Ухвала
від 22.06.2010 по справі 6-32/2010
СУДАЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Справа №6-32/2010р.

У Х В А Л А

22 червня 2010 року Судацький м іський суд АР Крим

у складі: головуючого - с удді Лісовської В.В.,

при секретарі - Копаньо ві О.В.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у м.Суда ку справу за заявою Відділу д ержавної виконавчої служби О болонського районного управ ління юстиції в м.Києві, зацік авлені особи - НТАК « Алкон « НАН України, ОСОБА_1, ОСО БА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, про зміну способу примусового викона ння рішення суду-

ВСТАНОВИВ:

Відділ державної викона вчої служби Оболонського рай онного управління юстиції у м.Києві звернувся до суду з за явою про зміну способу викон ання зведеного виконавчого п ровадження про стягнення з Н ТАК „Алкон” НАН України на ко ристь фізичних осіб боргу на загальну суму 398826,00 грн., шляхом надання державному виконавц ю дозволу здійснення арешту грошових коштів \ якими по дог овору доручення розпоряджаю ться треті особи \ та вилученн я майна боржника з володіння третіх осіб, а саме : підрозді лу « Алкон - Сервіс « НТАК « А лкон « НАН України , що знаходи ться за адресою: м. Київ вул. Ав тозаводська 2.

Представник ВДВС Оболонсь кого РУЮ у м.Києві та зацікавл ені особи до суду не з' явили сь, про час та місце судового з асідання повідомлені належн им чином.

Неявка осіб у судове засіда ння, які повідомлені належни м чином, не перешкоджає суду р озглядати справи за їх відсу тності.

Суд, вивчивши матеріали спр ави, вважає, що заява підлягає задоволенню, з наступних під став.

Згідно вимог ст.373 ЦПК Україн и - за наявності обставин, що утруднюють виконання рішенн я (хвороба боржника, або члені в його сім' ї, відсутність пр исудженого майна в натурі, ст ихійне лихо тощо) за заявою де ржавного виконавця або за за явою сторони суд, який видав в иконавчий документ, у десяти денний строк розглядає питан ня про відстрочку або розстр очку виконання, зміну чи вста новлення способу і порядку в иконання рішення в судовому засіданні з викликом сторін і у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання, змінити чи встано вити спосіб і порядок викона ння рішення.

У заяві Відділ державної ви конавчої служби Оболонськог о районного управління юстиц ії у м.Києві посилається на те що на виконанні у відділі дер жавної виконавчої служби зна ходяться виконавчі листи , як і видані на підставі рішень С удацького міського суду і зв едені в одне виконавче прова дження, про стягнення з НТАК „ Алкон” НАН України на корист ь фізичних осіб боргу на зага льну суму 398826,00 грн. Під час пров едення виконавчих дій були о тримані відомості про те, що з а НТАК „Алкон” НАН України не зареєстровано автотранспо ртних засобів та нерухомого майна на праві власності , так ож відсутнє інше майно боржн ика на яке може бути звернено стягнення в рахунок погашен ня боргу.

В процесі виконавчого пров адження стало відомо, що попр и накладену заборону щодо ро зпорядження коштів, НТАК „Ал кон” НАН України фактично зд ійснює розрахунки з контраге нтами. Встановлено, що НТАК „А лкон” НАН України на підстав і договору доручення та відп овідно до довіреності в госп розрахунковому підрозділі „ Алкон-Сервіс” НТАК „Алкон” Н АН України відкрив поточний рахунок через який здійснюют ься всі платежі.

Також встановлено, що боржн ик, зокрема, має відкриті раху нки, грошові кошти, які знаход яться у користуванні підрозд ілу „Алкон-Сервіс” НТАК „Алк он” НАН України, який не є стор оною виконавчого провадженн я.

Вказане майно належить бор жникові та на нього має бути з вернено стягнення, однак, це є ускладненим у зв' язку зі зн аходженням майна боржника у користуванні третіх осіб.

Відповідно до вимог ст.53 Зак ону України „Про виконавче п ровадження” на вказане майно слід звернути стягнення шля хом його опису, вилучення, пер едачі на відповідальне збері гання, заборни (оголошення) ві дчуження та примусовій реалі зації.

У зв' язку з викладеним у за яві Відділ державної виконав чої служби Оболонського райо нного управління юстиції у м .Києві ставиться питання про зміну способу примусового в иконання вищезгаданих вико навчих документів, які зведе ні в одне виконавче провадже ння.

Як вбачається з матеріалів справи, на примусовому викон анні у Відділі державної вик онавчої служби Оболонського РУЮ в м. Києві знаходяться вик онавчі листи, а саме : виконавч ий лист № 2-99 від 12 липня 2006 року Су дацького міського суду АР Кр им про стягнення з НТАК « Алко н « НАН України на користь О СОБА_1 35640 грн.; виконавчий лис т № 2-75 від 02 жовтня 2006 року Судаць кого міського суду про стягн ення с НТАК « Алкон НАН Україн и на користь ОСОБА_2 50000 грн.; виконавчий лист № 2-76 від 02 жовт ня 2006 року Судацького міськог о суду АР Крим про стягнення з НТАК « Алкон « НАН України на користь ОСОБА_4 70000 грн.; вик онавчий лист № 2-37 від 20 грудня 200 6 року Судацького міського су ду АР Крим про стягнення з НТА К « Алкон НАН України « на кори сть ОСОБА_3 105140 грн.; виконав чий лист № 2-88 від 12 липня 2006 року С удацького міського суду про стягнення з НТАК « Алкон НАН У країни на користь ОСОБА_6 38046 грн.; виконавчий лист № 2-36 від 11 січня 2010 року Судацького міс ького суду АР Крим про стягне ння з НТАК « Алкон « НАН Україн и на користь ОСОБА_5 100000грн., за якими відкрито зведене ви конавче провадження. Державн им виконавцем ВДВС Оболонськ ого РУЮ в м. Києві були проведе ні усі заходи , передбачені За коном України « Про виконавч е провадження « щодо примусо вого виконання вищезгаданих виконавчих документів. Згід но повідомлень УДАІ м. Києва , БТІ м. Києва , Київської регіон альної філії ДП « Центр ДЗК « , БТІ м.Судаку за НТАК « Алкон « НАН України автотранспортні засоби та нерухоме майно на п раві власності не зареєстров ано. Також не виявлено майно б оржника , на яке може бути зве рнено стягнення в рахунок по гашення боргу , за місцем його знаходження , про що свідчить акт державного виконавця ві д 19 листопада 2009 року. Платіжні доручення , які направлялись державним виконавцем , для сп исання грошових коштів повер нути з відміткою банку про ві дсутність грошових коштів.

В ході проведених виконав чих дій стало відомо, що НТАК « Алкон « НАН України фактично здійснює розрахунки з контр агентами , виплачує заробітн у плату ,здійснює обов»язков і платежі до бюджету , реалізу є за готівкові кошти путівки на санаторно- курортне лікув ання в м. Судак.

Із повідомлення Головного Управління МВС України в м. Ки єві Оболонського районного у правління від 28 січня 2010 року , в бачається , що за результатам и розгляду звернення встанов лено, що НТАК « Алкон « виконує певний обсяг робіт та функці й необхідних для забезпеченн я діяльності всіх підприємст в - учасників тому для забез печення виконання концерном зазначених функцій і здійсн ення фінансових розрахунків . На підставі договору - дору чення і відповідної довірено сті в госпрозрахунковому пі дрозділі « Алкон _ сервіс « НТА К « Алкон « НАН України \відок ремлена юридична особа \ відк ритий поточний рахунок через який здійснюються всі плате жі , в тому числі і виплата зар обітної плати , нарахування т а виплати внесків до Державн ого бюджету , Пенсійного та ін ших державних фондів. Вищеви кладені обставини підтвердж уються договором - дорученн я \ а.с. 7-8 \, довіреністю на ім.»я д иректора Підрозділу « Алкон - Сервіс НТАК « Алкон « НАН Ук раїни Сидорко В.І.

Таким чином при проведенні виконавчих дій встановлено , що боржник НТАК « Алкон « НАН України має відкриті рахунк и , грошові кошти , які знаходя ться у користуванні підрозді лу « Алкон - Сервіс « НТАК « А лкон « НАН України , який не є с тороною зведеного виконавч ого провадження , що ускладню є примусове виконання вищезг аданих виконавчих документі в , про стягнення з боржника н а користь фізичних осіб борг у на загальну суму - 398826 грн.

Враховуючи положення ст. 373 Ц ПК України , ст. 16 ЦК України, як ою передбачені способи захис ту прав та вимоги ст. 53 Закону У країни « Про виконавче прова дження « , суд вважає , що заява ВДВС Оболонського РУЮ в м.Киє ві про зміну способу виконан ня вищезгаданих виконавчих д окументів , шляхом надання де ржавному виконавцю дозволу накладення арешту на грошов і кошти , вилучення майна борж ника з володіння третіх осіб : а саме: підрозділу „Алкон-Сер віс” НТАК „Алкон” НАН Україн и (код ЄДРПОУ 25660884, що знаходитьс я за адресою: 04074, м.Київ, вул.Авто заводська, 2) та всіх інших осі б, які будуть встановлені дер жавним виконавцем у процесі подальшого здійснення викон авчого провадження ,підлягає задоволенню

Керуючись ст.373 ЦПК Украї ни, суд ,

УХВАЛИВ:

Заяву Відділу державної виконавчої служби Оболонськ ого районного управління юст иції у м.Києві про зміну спосо бу примусового виконання рі шень Судацького міського суд у АР Крим - задовольнити.

Спосіб виконання рішень Су дацького міського суду АР Кр им від 04 листопада 2008 року , 31 січ ня 2006 року , 16 січня 2006 року, 26 січня 2006 року , на підставі яких вида ні виконавчі документи та ві дкрите зведене виконавче про вадження, про стягнення з НТА К « Алкон « НАН України на кори сть ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , О СОБА_4 , ОСОБА_3, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 боргу на загальну суму - 398826 грн.- змінити та нада ти державному виконавцю Обо лонського РУЮ в м. Києві дозві л здійснити арешт грошових к оштів (якими по договору дору чення розпоряджаються треті особи) та вилучити майно борж ника з володіння третіх осіб , а саме: підрозділу „Алкон-Сер віс” НТАК „Алкон” НАН Україн и (код ЄДРПОУ 25660884, що знаходитьс я за адресою: 04074, м.Київ, вул.Авто заводська, 2) та всіх інших осі б, які будуть встановлені дер жавним виконавцем у процесі подальшого здійснення викон авчого провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Ап еляційного суду АР Крим чере з Судацький міський суд АР Кр им шляхом подачі в п`ятиденни й строк з дня проголошення ух вали заяви про апеляційне ос карження і поданням після ць ого протягом 10 днів апеляційн ої скарги або в порядку ч.4 с.295 Ц ПК України.

Суддя

СудСудацький міський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення22.06.2010
Оприлюднено17.03.2011
Номер документу10146723
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-32/2010

Ухвала від 02.03.2010

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Дубановська І. Д.

Ухвала від 22.07.2010

Цивільне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Тимошенко С. В.

Ухвала від 26.11.2010

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Стефурак Є.М. Є. М.

Ухвала від 23.12.2010

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Наталія Леонтіївна

Ухвала від 22.12.2010

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Приміч Г.І.

Ухвала від 28.12.2010

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Кривцова Ганна Василівна

Ухвала від 18.11.2010

Цивільне

Кам'янсько-Дніпровський районний суд Запорізької області

Комишня Наталія Іванівна

Ухвала від 03.11.2010

Цивільне

Армянський міський суд Автономної Республіки Крим

Шестаковська Людмила Петрівна

Ухвала від 24.06.2010

Цивільне

Совєтський районний суд Автономної Республіки Крим

Дмитрієв Тимофій Михайлович

Ухвала від 29.10.2010

Цивільне

Чемеровецький районний суд Хмельницької області

Назарчук Роман Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні