Ухвала
від 29.11.2021 по справі 138/3389/21
МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 138/3389/21

Провадження №:2/138/954/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про передачу справи за підсудністю

29 листопада 2021 року м. Могилів-Подільський

Суддя Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області Київська Т.Б., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Шендерівський лан" про визнання недійсною додаткової угоди та витребування майна із чужого володіння,

ВСТАНОВИВ:

23.11.2021 до Могилів-Подільського міськрайонного суду надійшов вказаний вище позов.

Частиною 2 ст. 27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Більше того, ч. 1 ст. 30 ЦПК України передбачено, що, позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

В позові зазначено, що адреса місцезнаходження відповідача - юридичної особи: АДРЕСА_1 .

Крім того, земельна ділянка, яка є предметом спору, знаходиться на території Шендерівської сільської ради Чернівецького району Вінницької області

Згідно п 1. ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи наведене, та те, що місцезнаходження відповідача та земельної ділянки, яка є предмето спору, знаходиться поза межами територіальної підсудності Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області суд вважає, за необхідне передати дану цивільну справу на розгляд до Чернівецького районного суду Вінницької області, який знаходиться за адресою: 24106, Чернівецький район, с. Мазурівка, вул. Незалежності, 20.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України визначено, що спори між судами про підсудність не допускаються.

Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

На підставі викладеного та керуючись ст. 27, 31, 187, 260 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Передати цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Шендерівський лан" про визнання недійсною додаткової угоди та витребування майна із чужого володіння за підсудністю до Чернівецького районного суду Вінницької області, який знаходиться за адресою: 24106, Чернівецький район, с. Мазурівка, вул. Незалежності, 20.

Передачу справи здійснити не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Т.Б.Київська

СудМогилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення29.11.2021
Оприлюднено01.12.2021
Номер документу101479476
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —138/3389/21

Ухвала від 16.06.2022

Цивільне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Цимбалюк Л. П.

Ухвала від 13.01.2022

Цивільне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Цимбалюк Л. П.

Ухвала від 06.01.2022

Цивільне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Цимбалюк Л. П.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Київська Т. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні