справу в письмовому провадженні за наявними в матеріалах справи доказами, без повідомлення (виклику сторін).

Окремо суд звертає увагу позивача на необхідність подання до суду належним засвідчену копію повного тексту договору про участь у ринку "на добу наперед" та внутрішньодобовому ринку №46/01 від 27.06.2019, оскільки із доданого до матеріалів позовної заяви засвідченої копії зазначеного договору суд не вбачає наявності всіх сторінок договору, що позбавляє суд можливості дослідити зміст усіх без винятку умов договору.

Керуючись статтями 12, 176, 177, 247 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду.

2. Відкрити провадження у справі.

3. Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання.

4. Встановити відповідачу строк у п`ятнадцять календарних днів з дня отримання цієї ухвали для подання відзиву на позов. Зобов`язати відповідача надіслати відзив на позов та додані до нього документи позивачу одночасно з надісланням такого відзиву до суду. Докази такого надіслання невідкладно надати суду.

5. Встановити позивачу строк у п`ять календарних днів з дня отримання відзиву на позов для подання відповіді на відзив. Зобов`язати позивача надіслати відповідь на відзив та додані до неї документи відповідачу одночасно з надісланням такої відповіді до суду. Докази такого надіслання невідкладно надати суду.

5.1. Зобов`язати позивача надати суду належним чином засвідчену копію повного тексту договору про участь у ринку "на добу наперед" та внутрішньодобовому ринку №46/01 від 27.06.2019.

6. Встановити відповідачу строк у п`ять календарних днів з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення. Зобов`язати відповідача надіслати заперечення та додані до нього документи позивачу одночасно з надісланням такого заперечення до суду. Докази такого надіслання невідкладно надати суду.

7. Звернути увагу сторін, що заяви та клопотання, які подаються до суду, повинні відповідати статтям 169-170 ГПК України.

8. Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до Господарського процесуального кодексу України судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до Господарського процесуального кодексу України обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом 30 днів з дня відкриття провадження у справі (ч.3 ст.252 ГПК України).

8. Інформацію у справі, яка розглядається, можна отримати за такою веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підоягає.

Суддя Г.І. Сальнікова

Примітка: У зв`язку з початком тестової експлуатації підсистеми Електронний суд з 01.01.2019, відповідно до Розділу XI Положення про автоматизовану систему документообігу суду приймання та реєстрація надісланих учасниками судових процесів електронних процесуальних документів повинна здійснюватися з Електронних кабінетів, які вони мають створити в Електронному суді за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua. Після запровадження роботи Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи приймання через офіційну поштову скриньку суду процесуальних документів та документів, що стосуються розгляду справ здійснюватися не буде.

Дата ухвалення рішення24.11.2021
Оприлюднено25.11.2021

Судовий реєстр по справі —922/4592/21

Рішення від 13.01.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Сальнікова Г.І.

Ухвала від 05.01.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Сальнікова Г.І.

Ухвала від 24.11.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Сальнікова Г.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні