Ухвала
від 29.11.2021 по справі 586/801/21
СЕРЕДИНО-БУДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СЕРЕДИНО-БУДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 586/801/21

Номер провадження по справі 2/586/152/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 листопада 2021 року м.Середина-Буда

Середино-Будський районний суд Сумської області у складі:

головуючого судді Ситайла О.І.,

за участі секретаря судового засідання Попової М.М.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у залі суду в м.Середина-Буда без фіксування технічними засобами відповідно до положень ч.2 ст.247 ЦПК Україницивільну справу №586/801/21 за позовом ОСОБА_1 до Чернацької сільської ради Середино-Будського району Сумської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом,

У С Т А Н О В И В :

У провадженні судді Середино-Будського районного суду Сумської області Ситайла О.І. перебуває цивільна справа №586/801/21 за позовом ОСОБА_1 до Чернацької сільської ради Середино-Будського району Сумської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом.

Перед початком підготовчого судового засідання на адресу суду від позивачки надійшло клопотання про заміну неналежного відповідача на належного, Середино-Будську міську раду. Своє клопотання позивачка мотивує тим, що нею було помилково вказано в якості відповідача Чернацьку сільську раду, яка на даний момент припинила свою діяльність внаслідок приєднання до Середино-Будської міської ради, тому є неналежним відповідачем і не може бути стороною у даній цивільній справі

У зв`язку з цим виникла необхідність у заміні неналежного відповідача належним згідно ч.2 ст.51 Цивільного процесуального кодексу України.

Суд вважає за необхідне задовольнити дане клопотання з таких підстав.

Відповідно до ч.2, 4 ст.51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до початку першого судового засідання - за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Про заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача розгляд справи починається спочатку.

Проаналізувавши клопотання позивачки та дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про необхідність здійснити заміну первісного відповідача, Чернацьку сільську раду Середино-Будського району Сумської області, на належного відповідача - Середино-Будську міську раду.

З урахуванням вищевикладеного та керуючись ст.51, 53 ЦПК України , суд

У Х В А Л И В:

Клопотання позивачки задовольнити.

Замінити у цивільній справі №586/801/21 за позовом ОСОБА_1 до Чернацької сільської ради Середино-Будського району Сумської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом, первісного відповідача належним відповідачем, яким є Середино-Будська міська рада (код ЄДРПОУ 24006272, місцезнаходження: вул. Соборна, 7, м.Середина-Буда Сумської області, 41000).

Запропонувати відповідачу, Середино-Будській міській раді, подати відзив на позовну заяву у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали у справі та роз`яснити, що у випадку ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ст.178 ЦПК України).

Відповідно до п.2 ч.5 ст.178 ЦПК України до відзиву додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Копію ухвали, копію позовної заяви з додатками направити Середино-Будській міській раді та повідомити, що розгляд справи відбудеться об 11 год. 00 хв. 20 грудня 2021 року в приміщенні Середино-Будського районного суду Сумської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.І. Ситайло

СудСередино-Будський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення29.11.2021
Оприлюднено01.12.2021
Номер документу101449693
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —586/801/21

Рішення від 24.12.2021

Цивільне

Середино-Будський районний суд Сумської області

Ситайло О. І.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Середино-Будський районний суд Сумської області

Ситайло О. І.

Ухвала від 05.11.2021

Цивільне

Середино-Будський районний суд Сумської області

Ситайло О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні