Ухвала
від 18.11.2021 по справі 757/61330/21-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/61330/21-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 листопада 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_2., за участю секретаря ОСОБА_5., слідчого ОСОБА_4., розглянувши у закритому судовому засіданні у залі суду у м. Києві клопотання старшого слідчого з ОВС шостого СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3., про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_2. в межах кримінального провадження № 32021100000000389 надійшло клопотання клопотання старшого слідчого з ОВС шостого СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3., погоджене прокурором відділу Київської міської прокуратури ОСОБА_6., про надання дозволу на проведення обшуку в офісних, нежитлових приміщеннях за юридичною та фактичною адресою ТОВ «ГЕРЦ» (код 30587514) та ТОВ «ФК «ГЕРЦ» (код 39763909), а саме: м.Одеса, вул. Єврейська, буд. 2-А, нерухоме майно на праві власності належить ТОВ «Аверс», та фактично використовується службовими особами ТОВ «ГЕРЦ» (код 30587514) та ТОВ «ФК «ГЕРЦ» (код 39763909).

З матеріалів клопотання вбачається, що Шостим СВРКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32021100000000389 від 10.08.2021, за ознакою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 КК України.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що службові особи ТОВ «ГЕРЦ» (код 30587514) та ТОВ «ФК «ГЕРЦ» (код 39763909) діючи навмисно, з метою завищення валових витрат та подальшого ухилення від сплати податку на прибуток, здійснювали фінансово-господарські операції з контрагентом ПП «Тейкіт» (код 39259689), щодо надання останніми телекомунікаційних послуг.

З матеріалів клопотання вбачається, що ПП «Тейкіт» зареєстроване за адресою: м. Одеса, вул. Велика Арнаутська, б.18, знаходиться на податковому обліку в ГУ ДПС у Одеській області та протягом 2017-2021 рр. службові особи ПП «Тейкіт» не надавали податкову звітність та не відображали будь-які фінансові результати, щодо фінансових операцій з отримання прибутку, крім того на підприємстві ПП «Тейкіт» відсутні будь які трудові ресурси, офісні, торгівельні та складські приміщення, виробниче обладнання, сировина, матеріали інше, що надає можливість підприємству отримувати законний прибуток. Крім того, на підставі висновку почеркознавчої експертизи від 07.06.2021 року за №СЕ-19/111-21/31536- ПЧ вбачається, що всі документи фінансово-господарської діяльності підписані не уповноваженою особою (директором) ПП «Тейкіт», а іншими невстановленими особами, що вказує на відсутність факту реального здійснення фінансово-господарської діяльності останнім з метою отримання законного прибутку.

Також встановлено, що ПП «Тейкіт» згідно інформаційних даних зареєстровано за адресою: м. Одеса, вул. Велика Арнаутська, б.18 (без вказівки номеру офісного приміщення), знаходиться на податковому обліку в ГУ ДПС у Одеській області (Приморський район м. Одеси), вид економічної діяльності: оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин, не платник ПДВ, засновник, директор та бухгалтер в однієї особі ОСОБА_1 .

Встановлено, що між ТОВ «ГЕРЦ» (Замовник) та ПП «Тейкіт» (Виконавець) укладено Договір надання послуг №04/01-18-1 від 04.01.2018, відповідно до якого виконавець бере на себе зобов`язання з обслуговування Програмного Забезпечення «ЄСАН» (який належить Замовнику).

Також між ТОВ «ГЕРЦ» (Замовник) та ПП «Тейкіт» (Виконавець) укладено Договір надання послуг №04/01-18-2 від 04.01.2018, щодо обслуговування та подальшого супроводу програмних комплексів «Автоматизована система прийому та обліку комунальних послуг» (надалі - АСОКП) та «Автоматизована система прийому і обліку платежів» (надалі - АСПП).

Крім того встановлено, що між ТОВ «ФК«ГЕРЦ» (Замовник) та ПП «Тейкіт» (Виконавець) укладено договір про надання послуг від 04.01.2018 №04/01-18-3, щодо обслуговування та подальшого супроводу програмних комплексів «Автоматизована система прийому та обліку комунальних послуг» (надалі - «АСОКП») та «Автоматизована система прийому і обліку платежів» (надалі - «АСПП»).

Таким чином проведеним аналізом встановлено що службові особи ТОВ «ГЕРЦ» та ТОВ «ФК «ГЕРЦ» ухилились від сплати податку на прибуток підприємства шляхом документального відображення безтоварних операцій з придбання послуг з обслуговування програмного забезпечення «ЄСАН» у підприємств з ознаками «фіктивності» та «транзитності» а саме ПП «Тейкіт», тим самим безпідставно завищуючи валові витрати шляхом безпідставного складання актів виконаних робіт та договорів (з пролонгацією) що несе за собою юридичні насідки та призводить до фактичного не надходження до державного бюджету коштів у особливо великих розмірах. Фактично комплекс робіт зазначених у актах виконаних робіт виконується підприємство ТОВ «ГЕРЦ» та ТОВ «ФК «ГЕРЦ» самостійно а перелік робіт входить до операційної роботи.

Проведеними заходами встановлено, що службові особи ТОВ «ГЕРЦ» та ТОВ «ФК «ГЕРЦ» для ведення фінансово-господарської діяльності підприємств, виготовлення документів, зберігання грошових коштів, печаток та реєстраційних документів підконтрольних підприємств, чорнових записів та ведення чорнової бухгалтерії, використання комп`ютерної техніки, інших речей та предметів, що мають значення для розкриття правопорушення, відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення використовуютьофісні приміщення, які знаходиться за юридичною та фактичною адресою ТОВ «ГЕРЦ», а саме: м. Одеса, вул. Єврейська, буд. 2-А.

Так, згідно свідоцтва про право власності, щодо об`єкта нерухомого майна від 10.01.2000 за № 005575 майно (Адміністративна будівля), що знаходиться за адресою:м. Одеса, вул. Єврейська, буд. 2-А на праві власності належить ТОВ «Аверс», та орендуються ТОВ «ГЕРЦ» (код 30587514) та ТОВ «ФК «ГЕРЦ» (код 39763909).

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив задовольнити.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, слідчий суддя надходить наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя у даній ухвалі не наводить зміст документів доданих до клопотання (доказів), оскільки він обмежений таємницею досудового розслідування згоду на розкриття якої слідчим, прокурором йому не надано. Судове засідання проведено у закритому режимі відповідно до КПК України.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, у тому числі, що наявні в матеріалах, дані дають достатні підстави вважати, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, мають значення для досудового розслідування, дійшов до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання та надання дозволу на проведення обшуку.

Непроведення обшуку могло б перешкодити меті кримінального провадження.

Керуючись ст. 234, 235, 309, 535 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання - задовольнити.

Надати дозвіл слідчим шостого СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві, ОСОБА_3, ОСОБА_4 та іншим слідчим які входять до складу слідчої групи по кримінальному провадженню, на проведення обшуку в офісних, нежитлових приміщеннях за юридичною та фактичною адресою ТОВ «ГЕРЦ» (код 30587514) та ТОВ «ФК «ГЕРЦ» (код 39763909), а саме: м.Одеса, вул. Єврейська, буд. 2-А, нерухоме майно на праві власності належить ТОВ «Аверс», та фактично використовується службовими особами ТОВ «ГЕРЦ» (код 30587514) та ТОВ «ФК «ГЕРЦ» (код 39763909), з метою відшукання та вилучення оригіналів первинних бухгалтерських, фінансово-господарських, податкових документів по взаємовідносинам ТОВ «ГЕРЦ» (код 30587514) та ТОВ «ФК «ГЕРЦ» (код 39763909) з ПП «Тейкіт» (код 39259689), що має ознаки «ризиковості», що складалися під час виконання умов договору надання послуг №04/01-18-1 від 04.01.2018, договору надання послуг №04/01-18-2 від 04.01.2018, договору надання послуг 04.01.2018 №04/01-18-3 а саме:

Документи, щодо проведення поточного моніторингу працездатності ПЗ ЄСАН;

Документи, щодо щомісячного оновлення довідки бази ПЗ ЄСАН;

Документи, щодо здійснення моніторингу та оновлення, адресного довідника ПЗ ЄСАН;

Документи, щодо здійснення супроводу та обслуговування особових рахунків Клієнтів ТОВ «ГЕРЦ»;

Документи, щодо формування звітності та видачі довідок;

Документи, щодо усунення недоліків та збоїв ПЗ ЄСАН;

Документи, щодо виконання інсталяції програмного забезпечення робочих місць ТОВ «ГЕРЦ», які вводяться в експлуатацію;

Документи, щодо проведення автоматизованого технологічного контролю спеціалізованого програмного забезпечення, яке встановлене на комп`ютерному обладнанні ТОВ «ГЕРЦ»;

Документи, щодо проведення технічного обслуговування телекомунікаційного обладнання ТОВ «ГЕРЦ»;

Документи, щодо проведення технічного обслуговування комп`ютерного обладнання на робочих місцях ТОВ «ГЕРЦ»;

Документи, щодо здійснення антивірусного сканування комп`ютерів, які встановлені на робочих місцях ТОВ «ГЕРЦ»;

Документи, щодо забезпечення працездатності усіх блоків та вузлів у межах, які нормуються фірмою-виробником;

Документи, щодо проведення профілактичної настройки, яка забезпечує необхідну якість роботи;

Документи, щодо усунення виявлених недоліків та забезпечення стабільність експлуатаційних характеристик програмного комплексу;

Документи, щодо проведення дистанційної діагностики та контролю параметрів ліній зв`язку;

Документи, щодо здійснення перевірки коректності інформації, яка була введена у базу робочих місць;

Документи, щодо наданих серверних ресурсів для вирішення віддалених завдань ТОВ «ГЕРЦ» з обробки інформації;

Документи, щодо забезпечення інформаційного обслуговування;

Документи в якій відображено звітно-статистичну інформацію за необхідний період та у необхідному вигляді;

Документи, щодо надання консультації клієнтам ТОВ «ГЕРЦ»;

Документи, щодо здійснення адміністрування сайту: роботу з профілями користувачів, рішення проблем з реєстрацією, видалення помилкових профілів;

Документи, щодо встановлення спеціалізованого програмного забезпечення для здійснення друку з веб-браузеру, на робочих місцях За ТОВ «ГЕРЦ», де використовуються принтери, які підтримуються ESC/P (матричний принтер) та ESC/POS (термо-принтер) послідовності;

Документи, щодо здійснення адміністрування web-серверу та бази даних сайту;

Документи, щодо забезпечення прийому баз даних боргів/нарахувань від контрагентів Замовника для щомісячного оновлення АСОКП за допомогою вивантаження на сервер (РТР), або електронною поштою;

Документи, щодо здійснення прив`язки особових рахунків (містяться в базах даних боргів/нарахувань) до адресного комплексу АСОКП;

Документи, щодо вивантаження оброблених баз даних боргів/нарахувань (які містять прив`язані особові рахунки) в інформаційну систему ТОВ «ФК «ГЕРЦ»;

Документи, щодо здійснення оновлення інформації стосовно боргів/нарахувань в «Пунктах прийому Платежів» (надалі - «ППП»), які встановлені ТОВ «ФК «ГЕРЦ» в банківських касах та на сайтах різних платіжних систем, через які ТОВ «ФК «ГЕРЦ» надає фінансові послуги);

Документи, щодо здійснення тестування оновлень, та проведених за результатами тестування фінального оновлення інформації стосовно боргів\нарахувань в «ППП»;

Документи, щодо проведення звірки довідників інформації АСПП, які надаються від Держказначейства з довідниками в самому АСПП;

Документи, щодо копіювання звітів стосовно прийнятих Платежів через АСПП/АСОКП;

Документи, щодо проведення поточного моніторингу працездатності АСОКП/АСПП та усувати виявлені збої/помилки;

Та інші документи які складалися під час надання послуг ПП «ТЕЙКІТ» для ТОВ «ФК «ГЕРЦ» та ТОВ «ГЕРЦ», та документи (чорнові записи) які можуть свідчити про реальність або нереальність надання вищевказаних послуг.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_2

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 - знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/61330/21-к.

Примірник 2 - наданий слідчому ОСОБА_4.

Слідчий суддя ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення18.11.2021
Оприлюднено28.11.2022

Судовий реєстр по справі —757/61330/21-к

Ухвала від 18.11.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні