Вирок
від 25.11.2021 по справі 301/263/20
ІРШАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 301/263/20

В И Р О К

І МЕ НЕ М УК РА ЇН И

"25" листопада 2021 р. м. Іршава

Іршавський районний суд Закарпатської області

В особі головуючої судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

законного представника Національного природного парку «Зачарований Край»

ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Іршава кримінальне провадження по обвинуваченню:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Осій, Іршавського району, Закарпатської області , громадянина України, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , інспектора охорони ПЗФ Ільницького лісництва НПП «Зачарований Край», проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 .

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 1 ст. 364 КК України,

В С Т А Н О В И В :

Обвинувачений ОСОБА_4 наказом директора Карпатського біосферного заповідника №15-к від 23.04.2010 року, призначений на посаду лісника обходу 8 Ільницького лісництва НПП «Зачарований край», у зв`язку з чим, на підставі договору про повну матеріальну відповідальність від 01.11.2013 року прийняв на себе повну матеріальну відповідальність за ввірені товарно-матеріальні цінності.

Перебуваючи на займаній посаді ОСОБА_4 обіймав у державній організації посаду, пов`язану з виконанням адміністративно-господарських функцій та організаційно розпорядчих обов`язків, у зв`язку з чим був службовою особою. Виконання ОСОБА_4 адміністративно-господарських функцій передбачено п. 1,2 Договору про повну матеріальну відповідальність від 01.11.2013 року, згідно якого ОСОБА_4 здійснює прийняття під звіт товарно-матерільних цінностей, та здійснює звіт про їх рух. Виконання організаційно-розпорядчих обов`язків передбачено п.2.1.-2.4. Посадової інструкції, згідно якої останній здійснює державний контроль за дотриманням встановленого режиму охорони на території обходу, дає вказівки щодо усунення порушень природоохоронного законодавства, правил встановленого порядку ведення господарських робіт і природокористування, затримує на території установи природно-заповідного фонду осіб, які порушили законодавство і, доставляє таких порушників до правоохоронних органів, вилучає у порушників законодавства продукцію і знаряддя незаконного природокористування, транспортні засоби, а також документи, що відносяться до природокористування.

В літній період 2017 року, ОСОБА_4 переслідуючи корисливі мотиви, діючи за попередньою змовою з іншими невстановленими на даний час особами, вчинив зловживання службовим становищем, тобто протизаконну рубку дерев на території ввіреного йому обходу, умисне не облікування отриманих в наслідок незаконної порубки товарно-матеріальних цінностей, а також передачу вказаних товарно-матеріальних цінностей без оплати та поза бухгалтерським обліком.

Так, ОСОБА_4 будучи обізнаним у відсутності законних підстав на проведення на території кварталу 12 Ільницького лісництва НПП «Зачарований край» рубок, здійснив незаконну порубку 84 дерев, та в силу покладених на нього адміністративно-господарських та організаційно -розпорядчих функцій, будучи службовою особою державної організації та маючи на меті безоплатно передати на користь інших осіб ввірене йому майно у вигляді незаконно заготовленої лісопродукції, умисно документально не облікував вказані матеріальні цінності, чим фактично виразив своє умисне небажання рахуватися з покладеними на нього обов`язками, в частині службових інтересів державної організації.

Надалі, ОСОБА_4 умисно використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, прав і можливостей пов`язаних із своєю посадою, будучи достеменно обізнаним про те, що з кварталу 12 Ільницького лісництва НПП «Зачарований край» здійснюється протиправне вивезення незаконно заготовленої лісопродукції, умисно використав свої можливості службового становища та не вжив дієвих заходів щодо припинення протиправного вивезення лісопродукції.

Факт здійснення незаконних порубок дерев у кількості 84 шт. зафіксовано проведеною перевіркою вимог природоохоронного законодавства, за результатом якої сформовано «Акт №313/06» від 16.08.2019 р.

Таким чином, ОСОБА_4 будучи службовою особою, наділеною повноваженнями щодо розпорядженням ввіреним йому майном, злочинно використав своє службове становище, всупереч інтересам служби, забезпечив можливість здійснення незаконних рубок та безоплатно, поза відповідним обліком деревини, передав на користь інших осіб ввірене йому майно у виді лісоматеріалів отриманих від порубки 84 дерев, чим вчинив зловживання службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для інших осіб використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, в наслідок чого державним інтересам було завдано істотної шкоди.

У відповідності до висновку експерта за результатами проведення судової інженерно-екологічної експертизи №5211 від 28.10.2019 року, виявлена в кварталі 12 Ільницького лісництва НПП «Зачарований край» порубка 84 дерев була здійснена незаконно без дозвільних документів, а отже в порушення природоохоронного, екологічного та лісового законодавства. Розмір шкоди заподіяної незаконною рубкою в кварталі 12 Ільницького лісництва НПП «Зачарований Край» який є об`єктом природно заповідного фонду державного значення, становить 188833 грн. 50 коп., що у відповідності до примітки до ст. 364 КК України - є істотною шкодою.

У судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 вину та фактичні обставини справи визнав повністю та суду показав , що він з 23 квітня 2010 року був призначений лісником обходу 8 в НПП «Зачарований край» , а з 2012 року працював на посаді інспектора з охорони природи Ільницького лісництва вказаного природного парку. У відповідності до договору про повну матеріальну відповідальність від 01.11.2013 року прийняв на себе повну матеріальну відповідальність за ввірені товаро- матеріальні цінності , він зобов`язаний здійснювати охорону природно заповідного фонду. Він є матеріально відповідальним за закріплені за ним лісові обходи, і споруди розташовані на них. Основним способом охорони лісу є здійснення обходу ввірених ділянок закріпленого за ним кварталу. Його керівником був ОСОБА_6 який був майстром з охорони ПЗФ Ільницького лісництва, та начальник Ільницького лісництва - ОСОБА_7 які як і він є матеріально відповідальними особами, за збереження природно-заповідного фонду, здійснюють контроль проробленої ним роботи.

Щодо незаконних порубок на території кварталу №12 Ільницького лісництва,які були виявлені в ході перевірки, проведеної за ініціативи співробітників СБ України в Закарпатській області, то йому було відомо про здійснення вказаних незаконних порубок які , були здійснені в 2017-2018 роках, ним особисто, в ході виконання покладених на нього посадових обов`язків, він неодноразово отримував від тодішнього керівника НПП «Зачарований Край» - ОСОБА_8 , завдання про проведення рубок певної кількості дерев, для подальшої їх реалізації.Так, зокрема завдання звучало про необхідність заготівлі певного об`єму деревини, з визначеної директором ОСОБА_8 породи, та певних довжин.

Влітку 2017 року, від директора НПП «Зачарований Край» - ОСОБА_8 , він отримав завдання здійснити заготівлю 8 м.куб. смереки, довгомірних асортиментів (6-8) метрів, та доставити вказану деревину на територію промислового складу, в с. Ільниця, , що належить приватному підприємцю ОСОБА_9 , де вказана деревина мала бути вивантажена.

З урахуванням особливостей службового становища та характеру ОСОБА_10 , які полягали у жорстокому покаранні фактів невиконання наданих ним вказівок, він погодився виконати його вказівку, оскільки боявся втратити роботу , та як мав велику кількість членів сім`ї та родини.

Вказану порубку він здійснював особисто в серпні 2017 року, заручившись допомогою сторонніх осіб, які відомі йому тільки по імені, та місце їх проживання йому не відоме. Після цього, з використанням видовженого гужового транспорту в нічний час він із вказаними особами доставив заготовлені лісоматеріали на вказаний директором промисловий майданчик.

Наступного дня, він доповів директору про те, що його наказ виконаний, та лісоматеріали доставлені та згружені на вказану ним місцевості. В подальшому, він систематично посеред дня отримував від ОСОБА_8 завдання по заготівлі лісоматеріалів тих чи інших порід , та їх доставки як правило в одне і те саме місце. Під час проведення вказаних рубок, він обрав вказану ділянку, оскільки вона доволі віддалена, та ймовірність виявлення вказаних порубок - найменша.

В ході весняних та осінніх ревізій, він разом із членами ревізії на вказану ділянку не заходив, а тому факт наявності незаконних порубок вдалося змовчувати протягом року, після чого вони були виявлені співробітниками СБУ та екологічної інспекції. Цивільний позов визнає в повному обсязі , обіцяє відшкодувати завдану НПП «Зачарований Край» шкоду, у вчиненому щиро розкаюється , обіцяє більше не вчиняти злочинів.

Крім повного визнання вини та фактичних обставин справи обвинуваченим ОСОБА_4 винність його стверджується показами:

-законного представника Національного природного парку «Зачарований Край» ОСОБА_5 , який суду показав , що дійсно самовільну незаконну порубку дерев в кількості 84 шт. здійснював ОСОБА_4 будучи службовою особою , наділеною повноваженнями щодо розпорядження ввіреним йому майном , яке передав на користь інших осіб , заподіявши парку шкоду на загальну суму 188833 грн.50 коп. , які просить стягнути з винного ОСОБА_4 та залишає вирішення питання про притягнення до кримінальної відповідальності та обрання міри покарання на розсуд суду.

-свідка ОСОБА_7 , який суду показав , що в період з 2012 року він працює в НПП «Зачарований Край», де в період з грудня 2013 року перебував на посаді - лісничого Ільницького лісництва вказаного природного парку . У відповідності до покладених на нього функціональних обов`язків, він зобов`язаний здійснювати керівництво співробітниками які здійснюють охорону природно заповідного фонду , куди входили 7 інспекторів з охорони ПЗФ та майстер з охорони ПЗФ. Вказані особи разом з ним є матеріально відповідальними за закріпленими за ними лісовими обходами, і споруди розташованими на них. Основним способом охорони лісу є обходи ввірених ділянок інспекторами з охорони ПЗФ. Він як керівник вказаних осіб здійснював контроль за їх роботою, шляхом ведення раптових перевірок, проведення планових ревізійних заходів, в ході проведення яких контролюється робота інспекторів.

Щодо незаконних порубок на території кварталу №12 Ільницького лісництва, які були виявлені в ході перевірки, проведеної за ініціативи співробітників СБ України в Закарпатській області, то може повідомити, шо про наявність незаконних порубок він дізнався під час проведення зазначеної перевірки, будучи присутнім. З приводу обставин проведення вказаних порубок йому не відомо нічого, однак як з`ясувалося в подальшому, вказані порубки були здійснені інспектором з охорони ПЗФ - ОСОБА_4 , за попереднім погодженням із тодішнім керівником ОСОБА_8 .

У відповідності до наданих пояснень, з приводу проведення вказаних рубок, ОСОБА_4 повідомив , що скориставшись тривалою відсутністю його безпосереднього керівника майстра лісу НПП «Зачарований Край» ОСОБА_6 у зв"язку з відпусткою, вказані роботи проводилися поступово в невеликих об`ємах , та будучи обізнаними про правила здійснення лісової охорони , також режиму роботи інших співробітників охорони ПЗФ, вивезення незаконно добутих лісоматеріалів здійснювалося з приховуванням від інших. ОСОБА_11 тісно співпрацював з ОСОБА_8 зокрема час від часу, він виконував завдання тодішнього директора - ОСОБА_8 щодо здійснення порубок без відповідних документів.Вказані порубки здійснювались протягом двох років 2017-2018, хоча конкретні дати порубок, йому не відомі. Яким чином вказана деревина була вивезена без відома співробітників охорони лісу, та поза відповідним обліком йому не відомо.

-свідка ОСОБА_6 , який суду показав , що в період з 2009 року, він працює в НПП «Зачарований Край», на посаді майстра з охорони природи Ільницького лісництва вказаного природного парку. У відповідності до покладених на нього функціональних обов`язків, він зобов`язаний був здійснювати керівництво співробітниками які здійснюють охорону природно заповідного фонду, і куди входять 7 інспекторів з охорони ПЗФ. Вказані особи разом з ним є матеріально відповідальними за закріплені за ними лісові обходи, і споруди розташовані на них. Основним способом охорони лісу є обходи ввірених ділянок інспекторами з охорони ПЗФ. Він як керівник вказаних осіб здійснював контроль за їх роботою, шляхом проведення раптових перевірок, планових ревізійних заходів, в ході яких контролюється робота інспекторів. Щодо незаконних порубок на території кварталу №12 Ільницького лісництва, які були виявлені в ході перевірки, проведеної за ініціативи співробітників СБ України в Закарпатській області, то може повідомити, що про наявність незаконних порубок він дізнався восени 2018 року , оскільки в той час перебував у відпустці за кордоном, та вийшов на роботу лише 06.12.2018 р. З приводу обставин проведення вказаних порубок йому не відомо нічого, однак як з`ясувалося в подальшому, вказані порубки були здійснені інспектором з охорони ПЗФ - ОСОБА_4 за попереднім погодженням із тодішнім керівником ОСОБА_8 .

Як пояснив ОСОБА_4 він скориставшись тривалою відсутністю майстра лісу НПП «Зачарований Край» ОСОБА_6 , у зв`язку з відпусткою, вказані роботи проводилися поступово в невеликих об`ємах, та будучи обізнаним про правила здійснення лісової охорони, також режиму роботи інших співробітників охорони ПЗФ, вивезення незаконно добутих лісоматеріалів здійснювалося з приховуванням від інших. ОСОБА_4 тісно співпрацював з ОСОБА_8 , зокрема час від часу коли він цікавився де знаходиться ОСОБА_4 , останній повідомляв, що працює за завданням директора. Оскільки ОСОБА_4 його не повідомляв про вчинені ним незаконні рубки, а він в свою чергу знаючи що виділ 60 кварталу 12 знаходиться у тяжко доступних місцях не здійснював там контрольні обходи, приділивши увагу більш ризикованим місцям, не помітив вказаних порубок.

-свідка ОСОБА_12 , який суду показав , що в період з 2017 року , він працював в НПП «Зачарований Край», з.13.02.2018 року на посаді т.в.о. директора вказаного природного парку. У відповідності до покладених на нього функціональних обов`язків, він зобов`язаний здійснювати загальне керівництво діяльністю підлеглої йому установи, та ряд інших функцій, передбачених функціональними нормативами, організація виконання покладених на національний парк завдань щодо охорони, збереження та відновлення лісу.Так, для забезпечення здійснення охорони лісу, в підпорядкуванні НПП «Зачарований край» функціонує підрозділ , який здійснює охорону лісових масивів, до якого входять головний лісничий, лісничі двох лісництв, майстри лісу та інспектори по охороні природи. Охорона лісу здійснюється у відповідності до ЗУ «Про природно-заповідний фонд», матеріалами лісовпорядкування, та посадовими інструкціями інспекторів з охорони. Основним способом охорони лісу є обходи ввірених ділянок інспекторами з охорони лісу.Інженер з охорони лісу проводить раптові перевірки, та здійснює планові вибіркові ревізії обходів, в ході проведення яких контролюється робота інспекторів. Окрім цього, двічі на рік проводяться планові ревізії лісфонду, де здійснюється обхід ввірених інспекторам дільниць, а також за вибірковим принципом здійснюється вибірковий обхід ділянок керівництвом, згідно відповідних наказових вимог.

Щодо незаконних порубок на території кварталу №12 Ільницького лісництва, які були виявлені в ході перевірки, проведеної за ініціативи співробітників СБ України в Закарпатській області, то про вказаний факт він дізнався після проведення вказаної перевірки, оскільки на час її проведення він був за межами області на навчальній сесії .

На території 12 кварталу Ільницького лісництва, інспектором з охорони лісу в якому є ОСОБА_4 , було виявлено значну кількість незаконних порубок, які були зафіксовані за участі працівника екологічної. інспекції.

Коли вказані порубки були допущені, йому не відомо, а також чому така значна кількість , а саме 84 шт. дерев не була помічена інспектором з охорони лісу, а також яким чином вказана деревина була вивезена без відома співробітників охорони лісу, та поза заповідним обліком йому не відомо.

-свідка ОСОБА_13 , який суду показав , що в даний час він працює в оперативному підрозділу УСБУ в Закарпатській області Одним із пріоритетних завдань покладених на оперативний підрозділ є виявлення незаконної діяльності з числа службових осіб у лісовій галузі. Безпосередньо в його напрямок роботи відведено лісові підприємства розташовані на території Іршавського району.

Так, в ході виконання покладених завдань в поле зору попали службові особи національного природного парку «Зачарований край», що розташований в Іршавському р-ні, с. Ільниця, вул. Партизанська, б/н.Згідно наявної інформації на території вказаного НПП неодноразово були зафіксовані незаконні порубки, які в подальшому службовими особами «підтасовувались» під відповідні дозвільні документи. Здійснення незаконних порубок відбувалося за незаконних дій службових осіб НПП, як в період 2017-2018 рр., а саме коли НПП «Зачарований Край» керував ОСОБА_8 .

Щодо колишнього директора ОСОБА_8 то може показати, що згідно наявної інформації останній неодноразово давав незаконні вказівки своїм підлеглим, в числі «яких діючий інспектор охорони лісу ОСОБА_4 , проводити незаконні рубки і незаконно отриману лісопродукцію передавати окремим суб`єктам підприємницької діяльності Іршавського району за відповідну грошову винагороду.

Так, наявна інформація про те, що факти незаконної передачі лісопродукції суб`єктам підприємницької діяльності останній фіксував у своїх особистих записниках, в яких також зазначав кількість відпущеної продукції та грошові суми за незаконно реалізовану продукцію.

Оперативно наявна вагома інформація, яка підтверджує такі неодноразові факти, а також містить достовірні відомості про те, що такі записи «чорна бухгалтерія» міститься і в даний час зберігається за місцем проживання останнього, що за адресою АДРЕСА_2 .

Аналогічного змісту записи за отримані від директора грошові суми наявні і в його працівників, у тому числі і в ОСОБА_4 , за місцем його проживання, що за адресою: АДРЕСА_1 .Також, згідно повідомлень отриманих від близьких знайомих ОСОБА_4 за місцем його проживання наявні звукозаписи, які зроблені тайно останнім на яких містяться вказівки директора проводити незаконні рубки та відпускати зрубану деревину конкретним суб`єктам підприємницької діяльності.

Також, наявна інформація, що суб`єкта, підприємницької діяльності за результатами отримання не облікованої деревини доставляють її на тіньові пилорами, які перебувають у їх власності, після чого здійснюють розрахунок із діючим директором у формі готівки безпосередньо в адмінбудівлі НПП .

Вина обвинуваченого ОСОБА_4 стверджується також матеріалами кримінального провадження:

- згідно висновку експерта за результатами проведення судової інженерно-екологічної експертизи №5211 від 28.10.2019 року, виявлена в кварталі 12 Ільницького лісництва НПП «Зачарований край» порубка 84 дерев була здійснена незаконно без дозвільних документів, а отже в порушення природоохоронного, екологічного та лісового законодавства. Розмір шкоди заподіяної незаконною рубкою в кварталі 12 Ільницького лісництва НПП «Зачарований Край» який є об`єктом природно заповідного фонду державного значення, становить 188833 грн. 50 коп.

- наказом по національному природному парку №69-к/тр від 05 жовтня 2017 року ,згідно якого за обвинуваченим ОСОБА_4 було закріплено та передано під охорону обхід 7 кв.12 Ільницького лісництва , площею 257 га. ( а.с. )

-актом складеного за результатом проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів №313/06 (а.с.116-132),-

-розрахунками розміру шкоди , заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд в кварталі 12 виділ 60 , кварталі 12 виділах 51 та 45 , кварталі 12 виділах 39,37, 40 , кварталі 12 виділах 47 та 53 , кварталі 12 виділі 52 Ільницького лісництва НПП «Зачарований край» ( а.с. 134-138),

-довідкою про проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства в НПП «Зачарований край» (а.с. 139-142),-

-польовими переліковими відомостями пнів (а.с. 143-147),-

-копією наказу по національному парку «Зачарований край» від 23.04.2010 року №15-к , згідно якого ОСОБА_4 прийнятий на роботу в НПП «Зачарований край» лісником обходу №8 квартал 24 , частково 25 (а.с. 149)

-договором про повну матеріальну відповідальність від 01.11.2013 року , згідно якого ОСОБА_4 приймає на себе повну матеріальну відповідальність за всі в установленому порядку передані йому під звіт товаро- матеріальні цінності та кошти (а.с. 150-151),

-посадовою інструкцією інспектора з охорони природно-заповідного фонду національного природного парку «Зачарований край» ( а.с. 152-154),

Аналізуючи досліджені в суді докази та матеріали справи, суд вважає, що обвинувачення, пред`явлене ОСОБА_4 знайшло своє підтвердження у судовому засіданні в повному обсязі, а його дії слід кваліфікувати за ч.1 ст. 364 КК України як зловживання службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для інших осіб використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам і вина йому у вчиненні такого повністю доведена в судовому засіданні.

Вирішуючи питання про обрання міри покарання обвинуваченому ОСОБА_4 суд враховує характер та ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, висновок досудової доповіді, згідно якої, беручи до уваги інформацію, що характеризує особистість обвинуваченого, його спосіб життя, позитивну характеристику з місця проживання , а також середню ймовірність вчинення повторного правопорушення, орган пробації вважає, що виправлення особи без обмеження чи позбавлення волі на певний строк можливе та не становить високої небезпеки для суспільства те, що вказаний злочин класифікуються як нетяжкий злочин, особу винного, який позитивно характеризуються за місцем проживання (а.с. 29 ).

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченому ОСОБА_4 суд вважає за необхідне визнати щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину , що передбачено п.2 ч.1 ст. 66 КК України. Обставини, що обтяжують покарання, передбачені ст.67 КК України- судом не встановлено .

З урахуванням викладеного, враховуючи наявність у обвинуваченого ОСОБА_4 , обставин, що пом`якшують покарання, визнання ним своєї вини та щире каяття у вчиненому,визнання цивільного позову в повному обсязі , позитивно характеризується за місцем проживання (а.с. 29) , судиться вперше , однак беручи до уваги , що згідно примітки до ст.45 КК України інкримінуємий обвинуваченому злочин відноситься до корупційних кримінальних правопорушень , суд дійшов висновку, що ОСОБА_4 необхідно призначити міру покарання в межах санкції ч.1 ст.364 КК України у виді арешту з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю із штрафом від двохсот п`ятдесяти до семисот п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян .

По справі прокурором Іршавського відділу Хустської місцевої прокуратури ОСОБА_14 в інтересах держави в особі Національного природного парку «Зачарований Край» заявлено цивільний позов про стягнення з винного ОСОБА_4 188833,50 гривень матеріальної шкоди і такий підлягає до задоволення в повному обсязі

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 370, 371, 373, 374 КПК України, суд, -

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_4 визнати винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

Призначити ОСОБА_4 ч. 1 ст. 364 КК України покарання у виді арешту строком на 2 (два) місяці з позбавленням права обіймати посаду пов`язану з виконанням аміністративно- господарських функцій та організаційно розпорядчих обов`язків строком на 1 (один) рік зі штрафом в розмірі 250 (двохсот п`ятдесяти ) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 4250 (чотири тисячі двісті п`ятдесят ) гривень .

Цивільний позов задовольнити . Стягнути з ОСОБА_4 на користь держави в особі Національного природного парку «Зачарований Край» , Закарпатська область , Іршавський район с.Ільниця , вул. Партизанська , код ЄДРПОУ:36484564 188833,50 (сто вісімдесят вісім тисяч вісімсот тридцять три гривні п`ятдесят копійок ) гривень матеріальної шкоди .

Стягнути з ОСОБА_4 на користь Міністерста юстиції України Львівський науково-дослідного інституту судових експертиз вул.Липинського 54 ,м.Львів, код ЄДРПОУ 23272864 - 3925 (три тисячі дев`ятсот двадцять п`ять гривень) гривень витрат за проведення судової інженерно-екологічної експертизи №5211 від 28.10.2019 року .

Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку.

На вирок може бути подана апеляція до Закарпатського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.11.2021
Оприлюднено02.02.2023
Номер документу101387374
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Зловживання владою або службовим становищем

Судовий реєстр по справі —301/263/20

Вирок від 25.11.2021

Кримінальне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Даруда І. А.

Ухвала від 21.04.2021

Кримінальне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Даруда І. А.

Ухвала від 09.04.2021

Кримінальне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Даруда І. А.

Ухвала від 17.03.2021

Кримінальне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Даруда І. А.

Ухвала від 26.10.2020

Кримінальне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Маркович І. І.

Ухвала від 12.02.2020

Кримінальне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Маркович І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні