Ухвала
від 29.11.2021 по справі 681/1290/21
ПОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 681/1290/21

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

"29" листопада 2021 р. м. Полонне

Суддя Полонського районного суду Хмельницької області Дідек М.Б., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Понінківського навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1, гімназія Понінківської селищної ради Хмельницької області про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи та стягнення заробітної плати за час відсторонення від роботи, -

встановив:

Позивачка ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Понінківського навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1, гімназія Понінківської селищної ради Хмельницької області про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи та стягнення заробітної плати за час відсторонення від роботи, який не в повній мірі відповідає вимогам ЦПК України.

Враховуючи п.11 ст. 187 ЦПК України, в порушення вимог частини четвертої статті 177 ЦПК України, до позовної заяви не додано документів, що підтверджують сплату судового збору.

Крім цього, відповідно до п.1ч.1 ст.5 Закону України Про судовий збір , від сплати судового збору під час розгляду справив усіх судових інстанціях звільняються позивачі у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

При зверненні до суду з даним позовом позивач судовий збір не сплатила на підставі зазначеної норми.

Натомість, зі змісту позовної заяви випливає, що позивач оскаржує наказ про її відсторонення від роботи, що не є тотожним наказу про звільнення з роботи, а тому не дає їй підстав для звільнення від сплати судового збору за цю позовну вимогу.

Таким чином, позивачу, слід врахувати підстави звільнення від сплати судового збору, передбачені п. 1 ч. 1 ст. 5 Закону України Про судовий збір , та сплатити судовий збір в розмірі, передбаченому вказаним Законом.

Зокрема, відповідно вимог ст.4 Закону України Про судовий збір , за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою або фізичною особою-підприємцем, сплачується судовий збір в розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що станом на день звернення до суду з даним позовом, складає 908,00 грн.

Разом з тим, згідно частини 1 статті 5 названого Закону від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються, зокрема: позивачі у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі (пункт 1); особи з інвалідністю I та II груп, законні представники дітей з інвалідністю і недієздатних осіб з інвалідністю (пункт 9); позивачі - громадяни, віднесені до 1 та 2 категорій постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи (пункт 10).

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких підстав, заява не відповідає вимогам ЦПК України, а тому має бути залишена без руху.

Керуючись ст.ст.185, 260 ЦПК України, -

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Понінківського навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1, гімназія Понінківської селищної ради Хмельницької області про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи та стягнення заробітної плати за час відсторонення від роботи - залишити без руху, надавши позивачу строк, протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали, усунути недоліки заяви, а саме шляхом сплати судового збору в розмірі 908 (дев`ятсот вісім) гривень за вимоги немайнового характеру на реквізити: отримувач - ГУК у Хмел.обл/Полонська мтг/22030101, код отримувача (ЄДРПОУ) - 37971775, банк отримувача - Казначейство України (ЕАП), номер рахунку (IBAN) - UA908999980313111206000022657, код класифікації доходів бюджету - 22030101 , найменування коду класифікації доходів бюджету - судовий збір (Державна судова адміністрація України, 050) та надання суду відповідного документу про сплату судового збору, а в разі наявності пільг, передбачених п.п.9, 10 ч.1 ст.5 Закону України Про судовий збір , - надання суду документу, що підтверджує підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала щодо сплати судового збору може бути оскаржена в апеляційному порядку до Хмельницького апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 15-денний строк з дня підписання ухвали апеляційної скарги. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя М.Б.Дідек

СудПолонський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення29.11.2021
Оприлюднено01.12.2021
Номер документу101485930
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —681/1290/21

Рішення від 05.06.2022

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горгулько Н. А.

Ухвала від 02.05.2022

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горгулько Н. А.

Ухвала від 19.01.2022

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Дідек М. Б.

Ухвала від 29.12.2021

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Дідек М. Б.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Дідек М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні