Ухвала
від 10.06.2021 по справі 752/8453/18
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/8453/18

Провадження № 2/752/462/21

У Х В А Л А

10 червня 2021 року Голосіївський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Плахотнюк К.Г.

за участі секретаря судово засідання Коротун Т.В.

вирішивши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання представника позивача комунальне підприємство Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району м. Києва про витребування доказів,

встановив:

у провадженні суду знаходиться справа № 752/8453/20 за позовом КП Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району м. Києва до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Представник позивача КП Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району м. Києва заявив про витребування доказів, а саме даних про зареєстрованих осіб за адресою - АДРЕСА_1 , починаючи з з 01.10.2010 року і по 31.01.2018 року, а також дату та причини зняття з реєстрації місця проживання зареєстрованих осіб за цією ж адоесою.

Відповідно до правил ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтовує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Крім того, правилами ст. 76 ЦПК України встановлено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обгрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи, а статтею 77 цього ж Кодексу встановлено, що належними є\ докази, які містять інформацію щодо предмету доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Заявляючи вимогу про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги позивачі просять стягнути заборгованість за житлово-комунальні послуги, що надавалися за адресою - АДРЕСА_2 , з відповідачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , однак судом отримано інформацію про реєстрації за цією ж адресою тільки відповідачки ОСОБА_3 , отже інформація яку просить витребувати заявник у Голосіївської районної в м. Києві державної адміністрації є такою, що стосується заявленого предмету спору, а відтак за її наявності суд зможе з`ясувати питання щодо осіб прав та обов`язків яких може стосуватися спір у частині періоду та розміру заборгованості, а також її солідарного стягнення з залучених до участі у справі позивачем відповідачів.

У той же час надати зазначену інформацію суду самостійно позивачі позбавлені можливості.

З огляду на викладене, керуючись ст.ст. 83,84 ЦПК України, суд -

ухвалив:

у межах розгляду цивільної справи № 752/8453/18 за позовом КП Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району м. Києва до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги витребувати з відділу з питань реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб Голосіївської районної в м Києві державної адміністрації:

інформацію про осіб зареєстрованих за адресою: АДРЕСА_2 із зазначенням прізвища, імені та по батькові, а також дати та місця народження;

інформацію про дату та причини зняття з реєстрації за адресою: АДРЕСА_2 у період часу з починаючи з 01.10.2010 року і по 31.01.2018 року.

Роз`яснити сторонам та особі у якої знаходиться витребовувана інформація, що особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази , витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин , визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя К.Г. Плахотнюк

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.06.2021
Оприлюднено29.11.2021
Номер документу101411704
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —752/8453/18

Рішення від 31.01.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 14.06.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 10.06.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 16.08.2019

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 15.01.2019

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 11.09.2018

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Новак А. В.

Ухвала від 09.07.2018

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ладиченко С. В.

Ухвала від 30.05.2018

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні