Ухвала
від 01.12.2021 по справі 133/1823/21
КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №133/1823/21

Провадження №2/133/755/21

У Х В А Л А

01.12.21

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області у складі:

головуючого судді Кучерук І.М.,

за участю секретаря Медик Л.О.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовомОСОБА_3 до ОСОБА_4 , третя особа на стороні відповідача без самостійних вимог - ОСОБА_5 , про визнання частково недійсним договору дарування житлового будинку, про визнання частково недійсним договору дарування земельної ділянки, про визнання права на частку житлового будинку в колгоспному дворі, про визнання права на частку земельної ділянки, про визнання права на частку житлового будинку в порядку спадкування за законом, про визнання права на частку земельної ділянки в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 звернувся до суду із позовом до ОСОБА_4 , третя особа на стороні відповідача без самостійних вимог - ОСОБА_5 , про визнання частково недійсним договору дарування житлового будинку, про визнання частково недійсним договору дарування земельної ділянки, про визнання права на частку житлового будинку в колгоспному дворі, про визнання права на частку земельної ділянки, про визнання права на частку житлового будинку в порядку спадкування за законом, про визнання права на частку земельної ділянки в порядку спадкування за законом.

Позивачем подано клопотання про витребування доказів. В судовому засіданні представник позивача відмовилась від витребування доказів, зазначених в пункті першому клопотання, решту вимог у клопотанні просить задовольнити. Щодо заявлених клопотань представника відповідача не заперечувала.

Представником відповідача подано клопотання про витребування доказів, яке підтримано в судовому засіданні. Також заявлено клопотання про виклик свідків та поновлення строку на подання доказів. Не заперечувала щодо заявленого клопотання представника позивача.

Вказані клопотання про витребування доказів мотивовані відсутністю можливості самостійно витребувати вказані документи.

Враховуючи те, що зазначені докази мають значення для правильного та об`єктивного розгляду справи, а також те, що у сторін виникають труднощі у їх отримані, тому суд вважає, що клопотання про витребування доказів необхідно задовольнити.

Клопотання про виклик свідків за змістом відповідає вимогам ст. 91 ЦПК України та підлягає задоволенню.

Крім того, враховуючи наведені відповідачем доводи щодо поважності причин пропуску строку на подання доказів, суд дійшов висновку про те, що відповідний процесуальний строк підлягає поновленню, а надані стороною матеріали слід долучити до матеріалів справи.

З урахуванням наведеного, керуючись ст.ст. 84,91,127 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з Козятинської державної нотаріальної контори копію матеріалів спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_6 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

у приватного нотаріуса Козятинського нотаріального округу Безбаха Ю.А. копію матеріалів спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_7 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ; документи щодо оформлення та посвідчення договору дарування будинку АДРЕСА_1 , договір дарування, серія та номер: 601, виданий 30.07.2019; документи щодо оформлення та посвідчення договору дарування земельної ділянки кадастровий номер 0521484800:01:001:0008 площею 0.25 га для будівництва та обслуговування житлового будинку, що розміщена за адресою АДРЕСА_1 , серія та номер: 602 від 30.07.2019.

Клопотання представника відповідача про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати у приватного нотаріуса Козятинського районного нотаріального округу Вінницької області Барської І.О., приватного нотаріуса Козятинського районного нотаріального округу Вінницької області Свідерської О.В., приватного нотаріуса Козятинського районного нотаріального округу Вінницької області Кондратьєва В.Ю., приватного нотаріуса Козятинського районного нотаріального округу Вінницької області Дриботун Т.В. копію спадкової справи після смерті ОСОБА_6 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

з Козятинської міської ради (вул. Героїв Майдану,30 м. Козятин, Хмільницький район, Вінницька область) інформацію на предмет реєстрації та проживання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 , якщо не зареєстрований та/або фактично не проживає за вказаною адресою, зазначити період з якого часу не проживає;

з Державної Міграційної служби України у Вінницькій області (вул. Пирогова,4, м.Вінниця, 21100) інформацію про адресу реєстрації проживання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за період з 1991 року по час надання інформації.

Вказану інформацію надати в строк - п`яти днів з дня вручення (отримання) ухвали.

У разі відсутності можливості подати доказ, який витребовує суд, або можливості подати такий доказ у встановлені строки, повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення (отримання) ухвали.

В разі невиконання ухвали суду про витребування доказів судом можуть бути застосовані заходи процесуального примусу, передбачені ст.ст. 144-148 ЦПК України.

Клопотання представника відповідача про виклик свідків та поновлення строку на подання доказів задовольнити.

Поновити строк на подання доказів та долучити до матеріалів цивільної справи №133/1823/21 надані докази згідно з додатком до клопотання представника відповідача.

Викликати в судове засідання для розгляду справи в якості свідків:

ОСОБА_8 ( АДРЕСА_2 )

ОСОБА_9 ( АДРЕСА_3 )

ОСОБА_10 ( АДРЕСА_3 )

Оголосити перерву у справі до 13 год. 30 хв. 01.06.2022.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.М. Кучерук

Дата ухвалення рішення01.12.2021
Оприлюднено02.12.2021
Номер документу101538299
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на частку земельної ділянки в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —133/1823/21

Ухвала від 22.12.2021

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Кучерук І. М.

Ухвала від 22.12.2021

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Кучерук І. М.

Ухвала від 01.12.2021

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Кучерук І. М.

Ухвала від 07.07.2021

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Кучерук І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні