Ухвала
від 01.12.2021 по справі 482/1590/21
НОВООДЕСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01.12.2021

Справа № 482/1590/21

Номер провадження 2/482/659/2021

У Х В А Л А

1 грудня 2021 року м. Нова Одеса

Суддя Новоодеського районного суду Миколаївської області Сергієнко С.А., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області про підробку кадастрової документації і появу комунальної власності, -

В С Т А Н О В И В:

29.11.2021 року ОСОБА_1 звернулася до суду із позовною заявою Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області про підробку кадастрової документації і появу комунальної власності.

Вказаний позов не містить посилань на процесуальний закон, а справу заведено у системі документообігу суду як цивільну, а отже суддя застосовує вимоги ЦПК України до вказаного позову, які ідентичні до вимог до позовної заяви, що зазначені в КАС України.

Зазначена позовна заява не відповідає вимогам п.п. 3, 4, 9, 10 ч.3 ст. 175 ЦПК України, у зв`язку із чим підлягає залишенню без руху.

У своєму позові ОСОБА_1 , просить суд встановити законність появи комунальної власності під її забудовами і спорудами після їх внесення в Державний реєстр про право власності за №6789372 від 26.08.2014 року, а також встановити законність появи земельної ділянки ОСОБА_2 по АДРЕСА_1 з новим кадастровим номером №4824810100:05:029:0036 у 2019 році.

Згідно вимог ч.1 ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Виходячи зі змісту ч. 1 ст. 2 ЦПК України видно, що суд при розгляді справи може захищати порушені, невизнані або оспорюванні права, свободи чи інтереси особи. Перелік завдань цивільного судочинства є вичерпним і не містить зазначених у позовних вимогах форм впливу як перевірка за зверненням громадян законності вчинення суб`єктами владних повноважень діяльності, що входить до їх компетенції. Окрім того, суд не є контролюючим органом який має здійснювати такі повноваження.

Згідно п.4 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява зокрема має містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Виходячи з вищезазначеного, позивачу необхідно конкретизувати свої позовні вимоги вказавши належний спосіб захисту, що передбачений чинним цивільно-процесуальним законодавством, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Окрім того згідно вимог п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява має містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Як видно з позовної заяви ОСОБА_1 , в інформації про відповідача відсутні дані про його ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України.

Згідно п. 9 ч. 3 ст. 175 ЦПК України у позовній заяві має бути зазначений попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи.

Як видно з матеріалів справи, ОСОБА_1 додала до своєї позовної заяви квитанції про сплату судового збору №0.0.2357103899.1 від 26.11.2021 року на суму 840 грн. 00 коп. та №0.0.2357104922.1 від 26.11.2021 року на суму 2102 грн. 00 коп. Проте в позовній заяві не зазначено про те виходячи із чого позивач розрахував суму сплаченого судового збору і відсутні посилання на Закон України Про судовий збір і його конкретні норми, що регулюють питання розміру сплати судового збору у цивільному судочинстві.

Окрім того позивачем не дотримано вимог п. 10 ч. 3 ст. 175 ЦПК України у яких зазначено, що позовна заява має містити підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Згідно вимог ч.1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання позивачем ухвали.

Виходячи з вищезазначеного позовна заява ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області про підробку кадастрової документації і появу комунальної власності підлягає залишенню без руху. Позивачу сліднадати строк для усунення недоліків, а саме у конкретизації позовних вимог згідно норм чинного цивільно-процесуального законодавства і усунення зазначених в мотивувальній частині ухвали недоліків позовної заяви.

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області про підробку кадастрової документації і появу комунальної власності - залишити без руху.

Надати заявнику десятиденний строк починаючи з дня отримання позивачем копії ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення недоліків, а саме: для а саме у конкретизації позовних вимог згідно норм чинного цивільно-процесуального законодавства і усунення зазначених в мотивувальній частині ухвали недоліків позовної заяви.

Роз`яснити заявнику, що в разі невиконання ухвали у встановлений строк, заява буде вважатись неподаною та повернута позивачу.

Ухвала про залишення позовної заяви без руху не може бути оскаржена.

Суддя: С.А. Сергієнко

СудНовоодеський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення01.12.2021
Оприлюднено02.12.2021
Номер документу101546809
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —482/1590/21

Ухвала від 19.01.2022

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Сергієнко С. А.

Ухвала від 01.12.2021

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Сергієнко С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні