Ухвала
від 18.11.2021 по справі 202/7233/21
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/7233/21

Провадження № 1-кс/202/6166/2021

УХВАЛА

Іменем України

18 листопада 2021 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання прокурора відділу Дніпропетровської обласної прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшло клопотання про надання дозволу на проведення обшуку.

З клопотання убачається, що УСР в Дніпропетровській області здійснюється оперативне супроводження кримінального провадження №42021040000000595 від 19.10.2021 за фактом незаконного виготовлення фальсифікованого пального (підакцизних товарів) шляхом відкриття підпільних цехів що забезпечують масове його виробництво, за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України та на виконання протоколу Кабінету Міністрів України від 03.03.2021 №29, протоколу наради керівництва Національної поліції України від 02.03.2021 №4 щодо протидії незаконному обігу пальному та доручення Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України від 16 березня 2021 року №2524/55/01-2021 «Про активізацію заходів з протидії кримінальним правопорушенням у сфері обігу підакцизних товарів» вживаються ряд організаційних та практичних заходів щодо попередження, виявлення та документування правопорушень, пов`язаних із нелегальною реалізацією нафтопродуктів на території Дніпропетровської області.

На виконання доручення Дніпропетровської обласної прокуратури №09/6-6187-21 від 21.10.2021 встановлено, що за адресою: Дніпропетровська область, Новомосковський район, с. Губиніха, на земельній ділянці з кадастровим номером 1223255600:02:003:0015, яка належить до земель запасу, та нікому для ведення господарської та комерційної діяльності в користування не надавалась, відомості в реєстрі, стосовно вказаної земельної ділянки та її надання для користування відсутні, знаходиться підпільний цех, що забезпечує масове виробництво підакцизних товарів (палива пічного промислового).

Згідно державних реєстрів, дозвільної документації на проведення робіт підвищеної небезпеки, на використання машин та механізмів, дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферу, комерційним підприємствам, які зареєстровані або проводять комерційну діяльність на вказані земельній ділянці не надавалось.

Транспортування пічного палива здійснюється за допомогою вантажного транспорту, а саме: автомашини МАН державний номерний знак НОМЕР_1 , яка належить ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 ; автомашина ДАФ державний номерний знак НОМЕР_2 , який належить ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_2 . Під час проведення перевірки реєстру видачі дозволів на перевезення небезпечних вантажів, встановлено, що дозволи на вказаний транспорт не видавались.

Також, в ході проведення аналізу здійснення господарської діяльності встановлено, що будь які суб`єкти господарської діяльності з прив`язкою до вказаної земельної ділянки не отримували дозволи на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та не затверджували лімітів викидів, що створює небезпеку для життя, здоров`я людей чи для довкілля.

В ході досудового розслідування встановлено, що до організації незаконного виготовлення підакцизних товарів та подальшої іх реалізації шляхом легалізації (надання документів на походження товару від фіктивних СПД) може бути причетний ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 . Останнім здійснюється реалізація пічного палива на адресу підприємств діяльність яких пов`язана з виробництвом цукру (цукрові заводи) та переробкою сільськогосподарської продукції (елеватори).

Прокурор зазначив, що з метою встановлення об`єктивної істини, виникла необхідність у проведенні обшуку із залученням спеціалістів земельної ділянки та розміщених на ній приміщень усіх типів за адресою:Дніпропетровська область, Новомосковський район, с.Губиніха, земельна ділянка з кадастровим номером 1223255600:02:003:0015, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання доказів, які підтверджують виготовлення контрафактного пального; відбирання зразків для проведення експертних досліджень; виявлення та вилучення речей і документів, що свідчать про здійснення протиправних дій та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

У зв`язкуз викладеним,прокурор просивнадати дозвілна проведенняобшуку із залученням спеціалістів земельної ділянки та розміщених на ній приміщень усіх типів, за адресою: Дніпропетровська область, Новомосковський район, с. Губиніха, земельна ділянка з кадастровим номером 1223255600:02:003:0015, що згідно інформації з Державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку є землями запасу державної форми власності, з дозволом на проникнення у всі нежитлові будівлі, склади, виробничі цеха, промислові майданчики, інші господарські споруди, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання доказів, які підтверджують виготовлення контрафактного пального; відбирання зразків для проведення експертних досліджень; виявлення та вилучення: оригіналів документів, предметів, договорів, печаток і штампів, чорнових записів та блокнотів, журналів обліку паливо-мастильних матеріалів, журналів обліку транспортних засобів, технічної документації, сертифікатів якості, оригіналів документів підприємств, що підтверджують факти незаконного виробництва підакцизного товару, сировини для виготовлення паливно-мастильних матеріалів; документи, якими посвідчується та встановлюється порядок виготовлення, реалізації, транспортних переміщень виготовленої продукції з іншими підприємствам, установами, організаціями різних форм власності з 01.01.2020 року по 18.11.2021 року, інших документів, якими посвідчується факт її реалізації, документів, якими посвідчується факт розрахунків між сторонами за надані послуги (в тому числі товарно-транспортні накладні, видаткові та прибуткові накладні, платіжні доручення, інші бухгалтерські документи, якими посвідчений розрахунок сторін за надані послуги, відомості про оплату вартості продукції та послуги з перевезення, тощо) з 01.01.2020 року по 18.11.2021 року включно, комп`ютерної техніки (комп`ютери, ноутбуки, техніка для копіювання та друку), магнітних, електронних, оптичних та цифрових носіїв інформації, засобів зв`язку (мобільних телефонів, SIM-карт та інші пристроїв зв`язку) та інших предметів й документів, що свідчать про здійснення протиправних дій та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Вислухавши прокурора, дослідивши клопотання із доданими до нього матеріалами, матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Встановлено, що у провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження №42021040000000595 від 19.10.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до вимог пунктів 4, 5, 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, за правилами якої слідчий суддя розглядає клопотання про проведення обшуку, клопотання про проведення обшуку повинно містити крім інших відомості про: підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно до вимог п. 6 ч. 2 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук (огляд) житла чи іншого володіння особи повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук (огляд).

Задовольняючи клопотання, слідчий суддя виходить з того, що матеріалами, доданими до нього, було підтверджено, що було вчинене зазначене у клопотанні кримінальне правопорушення, а також, що на земельній ділянці з кадастровим номером 1223255600:02:003:0015 та розміщених на ній приміщень, за адресою: Дніпропетровська область, Новомосковський район, с. Губиніха, можуть знаходитися зазначені в клопотанні речі та документи, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні.

Відповідно до вимог частини 5 статті 237 КПК України при проведенні обшуку дозволяється вилучення лише речей і предметів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Керуючись ст. ст. 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання прокурора відділу Дніпропетровської обласної прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати прокурорам відділу Дніпропетровської обласної прокуратури ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та іншим прокурорам відповідно до постанови про створення групи прокурорів у провадженні, а також слідчим, які входять до складу слідчої групи дозвіл на проведення обшуку із залученням спеціалістів земельної ділянки та розміщених на ній приміщень усіх типів, за адресою: Дніпропетровська область, Новомосковський район, с. Губиніха, земельна ділянка з кадастровим номером 1223255600:02:003:0015, що згідно інформації з Державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку є землями запасу державної форми власності, з дозволом на проникнення у всі нежитлові будівлі, склади, виробничі цеха, промислові майданчики, інші господарські споруди, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання доказів, які підтверджують виготовлення контрафактного пального; відбирання зразків для проведення експертних досліджень; виявлення та вилучення: оригіналів документів, предметів, договорів, печаток і штампів, чорнових записів та блокнотів, журналів обліку паливо-мастильних матеріалів, журналів обліку транспортних засобів, технічної документації, сертифікатів якості, оригіналів документів підприємств, що підтверджують факти незаконного виробництва підакцизного товару, сировини для виготовлення паливно-мастильних матеріалів; документи, якими посвідчується та встановлюється порядок виготовлення, реалізації, транспортних переміщень виготовленої продукції з іншими підприємствам, установами, організаціями різних форм власності з 01.01.2020 року по 18.11.2021 року, інших документів, якими посвідчується факт її реалізації, документів, якими посвідчується факт розрахунків між сторонами за надані послуги (в тому числі товарно-транспортні накладні, видаткові та прибуткові накладні, платіжні доручення, інші бухгалтерські документи, якими посвідчений розрахунок сторін за надані послуги, відомості про оплату вартості продукції та послуги з перевезення, тощо) з 01.01.2020 року по 18.11.2021 року включно, комп`ютерної техніки (комп`ютери, ноутбуки, техніка для копіювання та друку), магнітних, електронних, оптичних та цифрових носіїв інформації, засобів зв`язку (мобільних телефонів, SIM-карт та інші пристроїв зв`язку) та інших предметів й документів, що свідчать про здійснення протиправних дій та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали до 17.12.2021 року включно.

Ухвала надає право на проведення обшуку земельної ділянки та розміщених на ній приміщень усіх типів, за адресою: Дніпропетровська область, Новомосковський район, с. Губиніха, земельна ділянка з кадастровим номером 1223255600:02:003:0015, лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1 ОСОБА_9

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення18.11.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу101330017
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —202/7233/21

Ухвала від 30.11.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 30.11.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 18.11.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 18.11.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні