Ухвала
від 29.11.2021 по справі 323/3070/21
ОРІХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 323/3070/21

провадження №2/323/950/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у справі

29.11.2021 року

Суддя Оріхівського районного суду Запорізької області Плечищева О.В., розглянувши позовну заяву

позивача: Селянського (фермерського) господарства "Марія" (код ЄДРПОУ 31295955, місцезнаходження: вул.Перемоги, 57/1, с.Новорозівка, Запорізький район, Запорізька область, 70515)

представник позивача: адвокат Макаренко Олександр Миколайович (РНОКПП НОМЕР_1 , робоче місце адвоката: вул.Гоголя, буд.14, приміщення 3, м.Оріхів, Запорізька область, 70500)

до відповідача-1: ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , остання відома адреса: АДРЕСА_1 )

до відповідача-2: Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" (код ЄДРПОУ 34047020, місцезнаходження: вул.Щорса, буд.36 Б, м.Київ, 01133)

про припинення обтяження нерухомого майна,

В С Т А Н О В И В:

08 листопада 2021 року до суду надійшла позовна заява Селянського (фермерського) господарства "Марія" до ОСОБА_1 , Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" про припинення обтяження нерухомого майна.

08 листопада 2021 року згідно до ч.6 ст.187 ЦПК України, судом було направлено запит до органу реєстрації місця перебування та місця проживання щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) відповідача.

15 листопада 2021 року до суду надійшла відповідь на запит суду про зареєстроване у встановленому порядку місце проживання відповідача.

У відповідності до ч.10 ст.187 ЦПК України, якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи, суд вирішує питання про відкриття провадження у справі. Подальший виклик такої особи як відповідача у справі здійснюється через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст.175 ЦПК України та до неї додані всі необхідні документи.

Згідно з ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Враховуючи значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, суд вважає за необхідне розглянути зазначену позовну заяву за правилами загального позовного провадження.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст.187 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву Селянського (фермерського) господарства "Марія" до ОСОБА_1 , Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" про припинення обтяження нерухомого майна, та відкрити провадження у справі за вказаною позовною заявою.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження .

Підготовче судове засідання призначити на 26.01.2022 року о 08 год. 30 хв. , про що повідомити учасників справи у встановленому законом порядку.

Запропонувати відповідачам на протязі 15 днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду - відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які він поніс і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи, а позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів, із одночасним наданням суду доказів направлення такого відзиву позивачу.

Роз`яснити відповідачам, що:

1) у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи;

2) у разі подання ним відзиву, він повинен подати суду докази разом з поданням такого відзиву.

Роз`яснити сторонам, що:

1) докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї (ч.8 ст.83ЦПК України);

2) копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (ч.9 ст.83 ЦПК України).

Направити представнику позивача - копію ухвали, відповідачам - копію ухвали разом з копією позовної заяви і додатків до неї.

Виклик відповідача слід здійснити через розміщення оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України згідно з ч.10 ст.187 ЦПК України.

Повідомити учасникам справи та їх представникам, що інформацію щодо цієї справи вони можуть отримати на веб - сайті судової влади України http://court.gov.ua/sud0819 в розділі Стан розгляду справ .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, оскарженню не підлягає.

Суддя Оріхівського районного суду

Запорізької області : Плечищева О.В.

СудОріхівський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення29.11.2021
Оприлюднено29.11.2021
Номер документу101415072
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —323/3070/21

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Зарютін П. В.

Ухвала від 26.01.2022

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Плечищева О. В.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Плечищева О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні