Ухвала
від 23.11.2021 по справі 183/7837/21
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 183/7837/21

№ 1-кс/183/1475/21

23 листопада 2021 року Слідчий суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого слідчого відділу Новомосковського РВПГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Новомосковської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про арешт майна у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР 11 листопада 2021 року за № 12021041350000773, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 204,ст. 236 КК України,

за участю сторін кримінального провадження:

ОСОБА_5 ,

слідчого ОСОБА_3

представника власника майна ОСОБА_6

встановив :

слідчий слідчого відділу Новомосковського РВПГУНП в Дніпропетровській області звернувся до суду з клопотанням, в якому посилається на те,що у провадженніслідчого відділуНовомосковського районноговідділу поліціїв Дніпропетровськійобласті перебуваєкримінальне провадження№12021041350000773відкрите за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 236, ч. 2 ст. 204 КК України.

11 листопада 2021 до Новомосковського РВПГУНП в Дніпропетровській області надійшло повідомлення про те, що 11.11.2021 року невстановленими особами за адресою: АДРЕСА_1 , здійснюється порушення порядку експлуатації об`єктів шкідливих для навколишнього середовища.Виїздом на місце події СОГ встановлено, що на частково огородженій території за адресою: АДРЕСА_1 , невідомі особи здійснюють переробку гумово-технічних виробів, шляхом низькотемпературного перолізу для виготовлення сировини, чим порушують порядок експлуатації об`єктів шкідливих для навколишнього середовища.

11 листопада 2021 року в період часу з 22 год. до 23 год. 20 хв. слідчим СВ Новомосковського РВПГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_7 , з наданням письмового дозволу директора ТОВ «Теплошина» ОСОБА_8 згідно ст.30 Конституції України було проведено огляд місця події, а саме території за адресою: АДРЕСА_1 , під час якого виявлено та зафіксовано наявність п`ятьох пластикових цистерн об`ємом 1000 літрів, в яких знаходиться рідина темного кольору зі специфічним різким запахом, з вказаних пластикових цистерн було вилучено зразки рідини до п`яти пластикових ємкостей; три металеві споруди, за зовнішніми ознаками схожих на піч з додатковим обладнанням до нього з виготовлення палива, з нижньої частини яких було вилучено зразки попилу до спеціальних пакетів SUD 11522272, SUD 1152272 та SUD 1152274. На відстані близько 10 метрів від печі виявлено наявніть 2 аналогічних вищезазначених пластикових цистерн, одна з яких заповнена рідиною темного кольору зі специфічним різким запахом, з якої було вилучено зразки рідини до пластикової ємкості. З правого боку від третьої металевої споруди за зовнішніми ознаками схожих на піч, на відстані близько 50 метрів, виявлено мішки в кількості 29 штук, в яких знаходиться невідома речовина чорного кольору за зовнішніми ознаками схожа на сажу, зразки якої в подальшому вилучена до спеціальних пакетів SUD 1152277 та SUD 1152275. Слідчим також було вилучено три пластикові ємкості заповнені рідиною темного кольору зі специфічним різким запахом.

12листопада 2021року вищезазначенівилучені предмети визнано речовим доказом по кримінальному провадженню №12021041350000773.

Під час відпрацювання матеріалу встановлено працівників ТОВ «Теплошина», а саме ОСОБА_9 та ОСОБА_10 , які пояснили, що вони працюють на даному підприємстві та в їхні обовязки входить спалювання різного сміття та прибирання території. Вказані особи перебували на території підприємства, без будь-яких засобів індивідуального захисту, що є порушенням чинного законодавства, враховуючи умови праці останніх.

Також на території за адресою: АДРЕСА_1 , було встановлено ОСОБА_11 , який під час опитування пояснив, що він являється диреторомТОВ «Теплошина» та орендує промисловий майданчик на території заводу АТ «Новомосковський завод залізобетонних виробв`за адресою: вул. Заводська, 1, в смт. Меліоративне Новомосковського району Дніпропетровської області. Підприємство «Теплошина» займається переробкою гумово-технічних виробів, шляхом низькотемпературного перолізу, а саме гума поміщається до герметичної реторти, після цього розпочинаєтся топка та з виділеної температури вказана гума перероблюється на газ, який через охолоджуючі колони перетворюється на піролізне паливо, яке застосовується на інших підприємствах. Функціонування ТОВ «Теплошина» розпочалося з початку жовтня 2021 року та на даному підприємстві працює п`ять осіб.

Таким чином, враховуючі вищевикладене, посадовою особою ТОВ «Теплошина» (код ЄДРПОУ 41534868, юридична адреса: м. Дніпро, вул. Свєтлова, буд. 33, кв. 36), ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на земельній ділянці, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , відбувається виготовлення пічного палива із автомобільних шин. Переробка вторинної сировини здійснюється шляхом піролізу на спеціально виготовленому промисловому обладнанні. Збут виготовленої продукції здійснюється підприємствам Дніпропетровської області. Поряд з цим, виробництво не обладнано жодним очисним устаткуванням, за результатами чого в атмосферу безконтрольно виділяються токсичні речовини.

Моніторингом сайтів Державної податкової служби та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України зазначене підприємство не має відповідних дозвільних документів на здійснення такого виду виробництва.

Відповідно до інформаційної з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна документів за місцем розташування об`єкта нерухомого майна, колективне право власності об`єкту нерухомого майна, розташовного за адресою: вул. Заводська, 1, в смт. Меліоративне Новомосковського району Дніпропетровської області належить АТ «Новомосковський завод залізобетонних виробів». Будь-якого договору оренди з ТОВ «Теплошина» не значиться.

Відповідно до п.в ч. 17 Закону України «Про відходи» від 05.03.1998 року, обов`язком суб`єктів господарської діяльності у сфері поводження з відходами євизначати склад і властивості відходів, що утворюються, а також ступінь небезпечності відходів для навколишнього природного середовища та здоров`я людини відповідно до нормативно-правових актів, які затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення, за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища;

Враховуючи,що тимчасововилучений вході оглядупредмети,а саме:5 пластикових цистерн об`ємом 1000 літрів в яких знаходиться рідина темного кольору зі специфічним різким запахом; 5 пластикових ємкостей з рідиною, вилученою з пластикових цистерн; 3 металевих споруди, за зовнішніми ознаками схожих на пічна піч з додатковим обладнанням до нього з виготовлення палива; 3 зразки попелу, вилучених з печей до спеціальних пакетів SUD 11522272, SUD 1152272 та SUD 1152274; 2 пластикові цистерни, одна з яких заповнена рідиною темного кольору зі специфічним різким запахом з якої було вилучено зразки рідини до пластикової ємкості; мішки в кількості 29 штук, в яких знаходиться невідома речовина чорного кольору за зовнішніми ознаками схожа на сажу; 2 зразки сажі вилучені до спеціальних пакетів SUD 1152277 та SUD 1152275; 3 пластикові ємкості заповнені рідиною темного кольору зі специфічним різким запахом, є предметом кримінального правопорушення, тому є достатні підстави вважати, що незастосування цього заходу може призвести до приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження вищезгаданого рухомого, нерухомого майна або зміни конструктивних властивостей і незастосування даного заходу зумовить продовження вчинення аналогічних кримінальних правопорушень за допомогою вже тимчасово вилучених речових доказів.

У судовому засіданні слідча зазначила, що є кримінальне провадження, був проведений огляд, вилучено майно, яке є предметом кримінального провадження, та незастосування арешту може надати можливість продовжити діяльність, частина майна знаходиться на територіїТОВ «Теплошина».

У судовому засіданніпрокурора вказав, що підтримує клопотання про арешт майна, вказане майно має значення як речовий доказ. Перевірка підприємства передбачає проведення експертиз, тому є необхідність для накладення арешту на майно.

Представник власника майна ОСОБА_6 пояснив, що заперечує проти клопотання про накладення арешту на майно, частина майна вилучена, 3 пакети з попелом, 2 пакета з сажею, 3 пляшки, підозра не пред`явлена, підприємство працює за певним видом діяльності по коду. Речовина є безакцизним товаром.ТОВ «Теплошина» зареєстровано, сплачує податки, є документи щодо законності видів діяльності, тому просить в задоволенні клопотання відмовити, повернути вилучені речі. Просить долучити копії документів, що підтверджує обставини діяльності підприємства.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання та надані до нього копії документів, вважає клопотання обґрунтованим, та таким що підлягає задоволенню.

Відомості про кримінальне правопорушення внесені до даного реєструза№12021041350000773 від 11 листопада 2021року за ознаками кримінальних правопорушень, передбаченихст. 236, ч.2 ст. 204 КК України.

Постановою слідчого слідчого відділу Новомосковського РВПГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , від12 листопада2021 р. вилучене майно було визнано по кримінальному провадженню речовими доказами.

Слідчим суддею дослідженопротокол прийняття заяви про вчинене кримінальне правопорушення або таке, що готується від 11.11.2021 року, протокол огляду місця події від 11.11.2021 року, гарантійна розписка, постанова про залучення речових доказів від 12.11.2021 року, інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна документів за місцем розташування об`єкта нерухомого майна, колективне право власності об`єкту нерухомого майна, розташованого за адресою: вул. Заводська, 1, в смт. Меліоративне Новомосковського району Дніпропетровської області належить АТ «Новомосковський завод залізобетонних виробів». Будь-якого договору оренди з ТОВ «Теплошина» не значиться.

Відповідно до ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Арешт майна допускається з метою збереження речових доказів. Як передбачено ч. 2 п. 7 ст. 131 КПК України арешт майна є одним з видів заходів забезпечення кримінального провадження, а отже за правилами ст. 132 КПК України його застосування не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що: існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для вжиття заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи, про який йдеться у клопотанні слідчого або прокурора; може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається з клопотанням.

Відповідно до ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально-протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально-протиправним шляхом або отримані внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

У відповідності до ч. 5 ст. 171 КПК України клопотання слідчого, прокурора про арешт тимчасово вилученого майна повинного бути подано не пізніше наступного робочого дня після вилучення майна, інакше майно має бути негайно повернуто особі у якої його було вилучено.

Слідчий суддя вважає, що слідчийдовів наявність достатніх підстав вважати, що тимчасово вилучене майновідповідає критеріям, зазначеним у ст.98 КПК України, а саме є матеріальними об`єктами, які зберегли на собі сліди кримінального правопорушення,містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а отже, є доказами кримінальних правопорушень, передбачених ст.236, ч.2 ст. 204КК України, у зв`язку з чим необхідно накласти арешт на вказане майно, з метою забезпечення збереження данихречових доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 170, 171, 172, 173 КПК України, слідчий суддя, -

постановив :

накласти арешт на тимчасово вилученемайно,із забороноюправа розпорядження: 5 пластикових цистерн об`ємом 1000 літрів в яких знаходиться рідина темного кольору зі специфічним різким запахом; 5 пластикових ємкостей з рідиною, вилученою з пластикових цистерн; 3 зразки попелу, вилучених з печей до спеціальних пакетів SUD 11522272, SUD 1152272 та SUD 1152274; 2 пластикові цистерни, одна з яких заповнена рідиною темного кольору зі специфічним різким запахом з якої було вилучено зразки рідини до пластикової ємкості; мішки в кількості 29 штук, в яких знаходиться невідома речовина чорного кольору за зовнішніми ознаками схожа на сажу; 2 зразки сажі вилучені до спеціальних пакетів SUD 1152277 та SUD 1152275; 3 пластикові ємкості заповнені рідиною темного кольору зі специфічним різким запахом, яке було вилучено в ході огляду 11.11.2021 року в період часу з 22 год. 00 хв. по 23 год. 20 хв. території, розташованої за адресою: вул. Заводська буд. 1 смт. Меліоративне Новомосковського району Дніпропетровської області у ТОВ «Теплошина».

Визначити місце зберігання вилученого майна :Новомосковський районний відділ поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

Накласти арешт на тимчасово вилучене майно, із забороною права розпорядження: 3 металевих споруди, за зовнішніми ознаками схожих на піч з додатковим обладнанням до нього з виготовлення палива яке було вилучено в ході огляду 11.11.2021 року в період часу з 22 год. 00 хв. по 23 год. 20 хв. території, розташованої за адресою: вул. Заводська буд. 1 смт. Меліоративне Новомосковського району Дніпропетровської області у ТОВ «Теплошина».

Визначити місце зберігання вилученого майна : Товариство з обмеженою відповідальністю «Теплошина`за адресою: вул. Заводська буд. 1 смт. Меліоративне Новомосковського району Дніпропетровської області

Ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення23.11.2021
Оприлюднено21.05.2024
Номер документу101383601
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —183/7837/21

Ухвала від 11.04.2023

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 06.04.2022

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Ковтунович Микола Іванович

Ухвала від 07.02.2022

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Коваленко Н. В.

Ухвала від 20.01.2022

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Коваленко Н. В.

Ухвала від 07.12.2021

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 23.11.2021

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 17.11.2021

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 19.11.2021

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 23.11.2021

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 17.11.2021

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні