Вирок
від 01.12.2021 по справі 484/4468/21
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 484/4468/21

Провадження № 1-кп/484/479/21 р.

Кримінальне провадження № 12021153110000588

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01.12.2021 року Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

в складі: головуючого судді ОСОБА_1

секретаря судового засідання ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Первомайську кримінальну справу по обвинуваченню ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Рогатин, Івано-Франківської області, громадянина України, має середню освіту, не працює, не одружений, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимий,

у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.185 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

30.10.2021 близько 12 години 00 хвилин ОСОБА_4 знаходився біля поля № 17 (кадастровий номер 4825480400:01:000:0264), за адресою: с. Станіславчик, Первомайського району, Миколаївської області, на якому зростає кукурудза на стеблі, та яка перебуває у користуванні ПСП «Заповіт».

У цей час у ОСОБА_4 виник злочинний умисел, направлений на таємне викрадення майна належного ПСП «Заповіт», а саме: кукурудзи у стеблі з вищевказаного поля.

Реалізовуючи задумане, розуміючи протиправний характер своїх дій, діючи умисно, з метою викрадення майна та обернення його на свою користь ОСОБА_4 відділив качани кукурудзи від стебла рослин та складав до 12 (дванадцяти) мішків які перевіз по черзі, за допомогою велосипеду та дерев`яного човна та у подальшому до території свого домоволодіння за адресою: АДРЕСА_2 , маючи змогу розпорядитися викраденим на власний розсуд.

У результаті крадіжки ПСП «Заповіт» завдано матеріального збитку на суму 2812 грн. 48 коп.

Своїми умисними діями ОСОБА_4 вчинив кримінальний проступок передбачений ч. 1 ст. 185 КК України, а саме таємне викрадення чужого майна (крадіжку).

Допитаний в судовому засіданні підсудний повністю визнав себе винним у вчиненні зазначеного проступку і підтвердив обставини викладені у обвинувальному акті, в скоєному щиро розкаюється.

Представник потерпілого підприємства в судове засідання не з`явився, надав заяву з проханням слухати справу у його відсутність. Цивільних позовів не заявляв. Надав заяву в якій повідомив, що претензій матеріального характеру до обвинуваченого не має.

На підставі викладеного, оцінюючи докази в їх сукупності, суд знаходить доведеною вину підсудного, який вчинив таємне викрадення чужого майна (крадіжку), його дії вірно кваліфіковані за ч. 1 ст. 185 КК України. Крім пояснень самого підсудного його вина доведена наданими суду документами, а саме: протоколом огляду місця події, протоколом огляду викраденого майна та протоколом огляду відеозапису з фото таблицею скріншотів, довідкою ПСП «Заповіт» та повідомленням щодо вартості викраденого майна.

Призначаючи покарання підсудному, суд враховує характер і ступінь тяжкості скоєного ним проступку, особу підсудного, який щиро розкаявся у вчиненому, проте негативно характеризується за місцем проживання. Суд також враховує матеріальний стан обвинуваченого, який не працює, досягнув пенсійного віку але пенсію не оформлював та не отримує.

Обставини, які пом`якшують покарання підсудного - щире каяття. Обставин, що обтяжують покарання підсудного судом не виявлено.

Враховуючи викладене, суд вважає, що відносно підсудного можливо обрати лише покарання арешту.

Долю речових доказів, викраденого майна, слід вирішити відповідно до ст. 100 КПК України, повернувши його власнику.

Керуючись ст.ст. 368, 369, 374 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

ОСОБА_4 визнати винним у вчиненні кримінального проступку передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України і призначити йому покарання у вигляді арешту на строк 1 (один) місяць.

Строк покарання обчислювати з моменту приведення вироку до виконання.

На підставі ст. 100 КПК України речові докази: 12 мішків кукурудзи, передані на зберігання потерпілому підприємству ПСП «Заповіт» залишити останньому.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку на його оскарження, а у разі оскарження, після перегляду справи судом апеляційної інстанції, якщо вирок не буде скасовано.

Вирок може бути оскаржений до Миколаївського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги через Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Копія вироку може бути отримана всіма учасниками судового провадження в Первомайському міськрайонному суді Миколаївської області. Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому та прокурору.

Суддя:

Дата ухвалення рішення01.12.2021
Оприлюднено03.02.2023
Номер документу101538985
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —484/4468/21

Вирок від 01.12.2021

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Паньков Д. А.

Ухвала від 26.11.2021

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Паньков Д. А.

Ухвала від 16.11.2021

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Паньков Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні