Ухвала
від 24.11.2021 по справі 681/1289/21
ПОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 681/1289/21

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

"24" листопада 2021 р. м.Полонне

Суддя Полонського районного суду Хмельницької області Горгулько Н.А.,

розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Понінківського НВК Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1, гімназія Понінківської селищної ради Хмельницької області про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, стягнення заробітної плати за період відсторонення,

в с т а н о в и л а:

Дана позовна заява підлягає залишенню без руху з таких підстав.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК Українидо позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Як вбачається із позовної заяви, позивачем заявлено дві позовні вимоги, а саме визнати незаконним та скасувати наказ відповідача та поновити її на роботі (немайнова вимога); зобов`язати відповідача виплатити невиплачену заробітну плату за час незаконного відсторонення від роботи (майнова вимога).

У позовній заяві позивач посилається на те, що вона звільнена від сплати судового збору в силу п. 1 ч. 1ст. 5 Закону України Про судовий збір .

Відповідно до п. 1 ч. 1ст. 5 Закону України Про судовий збір від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються, зокрема, позивачі у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

Оскільки предметом цього позову є оскарження наказу про відсторонення позивача від роботи, яке по своїй суті є призупиненням виконання нею своїх трудових обов`язків, а не звільнення з займаної посади/роботи/професії, що мало б наслідком вирішення питання про поновлення на роботі такого працівника, доводи позивача про наявність пільг при зверненні до суду із зазначеним у заяві питанням з підстав, наведених у позові, судом відхиляються.

При відсутності у позовній заяві та матеріалах позову відомостей про наявність інших пільг при зверненні до суду, позивач має сплатити судовий збір на загальних підставах.

Відповідно до п.п.2 п.1 ч.2ст.4 Закону України Про судовий збір , розмір судового збору за подання до суду позовної заяви немайнового характеру фізичною особою становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 908,00 грн.

Таким чином, позивачеві необхідно сплатити судовий збір, відповідно до Закону України Про судовий збір в розмірі 908,00 грн. або надати суду документ, що підтверджує підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу , протягом п`яти днів з дня надходження до суду заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Зважаючи на викладене, суд дійшов до висновку, що провадження у справі не може бути відкрито, позовну заяву необхідно залишити без руху із зазначенням недоліків з наданням строку на їх усунення.

Керуючись ст.ст. 95 , 177 , 185 ЦПК України , -

п о с т а н о в и л а:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Понінківського НВК Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1, гімназія Понінківської селищної ради Хмельницької області про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, стягнення заробітної плати за період відсторонення, залишити без руху, надавши позивачу строк, протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали, усунути недоліки заяви шляхом надання суду:

- відповідного документу про сплату судового збору в розмірі 908 грн. за такими реквізитами: отримувач - ГУК у Хмел.обл/Полонська мтг/22030101, код отримувача (ЄДРПОУ) - 37971775, банк отримувача - Казначейство України (ЕАП), номер рахунку (IBAN) - UA908999980313111206000022657, код класифікації доходів бюджету - 22030101 , найменування коду класифікації доходів бюджету - судовий збір (Державна судова адміністрація України, 050), або надання суду документу, що підтверджує підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала в частині визначення розміру судових витрат може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Н.А.Горгулько

СудПолонський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення24.11.2021
Оприлюднено25.11.2021
Номер документу101340626
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —681/1289/21

Рішення від 09.05.2022

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горгулько Н. А.

Ухвала від 14.12.2021

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горгулько Н. А.

Ухвала від 14.12.2021

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горгулько Н. А.

Ухвала від 01.12.2021

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горгулько Н. А.

Ухвала від 24.11.2021

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горгулько Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні