Ухвала
від 30.11.2021 по справі 295/15784/21
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/15784/21

1-кс/295/7547/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30.11.2021 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю начальника відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СВ Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Житомирі клопотання про проведення обшуку подане начальником відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СВ Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Житомирської окружної прокуратури ОСОБА_4 у кримінальному провадженні №12021060400002106 від 17.11.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

Начальник відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СВ Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 звернулася до суду з указаним клопотанням де зазначено, що проведеними оперативно-розшуковими заходами було встановлено, що фальсифіковану тютюнову продукцію виробника тютюнових виробів ТОВ «Юнайтед Табако» Україна під назвами «UT» та «Pull», а саме з підробленими марками акцизного податку України реалізують в роздрібній торгівлі міста Житомир в тютюнових кіосках.

Так під час досудового розслідування встановлено, що до вчення вказаного та інших правопорушень причетні ФОП « ОСОБА_5 » та ФОП « ОСОБА_6 », які здійснюють свою господарську діяльність торгуючи тютюновими виробами вказаних торгових марок.

Для реалізації тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку ФОП « ОСОБА_5 » використовує кіоск на ринку міста Житомира за адресою: АДРЕСА_1 .

Вказаний кіоск знаходиться на території універсального торгівельного комплексу, згідно з інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна на праві приватної власності належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Ринок», код ЄДРПОУ: 30273375, країна реєстрації Україна.

Враховуючи вищевикладене, для документування злочинної діяльності вищевказаного підприємця з метою виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення ним кримінального правопорушення, а також, відшукання знарядь кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, вважаю за доцільне проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , в якому збувають тютюнові вироби з підробленими марками акцизного податку, незаконно зберігають тютюнові вироби, з метою відшукання тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку, ліцензій на виготовлення тютюнових виробів та виявлення та фіксація інших предметів, речей, документів, які можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, встановлення істини у справі.

В судовому засіданні начальник відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СВ Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 клопотання підтримала та просила його задовольнити.

Заслухавши сторін, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває річ, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни, переховування або знищення речі.

Статтею 8 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04.11.1950 встановлено, що кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції. Органи державної влади не можуть втручатися у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобіганням заворушення чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 3 ст. 234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Пунктом 7 ч. 3 ст. 234 КПК України передбачено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Клопотання слідчого ґрунтується на вимогах закону і підлягає задоволенню. Відповідно до ч. 1 ст. 235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Враховуючи вищевикладене слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,-

П О С Т А Н О В И В :

Надати дозвіл начальнику відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СВ Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , слідчим відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СВ Житомирського районного управління поліції ГУНП в Житомирській області ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та за допомогою оперативного супроводження оперативними працівниками УСР в Житомирській області ДСР НПУ на проведення обшуку в кіоску ФОП « ОСОБА_5 » який розміщений за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення підроблених марок акцизного податку, обладнання та матеріалів за допомогою якого виготовлялись підробленні марки акцизного податку, незаконно виготовлених тютюнових виробів, чорнових записів в яких відображаються фати виготовлення та реалізацію тютюнових виробів, мобільних телефонів, бухгалтерської документації (чеки, накладні, розписки? квитанції про поштові відправлення та ін.) а також грошових коштів які здобуті злочинним шляхом.

Строк дії ухвали встановити до 29.12.2021.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_10 ОСОБА_11

Дата ухвалення рішення30.11.2021
Оприлюднено22.12.2022

Судовий реєстр по справі —295/15784/21

Ухвала від 30.11.2021

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні