Вирок
від 29.11.2021 по справі 692/792/20
ДРАБІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 692/792/20

Провадження № 1-кп/692/24/21

29.11.2021

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 листопада 2021 року смт. Драбів

Драбівський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю: секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

захисника ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Драбів кримінальне провадження № 12019250120000073 по обвинуваченню:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Загребелля, Гребінківського району Полтавської області, громадянина України, українця, одруженого, освіта повна загальна середня, тимчасово непрацюючого, проживаючого: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 361 та ч. 2 ст. 361 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_4 05 вересня 2018 року, у період часу з 15 год. 20 хв. по 15 год. 34 хв., бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «Хіаоmі Redmi А5» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_1 та ІМЕІ2: НОМЕР_2 і SIM-карту ТОВ «лайфселл» № НОМЕР_3 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_4 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_4 , зазначивши їх як «Юдашкин Семен», м.н.т. № НОМЕР_3 , та, використовуючи цей же мобільний телефон «Хіаоmі Redmi А5», SIM-карту ТОВ «лайфселл» № НОМЕР_5 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_6 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_6 , зазначивши їх як «Авраменко Николай_», м.н.т. № НОМЕР_5 , таким чином отримав можливість використання вказаних карток, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН".

ОСОБА_4 , повторно, 08 вересня 2018 року о 08 год. 57 хв., бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «Хіаоmі Redmi А5» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_1 та ІМЕІ2: НОМЕР_2 і SIM-карту ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_7 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_8 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_8 , зазначивши їх як «Паньченко Олег_», м.н.т. № НОМЕР_7 , таким чином отримав можливість використання вказаної картки, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН".

ОСОБА_4 , повторно, 09 вересня 2018 року о 00 год. 07 хв. бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «LG G3S» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_9 та ІМЕІ2: НОМЕР_10 і SIM-карту ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_11 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_12 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_12 , зазначивши їх як «Руй Деньді_», м.н.т. № НОМЕР_11 , таким чином отримав можливість використання вказаної картки, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБІОШИН".

ОСОБА_4 , повторно, у період із 09 по 10 вересня 2018 року, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «LG G3S» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_9 та ІМЕІ2: НОМЕР_10 і SIM-карту ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_13 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_14 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_14 , зазначивши їх як «Жара Мухамед_», м.н.т. № НОМЕР_13 , та використовуючи цей же мобільний телефон «LG G3S», SIM-карту ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_15 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_16 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_16 , зазначивши їх як «Оверко Станіслав_», м.н.т. № НОМЕР_15 . Використовуючи цей же мобільний телефон «LG G3S», SIM-карту ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_17 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_18 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_18 , зазначивши їх як «Николаенко Рустам_», м.н.т. № НОМЕР_17 . Використовуючи мобільний телефон «Хіаоmі Redmi А5» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_1 та ІМЕІ2: НОМЕР_2 , SIM-карту ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_19 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_20 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_20 , зазначивши їх як «Гром Ян_», м.н.т. № НОМЕР_19 . Використовуючи цей же мобільний телефон «Хіаоmі Redmi А5», SIM-карту ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_21 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_22 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_22 , зазначивши їх як « ОСОБА_6 », м.н.т. № НОМЕР_21 . Таким чином отримав можливість використання вказаних карток, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН- ДІСТРІБЮШИН".

ОСОБА_4 повторно, 11 вересня 2018 року о 01 год. 47 хв., бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «Хіаоmі Redmi А5» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_1 та ІМЕІ2: НОМЕР_2 і SIM-карту ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_23 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_24 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_24 , зазначивши їх як «Шарик Юра_», м.н.т. № НОМЕР_23 , таким чином отримав можливість використання вказаної картки, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН".

ОСОБА_4 , повторно, 05 вересня 2018 року о 15 год. 51 хв. бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «Хіаоmі Redmi А5» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_1 та ІМЕІ2: НОМЕР_2 і SIM-карту ТОВ «Лайфселл» № НОМЕР_25 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_26 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_26 , зазначивши їх як « ОСОБА_7 », м.н.т. № НОМЕР_25 , таким чином отримав можливість використання вказаної картки, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН".

ОСОБА_4 , повторно, 15 вересня 2018 року о 17 год. 00 хв., бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «Хіаоmі Redmi А5» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_1 та ІМЕІ2: НОМЕР_2 і SIM-карту ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_27 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_28 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_28 , зазначивши їх як «Азорін Артем_», м.н.т. № НОМЕР_27 , таким чином отримав можливість використання вказаної картки, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН".

ОСОБА_4 , повторно, 18 вересня 2018 року о 11 год. 08 хв., бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «Хіаоmі Redmi А5» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_1 та ІМЕІ2: НОМЕР_2 і SIM-карту ТОВ «Лайфселл» № НОМЕР_29 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_30 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_30 , зазначивши їх як « ОСОБА_8 », м.н.т. № НОМЕР_29 , таким чином отримав можливість використання вказаної картки, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН".

ОСОБА_4 , повторно, 22 вересня 2018 року о 10 год. 40 хв., бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «Хіаоmі Redmi А5» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_1 та ІМЕІ2: НОМЕР_2 і SIM-карту ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_31 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «ГІрайд» № НОМЕР_32 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_32 , зазначивши їх як «Дробенка Семена_», м.н.т. № НОМЕР_31 , таким чином отримав можливість використання вказаної картки, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН".

ОСОБА_4 , повторно, 20 жовтня 2018 року о 18 год. 34 хв., бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «Хіаоmі Redmi А5» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_1 та ІМЕІ2: НОМЕР_2 і SIM-карту ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_33 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_34 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_34 , зазначивши їх як « ОСОБА_9 », м.н.т. № НОМЕР_33 , таким чином отримав можливість використання вказаної картки, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН".

ОСОБА_4 , повторно, 09 вересня 2018 року о 14 год. 42 хв., бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «LG G3S» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_9 та ІМЕІ2: НОМЕР_10 і SIM-карту ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_35 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «ГІрайд» № НОМЕР_36 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_36 , зазначивши їх як «Л....Дарій_», м.н.т. № НОМЕР_35 , таким чином отримав можливість використання вказаної картки, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН".

ОСОБА_4 , повторно, 20 листопада 2018 року о 10 год. 51 хв., бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «Хіаоmі Redmi А5» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_1 та ІМЕІ2: НОМЕР_2 і SIM-карту ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_37 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_38 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_38 , зазначивши їх як « ОСОБА_10 », м.н.т. № НОМЕР_37 , таким чином отримав можливість використання вказаної картки, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН".

ОСОБА_4 , повторно, 30 листопада 2018 року о 09 год. 26 хв., бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «Хіаоmі Redmi А5» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_1 та ІМЕІ2: НОМЕР_2 і SIM-карту ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_39 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_40 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_40 , зазначивши їх як « ОСОБА_11 », м.н.т. № НОМЕР_39 , таким чином отримав можливість використання вказаної картки, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН".

ОСОБА_4 повторно, 15 грудня 2018 року о 23 год. 36 хв., бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «Хіаоmі Redmi А5» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_1 та ІМЕІ2: НОМЕР_2 і SIM-карту ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_41 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_42 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_42 , зазначивши їх як « ОСОБА_12 », м.н.т. № НОМЕР_41 , таким чином отримав можливість використання вказаної картки, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН".

ОСОБА_4 , повторно, 19 грудня 2018 року о 02 год. 16 хв., бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «Хіаоmі Redmi А5» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_1 та ІМЕІ2: НОМЕР_2 і SIM-карту ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_43 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_44 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_44 , зазначивши їх як « ОСОБА_13 », м.н.т. № НОМЕР_43 , таким чином отримав можливість використання вказаної картки, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН".

ОСОБА_4 , повторно, 20 грудня 2018 року о 23 год. 12 хв., бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «LG G3S» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_9 та ІМЕІ 2: НОМЕР_10 і SIM-карту ТОВ «Лайфселл» № НОМЕР_45 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_46 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_46 , зазначивши їх як « ОСОБА_14 », м.н.т. № НОМЕР_45 , таким чином отримав можливість використання вказаної картки, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН".

ОСОБА_4 , повторно, 01 вересня 2018 року о 00 год. 11 хв., бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «Хіаоmі Redmi А5» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_1 та ІМЕІ2: НОМЕР_2 і SIM-карту ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_47 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_48 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_48 , зазначивши їх як «Соколова Света_», м.н.т. № НОМЕР_47 , таким чином отримав можливість використання вказаної картки, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН".

ОСОБА_4 , повторно, 27 січня 2019 року о 14 год. 25 хв., бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «LG G3S» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_9 та ІМЕІ2: НОМЕР_10 і SIM-карту ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_49 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_50 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_50 , зазначивши їх як « ОСОБА_15 », м.н.т. № НОМЕР_49 , таким чином отримав можливість використання вказаної картки, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН".

ОСОБА_4 , повторно 29 січня 2019 року о 02 год. 00 хв., бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «LG G3S» із електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_9 та ІМЕІ2: НОМЕР_10 і SIM-карту ТОВ «Лайфселл» № НОМЕР_51 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_52 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_52 , зазначивши їх як « ОСОБА_16 », м.н.т. № НОМЕР_51 , таким чином отримав можливість використання вказаних карток, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН".

ОСОБА_4 , повторно, 04 березня 2019 року о 19 год. 07 хв., бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «LG G3S» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_9 та ІМЕІ2: НОМЕР_10 і SIM-карту ПрАТ «Київстар» № НОМЕР_53 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_54 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_54 , зазначивши їх як «Толстой Лев Ми», м.н.т. № НОМЕР_53 , таким чином отримав можливість використання вказаної картки, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН".

ОСОБА_4 , повторно, 06 квітня 2019 року о 10 год. 41 хв., бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованих систем, шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації. Так, перебуваючи у невстановленому слідством місці, бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, використовуючи мобільний телефон торгівельної марки «LG G3S» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_9 та ІМЕІ2: НОМЕР_10 та SIM-карту ПрАТ «Київстар» № НОМЕР_55 , через програму лояльності здійснив реєстрацію електронної картки «Прайд» № НОМЕР_56 та пін-коду до неї, внісши несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) картки № НОМЕР_56 , зазначивши їх як «павленко сергій остаповис», м.н.т. № НОМЕР_55 , таким чином отримав можливість використання вказаної картки, шляхом сканування штрих-коду, QR-коду, завантаженого за допомогою мобільного додатку «WOG-Pride» або шляхом введення вручну номеру мобільного телефону за яким зареєстрована картка, на автозаправних станціях ТОВ "ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН".

Обвинувачений ОСОБА_4 винним у обвинуваченні за ч. 1 та ч. 2 ст. 361 КК України себе не визнав.

По суті кримінальних правопорушень обвинувачений ОСОБА_4 пояснив, що у мережі АЗК WOG є мобільний додаток, за допомогою якого можна заправлятись через бонуси. Для того, щоб накопичувалися бонуси людині видається картка. Коли картка видається покупцеві вона не реєструється. Коли людина заправляється на картку поступають бонуси, при цьому картка не є зареєстрованою. Для того, щоб розрахуватись бонусами картку треба зареєструвати, внести дані власника, номер телефону і можна заправлятися. При цьому необов`язково дані власника та номер телефону повинні відповідати дійсності.

Тому, за допомогою мобільного телефону, він входив до програми лояльності, підбирав відповідні номери карток, якщо на них були наявні бонуси реєстрував картку, а саме вносив відомості до поля «власник» та «номер телефону», потім на вказаний ним номер телефону приходив код, що в подальшому давало можливість отримувати паливо. Він здійснював таку діяльність близько року. Задум прийшов, коли він працював касиром у цій мережі і знав, що такі картки треба реєструвати. При цьому винним себе не визнав, оскільки втручаючись в роботу програми 1С АЗС (Фронт), він лише підбирав номери карток, за допомогою телефонів та придбаних сім карт, що вилучені у нього в ході обшуку, та здійснював їх реєстрацію. Для цього заходив в інтернеті на загальнодоступний сайт WOG. Відповідні поля карток у програмі були незаповнені, проводячи реєстрацію таких карток він підробки інформації не здійснював, оскільки такі дані вносив вперше. До реєстрації картки її фактичний власник не є власником бонусів. Пояснив, що якби власник картки її зареєстрував, він уже не зміг би її перереєструвати. Тобто він здійснював реєстрацію карток, а не їх перереєстрацію. Таким чином, у його діях відсутній склад інкримінованого злочину, він лише скористався прогалинами в законодавстві.

Незважаючи на невизнання обвинуваченим ОСОБА_4 своєї вини у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 та ч.2 ст. 361 КК України, його вина повністю стверджується дослідженими в ході судового засідання доказами, а саме:

- показами представника потерпілого ОСОБА_17 , даними в судовому засіданні, який показав, що у лютому 2019р. управлінням економічної безпеки була проведена перевірка за скаргами споживачів, які заправлялись на WOG. Перевіркою встановлено, що на АЗС «Кононівка» людина на червоних жигулях пропонувала заправити дешевше ніж на заправці. Після допиту операторів, була встановлена особа на ім`я ОСОБА_18 , яка заправляла не виходячи з автомобіля. Після цього було звернення в поліцію з відповідною заявою. Таке стало можливим внаслідок втручання в систему шляхом вільного підбору цифр номерів карток Прайд, перші шість цифр яких одинакові. У мережі АЗК WOG існує бонусна програма: миттєва знижка та накопичувальні бонуси. Клієнтам були надані картки Прайд. У людей були накопичені бонуси. Вони несуть відповідальність за збереження бонусів. Щоб їх використати треба ідентифікуватись конкретній людині. Щоб заправитись за бонуси треба зайти у WOGРАY. Сидячи в автомобілі можна вказати в якій колонці можна заправити;

- показами свідка ОСОБА_19 , даними в судовому засіданні, який показав, що він працює на АЗС WOG помічником оператора близько 4 років. Графік роботи позмінний: 2 дні денна зміна, 1 день нічна зміна та 3 дні вихідний. Вночі на заправку заїжджали хлопці (споживачі), інколи дві, інколи одна особа. Їх послуг вони не потребували заправлялися самі по WOGРАY за допомогою телефону або з каси. У ОСОБА_4 він купував бензин по потребі: разів 5-10 протягом пів року, бо він був дешевше, а саме він казав скільки бензину потрібно, та віддавав гроші готівкою. По касі все було добре, по лічильнику також, тому питань не виникало;

- показами свідка ОСОБА_20 , даними в судовому засіданні, який показав, що він працював на АЗС WOG оператором на касі. Графік роботи позмінний: сутки-двоє. ОСОБА_4 знав як клієнта, він через WOGРАY заправляв свій автомобіль або в бак або в каністру. Переважно він був сам, інколи їх було двоє. Це було 1,5-2 роки тому і тривало приблизно пів року. Він приїздив на автомобілі ВАЗ 2101 червоного кольору через зміну після 24год. (з 01 год. до 05 год.). Весь час заправлявся через додаток, заправляв майже всі види палива, в один день міг заправлятись кілька разів. Це відбувається наступним чином: клієнт приїздить до колонки, ставить пістолет, через додаток вибирає адресу, заправку, колонку, пальне і заправляється. Картки з`явилися в обіході 4-5 років тому. Свідок придбавав у ОСОБА_4 паливо, це був газ. Як у нього так виходило не знає. Згодом клієнти стали скаржитись, що недоступні бонуси;

- показами свідка ОСОБА_21 , даними в судовому засіданні, яка показала, що вона працює на гарячій лінії WOG. Почали надходити скарги учасників програми лояльності «Прайд» про зникнення з їх карток нарахованих бонусів. При перевірці даних скарг було виявлено, що списання бонусів з карток було здійснено на АЗК «Кононівка», при цьому картки реєстрували на сайті. Програма лояльності працює наступним чином: є фізична картка, видана клієнтам з кодом і магнітною стрічкою. Клієнт сканує картку у оператора і нараховуються бонуси, які можна отоварювати. Зареєструвати картку можна і на сайті, для цього потрібно увійти на сайт WOG або скачати додаток та знати номер картки. Потім всі дані вводяться клієнтом, це можуть бути будь-які дані. Номер телефону повинен бути дійсним. Вводиться номер картки, номер телефону, ПІП, натискається «зареєструвати», приходить СМС з кодом підтвердження, клієнт вводить код в програму і проходить реєстрація картки і можна користуватися. Потім клієнт авторизується у WOGРАY вибирає заправку, колонку, вид пального, спосіб оплати бонуси. 20 літрів пального відповідає 20тис. бонусів. Сама програма у вільному доступі. Якщо зареєструватися шляхом вільного підбору цифр номера картки це втручання в роботу комп`ютерної мережі програми лояльності «Прайд»;

- показами свідка ОСОБА_22 , даними в судовому засіданні, який показав, що він був присутнім, коли проводився обшук у ОСОБА_4 . Він разом з ОСОБА_4 , який є його троюрідним братом, приїхали з м. Гребінка в с. Загребелля, за місцем проживання ОСОБА_4 і почався обшук в автомобілі, будинку та сараї. При ошуці були вилучені сім картки, телефони, ноутбук. Автомобіль ВАЗ 2101 належить йому, однак оскільки у нього немає посвідчення водія, то автомобілем постійно користується ОСОБА_4 ;

- показами свідка ОСОБА_23 , даними в судовому засіданні, який показав, що він був присутнім, коли проводився обшук у ОСОБА_4 . Спочатку обшук був у автомобілі, потім у будинку, потім у сараї. У будинку знайшли коробки, 3 телефони, велику кількість карток, візуально штук 50-60, ноутбук, також 3 телефони були в автомобілі.

Свідок ОСОБА_24 для допиту в судове засідання не з`явилась, звернулась до суду з заявою, де повідомила, що являється дружиною ОСОБА_4 , у зв`язку з чим, користуючись своїми правами, передбаченими ст. 63 Конституції України та ст. 66 КПК України, відмовляється давати покази. Прокурор у судовому засіданні не наполягав на допиті вказаного свідка.

Крім того, вина ОСОБА_4 повністю підтверджується зібраними та дослідженими в судовому засіданні доказами в їх сукупності, які суд вважає допустимими, як такі, що отримані в порядку, встановленому КПК України без істотного порушення прав та свобод людини, гарантованих Конституцією та законами України, міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України та такими, що узгоджуються з іншими доказами по справі, а саме:

- даними протоколу прийняття заяви про вчинення кримінального правопорушення від 05.03.2019р., відповідно до якого ТОВ «ЦЕНТУРІОН ДІСТРІБЮШИН» в рамках господарської діяльності здійснює реалізацію нафтопродуктів через мережу автозаправних комплексів (АЗК) WOG. З метою додаткового залучення клієнтів, створення оптимальних, зручних та гнучких умов придбання покупцями продукції, ТОВ «ЦЕНТУРІОН ДІСТРІБЮШИН» використовує такий механізм як: «Програма лояльності «Прайд», яка полягає в тому, що покупець Програми лояльності «Прайд», здійснюючи оплату придбаного в мережі АЗК товару (паливо, супутній товар), отримує нарахування (накопичення) на наявну у нього картку «Прайд» бонусів. В подальшому нараховані бонуси Учасник може використати при придбанні товарів та послуг. Власником картки лояльності «Прайд», як і облікованих на картці бонусів являється Товариство з обмеженою відповідальністю «ЦЕНТУРІОН ДІСТРІБЮШИН». Самі бонуси не являються засобом платежу, а є лише одиницею виміру винагороди, яку отримує Учасник при виконанні умов програми та яка конвертується учаснику згідно умов програми. Учасник програми, тобто певний володілець картки «Прайд» має лише право на отримання винагороди - права придбання товару або послуги в точці продажу за спеціальною ціною. До конвертації бонусів (відпуску Учаснику товару за спеціальною ціною) зобов`язання по облікуванню та зберіганню нарахованих бонусів перед Учасником несе ТОВ «ЦЕНТУРІОН ДІСТРІБЮШИН».

Картка Учасника «Програми лояльності «Прайд» може бути у вигляді віртуальної картки (міститься у мобільному додатку «WOG PRAIDE»), або у вигляді пластикової картки.

Пластикова картка Учасника являє собою пластикову основу з магнітною смужкою. На магнітній смужці записана інформація (ідентифікаційний номер картки), яка дозволяє системі (комп`ютерній програмі) ідентифікувати картку «Прайд».

На автозаправному комплексі для здійсненні із карткою Прайд будь-яких дій (нарахування бонусів, списання бонусів) програмі необхідно ідентифікувати картку.

До реєстрації бонуси на картку можуть нараховуватися, однак списуватися не можуть, так як відсутній пін-код.

Картка Учасника «Програми лояльності «Прайд» може бути у вигляді віртуальної картки (міститься у мобільному додатку «WOG PRAID» сервіс WOGРАY).

Сервіс WOGРАY сервіс у додатку WOG PRAID, за допомогою якого можна оплачувати за пальне в мережі АЗК WOGз мобільногододатку.Щоб скористатисьСервісом необхіднозареєструватись абоавторизуватись умобільному додаткуWOG PRAID,мати карткулояльності ПРАЙДта прив`язануплатіжну карткудо гаманцяMasterpass.Після цьогообрати сервісWOGРАY, ввести пін-код, перевірити АЗК, обрити номер колонки з якої має відбуватись заправка, вказати вид та кількість пального, обрати вид оплати (бонусами ПРАЙД, Гаманцем ПРАЙД, платіжною карткою) натиснути кнопку «Заправити авто».

Починаючи з початку січня місяця 2019 року, до ТОВ «ЦЕНТУРІОН ДІСТРІБЮШИН» почали періодично надходили скарги Учасників програми лояльності «Прайд» про те, що з їхніх карток «Прайд» при невідомих обставинах зникають раніше нараховані бонуси.

При перевірці повідомлень (скарг) Учасників програми лояльності «Прайд» працівниками ТОВ «ЦЕНТУРІОН ДІСТРІБЮШИН» були переглянуті та проаналізовані трансакції, зареєстровані у комп`ютерній програмі лояльності «Прайд» та протоколи подій програми 1С АЗС (Фронт). У результаті чого було виявлено, що списання/отоварення бонусів з карток «Прайд», за допомогою мобільного додатку/сервісу WOGPAY було здійснено на АЗК «Кононівка» у спосіб шляхом підбору цифр карток, їх реєстрації на неіснуючих осіб та отримання необхідних даних для списання бонусів.

Таким чином відбулося несанкціоноване втручання, в тому числі і гр. ОСОБА_4 в роботу комп`ютерної мережі Програми лояльності «Прайд», що привело до підробки інформації, що заподіяло ТОВ «ЦЕНТУРІОН ДІСТРІБЮШИН» значної майнової шкоди на загальну суму 191261,99 грн.; (том І а.п. 231-234) з додатками ( том І а.п. 235-247, том ІІ а.п.1-57);

- даними, наданими ТОВ «ЦЕНТУРІОНДІСТРІБЮШИН» на запит слідчого № 90/66/04-2020 від 08.01.2020, про користувачів програми лояльності «ПРАЙД» та розрахунок/зняття бонусів з вказанням дати, місця та найменування товару, з яких вбачається що:

1) 04.03.2019 о 19:07 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_54 , Толстой Лев Ми, ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , НОМЕР_57 ; (том ІІ а.п. 173)

2) 06.04.2019 о 10:41 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_56 , павленко сергій остапо, 31.12.2001, ІНФОРМАЦІЯ_4 , НОМЕР_58 ; (том ІІ а.п. 175)

3) 27.01.2019 о 14:25 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_50 ААУ, ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , НОМЕР_59 ; (том ІІ а.п. 189)

4) 29.01.2019 о 2:00 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_52 ААУ, ОСОБА_16 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , НОМЕР_60 ; (том ІІ а.п. 203)

5) 20.12.2018 о 23:12 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_46 ААУ, ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , НОМЕР_61 ; (том ІІ а.п. 203)

6) 05.09.2018 о 15:51 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_26 ААУ, ОСОБА_25 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , НОМЕР_62 ; (том ІІ а.п. 204)

7) 05.09.2018 15:20 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_6 ААУ, ОСОБА_26 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , НОМЕР_63 ; (том ІІ а.п. 204)

8) 05.09.2018 15:34 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_4 ААУ, ОСОБА_27 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , НОМЕР_64 ; (том ІІ а.п. 205)

9) 18.09.2018 11:08 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_30 ААУ, ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_12 , НОМЕР_65 ; (том ІІ а.п. 205)

10) 09.09.2018 14:42 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_36 ААУ, Л…. Дарій_, ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІНФОРМАЦІЯ_13 , НОМЕР_66 ; (том ІІ а.п. 205)

11) 10.09.2018 19:44 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA) , карта НОМЕР_14 ААУ, ОСОБА_28 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІНФОРМАЦІЯ_14 , НОМЕР_67 ; (том ІІ а.п. 206)

12) 09.09.2018 о 0:07 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_12 ААУ, ОСОБА_29 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_15 , НОМЕР_68 ; (том ІІ а.п. 206)

13) 22.09.2018 о 10:40 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_32 ААУ, ОСОБА_30 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , НОМЕР_69 ; (том ІІ а.п. 207)

14) 15.09.2018 о 17:00 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_28 ААУ, ОСОБА_31 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІНФОРМАЦІЯ_16 , НОМЕР_70 ; (том ІІ а.п. 207)

15) 20.10.2018 о 18:34 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_34 ААУ, ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІНФОРМАЦІЯ_17 , НОМЕР_71 ; (том ІІ а.п. 207)

16) 09.09.2018 о 15:04 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_22 ААУ, ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , НОМЕР_72 ; (том ІІ а.п. 208)

17) 01.09.2018 о 0:11 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_48 ААУ, ОСОБА_32 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_18 , НОМЕР_73 ; (том ІІ а.п. 208)

18) 08.09.2018 о 8:57 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_8 ААУ, ОСОБА_33 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_19 , НОМЕР_74 ; (том ІІ а.п. 208)

19) 09.09.2018 о 14:39 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_18 ААУ, ОСОБА_34 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІНФОРМАЦІЯ_20 , НОМЕР_75 ; (том ІІ а.п. 208)

20) 11.09.2018 о 01:47 згенеровано пін-додаток (MOBILE2), карта НОМЕР_24 ААУ, ОСОБА_35 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_21 , НОМЕР_76 ; (том ІІ а.п. 209)

21) 10.09.2018 19:44 згенеровано пін-додаток (MOBILE2), карта НОМЕР_20 ААУ, ОСОБА_36 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_22 , НОМЕР_77 ; (том ІІ а.п. 210)

22) 15.12.2018 о 23:36 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_42 ААУ, ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_23 , НОМЕР_78 ; (том ІІ а.п. 210)

23) 19.12.2018 о 2:16 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_44 ААУ, ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_24 , ххх@yoo.com, НОМЕР_79 ; (том ІІ а.п. 210)

24) 09.09.2018 о 15:33 згенеровано пін-додаток (MOBILE2) , карта НОМЕР_16 ААУ, ОСОБА_37 , ІНФОРМАЦІЯ_24 , ІНФОРМАЦІЯ_22 , НОМЕР_80 ; (том ІІ а.п. 210)

25) 20.11.2018 о 10:51 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_38 ААУ, ОСОБА_10 Сер, ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_25 , НОМЕР_81 ; (том ІІ а.п. 211)

26) 30.11.2018 о 9:26 відбулась реєстрація анкети онлайн (SITE_WOG_UA), карта НОМЕР_40 ААУ, ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_26 , НОМЕР_82 ; (том ІІ а.п. 211);

- даними протоколу пред`явлення особи для впізнання за фотознімками від 20.03.2019р., відповідно до якого свідок ОСОБА_20 впізнав на фотознімку під № 2 особу на ім`я ОСОБА_18 , який у період вересня 2018 лютого 2019 року на АЗС «WOG» 126 км+200м заправляв автомобілі по програмі лояльності «Прайд» (том ІІ а.п. 63-65) та довідкою про осіб, що зображені на фотознімках, пред`явлених для впізнання від 20 березня 2019р., згідно з якою, на фото № 2, що розміщене друге зліва, зображений ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_27 ; (том ІІ а.п. 66)

- даними протоколу пред`явлення особи для впізнання за фотознімками від 20.03.2019р., відповідно до якого свідок ОСОБА_19 впізнав під фотознімком № 4 особу на ім`я ОСОБА_18 , який у період вересня 2018 по лютий 2019 року на АЗС «WOG» 126 км+200м заправляв автомобілі по програмі лояльності «Прайд». До АЗС «WOG» він неодноразово приїздив на своєму автомобілі та чужих (був на пасажирському сидінні, ці автомобілі за програмою «Прайд» заправляли) (том ІІ а.п. 67-69) та довідкою про осіб, що зображені на фотознімках, пред`явлених для впізнання від 20 березня 2019р., згідно з якою, на фото № 4, що розміщене з правого краю, зображений ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_27 ; (том ІІ а.п. 70);

- даними протоколу обшуку від 06.06.2019р. з описом документів (речей), що вилучалися при обшуку від 06.06.2019 по кримінальному провадженню № 12019250120000073 у с. Загребелля, Гребінківського р-ну, Полтавської області та відеозаписами обшуку на DVD-R дисках проведено обшук автомобілія ВАЗ 2101 д.н.з. НОМЕР_83 та домоволодіння, перед яким знаходився цей транспортний засіб за адресою АДРЕСА_1 . У ході проведення обшуку виявлено: автомобіль сім картки, мобільні телефони, тримачі і пакування сім карток, 2 згортки із речовиною білого кольору, блокноти, чеки, чорнові записи. У будинку вилучено ноутбук, мобільний телефон «Fly», сім картки, їх тримачі та картонні коробки, чорнові записи, банківські картки, картки АЗС, жорсткий диск із системного блоку комп`ютера. У господарській споруді: картки АЗС WOG PRAID, сім картки, їх тримачі, картонні пакування. Крім цього у будинку виявлено паперовий пакунок із подрібненим рештками речовини. Більш повний перелік вилученого додається на описі до даного протоколу. ( т. 2, а.п. 75-77, 78-80, 8182);

-даними протоколу тимчасового доступу до речей і документів від 12.09.2019р., а саме інформації, яка перебуває у володінні мобільного оператора ТОВ «Лайфселл» з описом та оптичним диском (том 2 а.п.135-139);

-даними протоколу тимчасового доступу до речей і документів від 16.09.2019р., а саме інформації, яка перебуває у володінні мобільного оператора ПрАТ «Київстар» з описом та оптичним диском (том 2 а.п.140-144);

-даними протоколу тимчасового доступу до речей і документів від 12.09.2019р., а саме інформації, яка перебуває у володінні мобільного оператора ПрАТ «ВФ Україна» з описом та оптичним диском (том 2 а.п.145-148)

При встановлених обставинах, оцінюючи зібрані докази, суд вважає, що винуватість обвинуваченого ОСОБА_4 у вчиненні вищезазначених кримінальних правопорушень у судовому засіданні доведена повністю і зібраних доказів достатньо для визнання його винним.Таким чином, враховуючи викладене, суд вважає, що своїми умисними діями ОСОБА_4 вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 361 КК України - несанкціоноване втручанняв роботуелектронно-обчислювальнихмашин (комп`ютерів),автоматизованих систем,що призвелодо підробкиінформації та ч. 2 ст. 361 КК України - несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп`ютерів), автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації, вчинено повторно.

Суд до такого висновку прийшов на підставі вищенаведених показів свідків, письмових доказів матеріалів кримінального провадження, та також речових доказів, які були ретельно проаналізовані та досліджені під час судового розгляду, та які суд оцінює як достовірні, належні, допустимі та достатні для підтвердження обвинувачення ОСОБА_4 за ч. 1 та ч. 2 ст. 361 КК України.

Покази обвинуваченого ОСОБА_4 , що дані ним під час судового розгляду, суд розцінює як такі, що частково відповідають дійсним обставинам та як обраний обвинуваченим спосіб захисту з метою уникнення відповідальності за скоєне кримінальне правопорушення. Доводи обвинуваченого ОСОБА_4 та його захисника в частині того, що вина ОСОБА_4 є недоведеною та в його діях відсутній склад вказаних кримінальних правопорушень, оскільки не доведено в яку систему він втручався та яким чином здійснив перереєстрацію електронних карток, оскільки він здійснював їх реєстрацію, суд вважає, що є непереконливими з огляду на таке.

Як вбачається з коментованої ст. 361 КК України, основним безпосереднім об`єктом злочину є, зокрема, суспільні відносини у сфері інформаційної діяльності щодо комп`ютерної інформації. Така діяльність полягає у здійсненні інформаційних процесів, тобто створенні, зби ранні, накопиченні, зберіганні, пошуку, розповсюдженні, використанні, споживанні, перетворенні, введенні, копіюванні, зчитуванні, знищенні, реєстрації комп`ютерної інформації тощо. Додатковим безпосереднім об`єктом злочину є відносини власності щодо певної інформації, додатковим факультативним безпосереднім - відносини у сфері забезпечення режиму обмеженого доступу до певної інформації. У ст. 361 КК прямо не вказано, яка інформація може бути предметом відповідного злочину, але зі змісту норми випливає, що мається на увазі комп`ютерна інформація. Предметом аналізованого злочину не можуть вважатися електронно-обчислювальні машини (комп`ютери) (далі у цьому розділі - ЕОМ), автоматизовані системи, комп`ютерні мережі та мережі електрозв`язку. Адже аналізований злочин вчиняється шляхом впливу на інформацію та (або) з приводу неї, а не вказаного устаткування.

З об`єктивної сторони злочин характеризується: дією у вигляді несанкціонованого втручання в роботу ЕОМ, автоматизованих систем, комп`ютерних мереж чи мереж електрозв`язку; наслідками, що можуть проявлятися у формі витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або порушення встановленого порядку її маршрутизації; причинним зв`язком між зазначеними діями та наслідками.

Застарілим терміном «електронно-обчислювальна машина» позначається комп`ютер, тобто електронний пристрій, призначений для оброблення (у тому числі зберігання) інформації з використанням програмного забезпечення.

У ст. 1 ЗУ від 5 липня 1994 р. № 80/94-ВР «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах» уживається термін «інформаційна (автоматизована) система», що означає організаційно-технічну систему, в якій реалізується технологія обробки інформації з використанням технічних і програмних засобів. Відповідно до ДСТУ 226-93 «Автоматизовані системи. Терміни та визначення» автоматизована система - це організаційно-технічна система, що складається із засобів автоматизації певного виду чи кількох видів діяльності людей та персоналу, що здійснює цю діяльність.

Під несанкціонованим втручанням у роботу ЕОМ, автоматизованих систем, комп`ютерних мереж чи мереж електрозв`язку слід розуміти вплив на інформаційні процеси за умови, що він є несанкціонованим. Такий вплив може вчинятися шляхом уведення, зміни, пошкодження, знищення, блокування інформації тощо.

Підробкою інформації є викривлення змісту існуючої або створення нової інформації, яка за змістом не відповідає дійсності.

Таким чином, у судовому засіданні достовірно встановлено, що ОСОБА_4 , не будучи учасником програми лояльності «Прайд», діючи з прямим умислом направленим на несанкціоноване втручання у роботу автоматизованої системи Програми лояльності «Прайд», шляхом незаконних операцій із використанням мобільного телефону, здійснював несанкціоноване втручання в роботу вказаної автоматизованої системи, що призвело до підробки інформації, а саме через програму лояльності здійснював реєстрацію електронних карток «Прайд», вносячи несанкціоновані дані до обов`язкових реквізитів про власника (прізвища, ім`я по батькові та номеру мобільного телефону) карток, таким чином отримував можливість використання таких карток на автозаправних станціях ТОВ «ЦЕНТУРІОН-ДІСТРІБЮШИН», що підтверджено самим ОСОБА_4 .

При цьому суд критично розцінює висновки комп`ютерно-технічних експертиз, що є в матеріалах кримінального провадження на а.п. 156-160 т.3 та а.п. 163-169 т.3, а саме висновок експерта №3/42 від 06.02.2020р., з якого вбачається що серед інформаційного вмісту наданого на дослідження накопичувача на жорстких магнітних дисках «Westsrn Digital WD3200AAJS S/N WMAV2D624447» в інстальованих браузерах виявлено 93 записи щодо відвідування Інтернет ресурсів. Виявлена історія відвідувань Інтернет-ресурсів наведена в додатку до висновку експерта. Даний диск 06.06.2019р. вилучено при обшуці у вітальні будинку по АДРЕСА_1 , а також висновок експерта №3/43 від 11.02.2020р., з якого вбачається що на енергонезалежних носіях інформації наданого на дослідження об`єкту, в інстальованих браузерах виявлено 316 записів щодо відвідування Інтернет ресурсів. Виявлена історія відвідувань Інтернет-ресурсів наведена в додатку до висновку експерта. Даний ноутбук 06.06.2019р. вилучено при обшуці у будинку по АДРЕСА_1 , оскільки з інформаційного вмісту об`єктів дослідження вбачається лише відвідування користувачем різних Інтернет-ресурсів, в тому числі сайту WOG у період, що не охоплений пред`явленим обвинуваченням без конкретизації процесів, що при цьому відбувались.

Із показів допитаних у судовому засіданні судових експертів ОСОБА_38 та ОСОБА_39 , якими зроблено дослідження та надані згадані висновки слідує, що висновки ними зроблено відповідно до запитань, що були поставлені. Питання чи було втручання в будь-яку програму з об`єкта, наданого на дослідження виходить за межі даних експертиз.

Суд, проаналізувавши вищезазначені висновки експертів, не може оцінити їх як такі, що підтверджують існування чи відсутність обставин, що підлягають доказуванню в даному кримінальному провадженні.

При призначенні покарання обвинуваченому ОСОБА_4 суд враховує ступінь тяжкості вчинених ним кримінальних правопорушень, особу винного та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Обставин, які пом`якшують покарання обвинуваченому, відповідно до ст. 66 КК України, судом не встановлено.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченому, відповідно до ст. 67 КК України, судом не встановлено.

Призначаючи міру покарання ОСОБА_4 , суд враховує ступінь тяжкості вчинених ним кримінальних правопорушень, які, відповідно до ст. 12 КК України, за ч. 1 ст. 361 КК України є нетяжким злочином, кримінальні правопорушення за ч. 2 ст. 361 КК України є тяжким злочином, характер та ступінь суспільної небезпечності вчиненого, особу обвинуваченого, який за місцем проживання характеризується позитивно, має на утриманні малолітню дитину, на обліку у лікаря-психіатра та лікаря-нарколога не перебуває, раніше докримінальної відповідальностіне притягувався,а також відсутність обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання, суд приходить до висновку, що для досягнення мети покарання, передбаченої ст. 50 КК України, а саме виправлення та перевиховання обвинуваченого ОСОБА_4 можливе без ізоляції від суспільства, у зв`язку з чим, вважає за можливе призначити обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі із застосування положень ст.ст. 70, 75, 76 КК України, що є необхідним і достатнім для його виправлення та запобігання вчиненню нових злочинів, як самим обвинуваченим, так і іншими особами.

Крім того, як встановлено судом, вчинення кримінальних правопорушень ОСОБА_4 не пов`язане з його посадою або зайняттям ним певною діяльністю, а тому суд вважає за можливе не призначати йому додаткове покарання у виді позбавлення права займати певні посади або займатися певною діяльністю, що відповідає п. 17 постанови Пленуму Верховного Суду України № 7 від 24.10.2003 року «Про практику призначення судами кримінального покарання».

Відповідно до положень п. 4 ч. 1 ст. 96-2 КК України, спеціальна конфіскація застосовується у разі, якщо гроші, цінності та інше майно були підшукані, виготовлені, пристосовані або використані, як засоби чи знаряддя вчинення злочину, крім тих, що повертаються власнику (законному власнику), який не знав та не міг знати про їх незаконне використання.

Згідно з матеріалами кримінального провадження, інкриміновані злочини ОСОБА_4 вчинив за допомогою заздалегідь підшуканих та використаних засобів, а саме мобільного телефону торгівельної марки «Хіаоmі Redmi А5» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_1 та ІМЕІ2: НОМЕР_2 та мобільного телефону торгівельної марки «LG G3S» з електронним ідентифікаційним номером ІМЕІ1: НОМЕР_9 та ІМЕІ2: НОМЕР_10 , а також SIM-карт: ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_11 , ТОВ «лайфселл» № НОМЕР_3 , ТОВ «лайфселл» № НОМЕР_5 , ПрАТ «Київстар» № НОМЕР_55 , ПрАТ «Київстар» № НОМЕР_53 , ТОВ «Лайфселл» № НОМЕР_51 , ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_49 , ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_47 , ТОВ «Лайфселл» № НОМЕР_45 , ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_43 , ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_41 , ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_39 , ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_37 , ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_35 , ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_33 , ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_31 , ТОВ «Лайфселл» № НОМЕР_29 , ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_27 , ТОВ «Лайфселл» № НОМЕР_25 , ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_23 , ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_21 , ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_19 , ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_17 , ПрАТ «ВФ Україна» № НОМЕР_15 , то суд, відповідно до ст.ст. 96-1, 96-2 КК України, застосовує до них спеціальну конфіскацію.

Щодо ноутбука «ASYS» А600 із зарядним пристроєм та системного жорсткого диска 320 Gb, серійний № WD 3200, № WMAV2D624447 суд зазначає, що вони не підлягають спеціальній конфіскації, з огляду на те, що в судовому засіданні не знайшло свого підтвердження, що інкриміновані злочини ОСОБА_4 вчинив за допомогою вказаних засобів.

Цивільний позов не заявлений.

Долю речових доказів необхідно вирішити у відповідності до ст.100 КПК України.

Відповідно до ст.124 КПК України необхідно стягнути з ОСОБА_4 на користь держави 2826,18 грн. процесуальних витрат на залучення експертів.

Міра запобіжного заходу відносно ОСОБА_4 не обиралася.

На підставі зазначеного та керуючись ст. ст. 368, 370, 371, 373, 374, 376, 395, 477 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Визнати ОСОБА_4 винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 361 КК України та кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 361 КК України та призначити покарання:

-за ч. 1 ст. 361 КК України у виді 1 (одного) року позбавлення волі;

-за ч. 2 ст. 361 КК України -у виді 3 (трьох) років позбавлення волі.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, призначити ОСОБА_4 остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

На підставі ч. 2 ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком 2 роки.

Покласти на ОСОБА_4 обов`язки, передбачені п.п. 1, 2 ч. 1 та п. 2 ч. 3 ст. 76 КК України, а саме: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Стягнути з ОСОБА_4 на користь держави 2826,18 грн. процесуальних витрат.

Речові докази:

-мобільний телефонторгівельної марки«ХіаоmіRedmiА5»з електроннимідентифікаційним номеромІМЕІ1: НОМЕР_1 та ІМЕІ2: НОМЕР_2 та мобільнийтелефон торгівельноїмарки «LGG3S»з електроннимідентифікаційним номеромІМЕІ1: НОМЕР_9 та ІМЕІ2: НОМЕР_10 ,а такожSIM-карти:ПрАТ «ВФУкраїна» № НОМЕР_11 ,ТОВ «лайфселл»№ НОМЕР_3 ,ТОВ «лайфселл»№ НОМЕР_5 ,ПрАТ «Київстар»№ НОМЕР_55 ,ПрАТ «Київстар»№ НОМЕР_53 ,ТОВ «Лайфселл»№ НОМЕР_51 ,ПрАТ «ВФУкраїна» № НОМЕР_49 ,ПрАТ «ВФУкраїна» № НОМЕР_47 ,ТОВ «Лайфселл»№ НОМЕР_45 ,ПрАТ «ВФУкраїна» № НОМЕР_43 ,ПрАТ «ВФУкраїна» № НОМЕР_41 ,ПрАТ «ВФУкраїна» № НОМЕР_39 ,ПрАТ «ВФУкраїна» № НОМЕР_37 ,ПрАТ «ВФУкраїна» № НОМЕР_35 ,ПрАТ «ВФУкраїна» № НОМЕР_33 ,ПрАТ «ВФУкраїна» № НОМЕР_31 ,ТОВ «Лайфселл»№ НОМЕР_29 ,ПрАТ «ВФУкраїна» № НОМЕР_27 ,ТОВ «Лайфселл»№ НОМЕР_25 ,ПрАТ «ВФУкраїна» № НОМЕР_23 ,ПрАТ «ВФУкраїна» № НОМЕР_21 ,ПрАТ «ВФУкраїна» № НОМЕР_19 ,ПрАТ «ВФУкраїна» № НОМЕР_17 ,ПрАТ «ВФУкраїна» № НОМЕР_15 ,що зберігаютьсяу камеріречових доказівпри ДрабівськомуВП - конфіскувати в дохід держави в порядку спеціальної конфіскації.

Речові докази по справі:

- компакт диск DVD-R із фото та відеофайлами зйомки АЗС "WOG", що зберігається при матеріалах кримінального провадження залишити в матеріалах провадження;

- 1 пластикова банківська картка «Ощад банку» № НОМЕР_84 , 1 картка паям`яті (флешка) сірого кольору, 1 картка пам`яті «Micro SD» об`ємом 4 Gb, мобільний телефон «LENOVO» чорного кольору, імеі1: НОМЕР_85 , імеі2: НОМЕР_86 , із двома сім картками «Водафон» № НОМЕР_87 , № НОМЕР_88 , мобільний телефон «Nokia 1100» імеі: НОМЕР_89 , мобільний телефон «НТС» імеі: НОМЕР_90 із сім карткою «Лайф» № НОМЕР_91 , мобільний телефон «BRAVIS С182» без батареї, сім картки та задньої кришки, мобільний телефон «Nokia 1280» без батареї, сім картки та задньої кришки, мобільний телефон «Nokia 1280» без сім картки та задньої кришки, мобільний телефон «Fly» imeil: НОМЕР_92 , imei2: НОМЕР_93 , системний жорсткий диск 320 Gb, серійний № WD 3200, № WMAV2D624447, банківська картка «ОщадБанк» № НОМЕР_94 , банківська картка «Райфайзен банк Аваль» № НОМЕР_95 , банківська картка «інвестицій та заощаджень» № НОМЕР_96 , банківська картка «Ощадбанк» № НОМЕР_97 , 1 флеш накопичувач «Micro SD 128 Mb», 1 рожевий флеш накопичувач «Apaser», підсумок із ноутбуком «ASYS» А600 із зарядним пристроєм, що зберігаються у камері речових доказів при Драбівському ВП повернути за належністю;

- 9 аркушів паперу із чорновими записами, 11 блокнотів із чорновими записами, 129 сім карток мобільного оператора «Київстар», 151 сім карток «Водафон» мобільного оператора ПрАТ «ВФ Україна», 25 сім карток мобільного оператора «Laif», 20 сім карток мобільного оператора «Тримоб», 85 сім карток мобільного оператора «Київстар» у скляній банці, 111 сім карток Водафон» мобільного оператора ПрАТ «ВФ Україна» у скляній банці, 13 сім карток мобільного оператора «Laif» у скляній банці, 71 сім картка мобільного оператора мобільного оператора «Київстар» у першій ніші пластикового контейнера, 52 сім картка «Водафон» мобільного оператора ПрАТ «ВФ Україна» у першій ніші пластикового контейнера, 19 сім карток «Laif» у першій ніші пластикового контейнера, 1 сім картка «Київстар» у другій ніші пластикового контейнера, 1 сім картка «Laif» у другій ніші пластикового контейнера, 1 сім картка «Київстар» у третій ніші пластикового контейнера, 2 сім картки «Водафон» у третій ніші пластикового контейнера, 2 сім картки «Laif» у третій ніші пластикового контейнера, 11 сім картки «Київстар» у четвертій ніші пластикового контейнера, 4 сім картки «Водафон» у четвертій ніші пластикового контейнера, 3 сім картки «Laif» у четвертій ніші пластикового контейнера, 65 сім картки «Водафон» у п`ятій ніші пластикового контейнера, 66 сім картки «Laif» у п`ятій ніші пластикового контейнера, 3 сім картки «Київстар» у коробці із під сірників, 8 сім карток «Водафон» у коробці із під сірників, 55 пластикових карткотримачів сім карток «Київстар», 32 пластикових карткотримачів сім карток «Водафон», 6 пластикових карткотримачів сім карток «Laif», 9 паперових упаковок із під сім карток «Водафон», 3 паперових упаковок із під сім карток «Laif», 5 сім карток «Київстар» у першій упаковці із під іграшки «Кіндер сюрприз», 3 сім картки «Київстар» у другій упаковці із під іграшки «Кіндер сюрприз», 4 сім карток «Водафон» у третій упаковці із під іграшки «Кіндер сюрприз», 7 сім карток «Водафон» у четвертій упаковці із під іграшки «Кіндер сюрприз», 7 сім карток «Київстар» у четвертій упаковці із під іграшки «Кіндер сюрприз», 1 сім картка «Київстар» у четвертій упаковці із під іграшки «Кіндер сюрприз»,4 сім карток «Водафон» у п`ятій упаковці із під іграшки «Кіндер сюрприз», 1 сім картка «Київстар» у п`ятій упаковці з-під іграшки «Кіндер сюрприз», 4 сім картки «Київстар» у шостій упаковці з-під іграшки «Кіндер сюрприз», 4 сім картки «Водафон» у шостій упаковці з-під іграшки «Кіндер сюрприз», 1 сім картка «Водафон» у сьомій упаковці з-під іграшки «Кіндер сюрприз», 3 сім карти «Водафон», 1 сім картка мобільного оператора «Київстар», порожній полімерний згорток із залишками порошкоподібної речовини білого кольору, 40 сім карток мобільного оператора «Київстар» у скляній банці, 44 сім карток мобільного оператора «Водафон» у скляній банці, 80 пластикових карток АЗС «Лукоіл», пластикова картка «Прайд WOG» № НОМЕР_98 , 19 сім картки «Водафон» мобільного оператора ПрАТ «ВФ Україна», 3 сім картки «Київстар», 1 пластиковий карткотримач сім картки «Laif», 6 паперових упаковок із під сім карток «Водафон», 7 сторінок чорнових записів на листках, 4 сім картки «Київстар», 3 сім картки «Водафон», чеки «WOG», 1 сім картка «Київстар», 3 сім картки «Водафон», 1 тримач до сім-картки «Київстар», 145 картонних упаковок з-під сім карток ««Водафон», 41 картки лояльності програми «Прайд WOG», 3 пластикові картки «БРСМ картаPLUS», 2 пластикові картки «Лукоїл», 247 пластикових тримачів із під сім карт «Водафон», 103 пластикових тримачі з-під сім-карт «Київстар»,26 пластикових тримачів із під сім-карт «Лайф», 2 пластикові картки «Лукоїл», 1 пластикова картка «PRID WOG» - № НОМЕР_99 , 8 сім-карток «Київстар», 10 сім-карток «Водафон», 1 сім-картка «Лайф», картонний коробок із 4 сім-картками «Водафон», чеки «WOG у -згортках», 4 чорнових записів, 1 блокнот із чорновими записами, 1 бабіна наліпок «WOG», що зберігаються у камері речових доказів при Драбівському ВП - знищити.

Вирок суду може бути оскаржено протягом 30 днів з дня його проголошення до Черкаського апеляційного суду через Драбівський районний суд.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.11.2021
Оприлюднено02.02.2023
Номер документу101411516
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —692/792/20

Вирок від 29.11.2021

Кримінальне

Драбівський районний суд Черкаської області

ЛЕВЧЕНКО Л. О.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Драбівський районний суд Черкаської області

Левченко Л. О.

Ухвала від 13.01.2021

Кримінальне

Драбівський районний суд Черкаської області

Левченко Л. О.

Ухвала від 11.12.2020

Кримінальне

Драбівський районний суд Черкаської області

Левченко Л. О.

Ухвала від 01.09.2020

Кримінальне

Драбівський районний суд Черкаської області

Левченко Л. О.

Ухвала від 10.08.2020

Кримінальне

Драбівський районний суд Черкаської області

Левченко Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні