Ухвала
від 01.12.2021 по справі 805/15911/13-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

01 грудня 2021 р. Справа №805/15911/13-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Кониченка Олега Миколайовича ознайомившись з заявою Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження по справі за позовом

Управління Пенсійного фонду України в м. Слов`янську та Слов`янському районі

до Комунального підприємства Донецької обласної ради профспілок «Будівельно-монтажне управління» м. Слов`янськ

про стягнення суми боргу в розмірі 1662,12 грн. за період з 01.07.2013 року по 30.09.2013 рік

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Управління Пенсійного фонду України в м. Слов`янську та Слов`янському районі звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Комунального підприємства Донецької обласної ради профспілок «Будівельно-монтажне управління» м. Слов`янськ про стягнення суми боргу в розмірі 1662,12 грн. за період з 01.07.2013 року по 30.09.2013 рік.

Згідно даних комп`ютерної програми Діловодство спеціалізованого суду 10.12.2013 року постановою Донецького окружного адміністративного суду позов Управління Пенсійного фонду України в м. Слов`янську та Слов`янському районі до Комунального підприємства Донецької обласної ради профспілок «Будівельно-монтажне управління» м. Слов`янськ задоволено та стягнуто з Комунального підприємства Донецької обласної ради профспілок «Будівельно-монтажне управління» (84100, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Дибенка, 2а, ЄДРПОУ 02576135) на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Слов`янську та Слов`янському районі суму боргу в розмірі 1662,12 грн. (однієї тисячі шістсот шістдесят дві гривні дванадцять копійок) за період з 01.07.2013 року по 30.09.2013 рік.

Виконавчий лист на виконання постанови суду видано 20.01.2014 року.

23 листопада 2021 року до суду від Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження зі Слов`янського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області на Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

В обґрунтування вказаної заяви заявник посилається на те, що на виконання постанови КМУ від 09.10.2020 року № 925 Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України , наказу Пенсійного фонду України від 02.11.2020 року № 115 Про заходи у зв`язку із реорганізацією деяких територіальних органів Пенсійного фонду України , проведено реорганізацію деяких територіальних органів Пенсійного фонду України в Донецькій області шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області є правонаступником усіх прав та обов`язків реорганізованих управлінь, в тому числі Слов`янського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області. 10 серпня 2021 року затверджено відповідні передавальні акти.

Розглянувши означену заяву, суд встановив наступне.

Під час незаконного захоплення будівлі Донецького окружного адміністративного суду, що розташована за адресою: м. Донецьк, вул. 50-ї Гвардійської дивізії, 17, матеріали адміністративної справи №805/15911/13-а знаходились у приміщенні суду, та вважаються втраченими.

Згідно з статтею 52 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

При цьому суд зауважує, що розгляду заяви про заміну сторони повинно передувати відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі №805/15911/13-а.

Частиною 1 статті 384 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що відновлення повністю або частково втраченого судового провадження в адміністративній справі, закінченій ухваленням судового рішення або в якій провадження закрите, проводиться в порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до частини 1 статті 385 Кодексу адміністративного судочинства України втрачене судове провадження в адміністративній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

При цьому, відповідно до частини 5 статті 387 Кодексу адміністративного судочинства України заява про відновлення втраченого судового провадження для виконання судового рішення може бути подана до закінчення строку пред`явлення виконавчого документа до виконання. Суд може поновити зазначений строк, якщо за клопотанням заявника визнає причини його пропуску поважними.

Як вбачається з доданих до заяви документів, в 04.09.2017 року державним виконавцем відділу державної виконавчої служби Слов`янського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області відкрито виконавче провадження ВП № 54604011 на підставі виконавчого листа № 805/15911/13-а, виданого Донецьким окружним адміністративним судом 20.01.2014 року.

Враховуючи викладене, перешкоди для відкриття провадження за про відновлення втраченого судового провадження за ініціативи суду та заміну сторони виконавчого провадження за заявою позивача відсутні.

На підставі викладеного, керуючись статтею 52, 379, 384, 385 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження щодо відновлення втраченого судового провадження за ініціативи суду та заміну сторони виконавчого провадження за заявою Головного управілння Пенсійного України в Донецькій області по справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Слов`янську та Слов`янському районі до Комунального підприємства Донецької обласної ради профспілок «Будівельно-монтажне управління» м. Слов`янськ про стягнення суми боргу в розмірі 1662,12 грн. за період з 01.07.2013 року по 30.09.2013 рік.

Призначити судове засідання на 14 грудня 2021 року о 10 год. 00 хв., у приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1.

Позивачу (заявнику) надати до суду всі наявні у нього матеріали по справі, зокрема, позовну заяву, відзив на позовну заяву (відзив), відповідь на відзив, заперечення, пояснення третьої особи щодо позову або відзиву, заяви та клопотання з процесуальних питань, а також заперечення проти заяв і клопотань, усі судові рішення (у тому числі ухвали) по справі у разі наявності, а також документи на підтвердження правонаступництва Слов`янського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області відносно Управління Пенсійного фонду України в м. Слов`янську та Слов`янському районі Донецької області.

Відповідачу надати до суду всі наявні у нього матеріали по справі, зокрема, позовну заяву, відзив на позовну заяву (відзив), відповідь на відзив, заперечення, пояснення третьої особи щодо позову або відзиву, заяви та клопотання з процесуальних питань, а також заперечення проти заяв і клопотань, усі судові рішення (у тому числі ухвали) по справі у разі наявності.

Адміністративна справа розглядатиметься Донецьким окружним адміністративним судом у складі судді Кониченко О.М. одноособово.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до ч.ч. 7, 10 ст. 44 Кодексу адміністративного судочинства України, документи (в тому числі процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо) можуть подаватися до суду, а процесуальні дії вчинятися учасниками справи в електронній формі з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за винятком випадків, визначених Кодексу адміністративного судочинства України. Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи скріплюються електронним цифровим підписом учасника справи (його представника).

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, за сторінкою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (веб-адреса сторінки ://court.gov.ua/).

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя О.М. Кониченко

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.12.2021
Оприлюднено03.12.2021
Номер документу101521968
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/15911/13-а

Ухвала від 14.12.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кониченко О.М.

Ухвала від 14.12.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кониченко О.М.

Ухвала від 01.12.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кониченко О.М.

Постанова від 10.12.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кониченко О.М.

Постанова від 10.12.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кониченко О.М.

Ухвала від 11.11.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кониченко О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні