Ухвала
від 01.12.2021 по справі 925/772/19
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

про поновлення провадження у справі

"01" грудня 2021 р. Справа№ 925/772/19

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Станіка С.Р.

суддів: Тищенко О.В.

Кропивної Л.В.

розглянувши матеріали апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків"

на рішення Господарського суду Черкаської області від 15.07.2020 (повне рішення складено 24.07.2020)

та матеріали апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків"

на додаткове рішення Господарського суду Черкаської області від 20.08.2020

у справі № 925/772/19 (суддя - Довгань К.І.)

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків"

до Лип`янської сільської ради, до державного реєстратора Лип`янської сільської ради, Комунального підприємства "Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації"

про витребування майна, скасування рішень та зобов`язання анулювати інвентаризаційну справу,

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків" подало до Господарського суду Черкаської області позовну заяву до Лип`янської сільської ради, до державного реєстратора Лип`янської сільської ради, Комунального підприємства "Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації" про витребування майна, скасування рішень та зобов`язання анулювати інвентаризаційну справу в якій просить:

- витребувати з незаконного володіння Лип`янської сільської ради Шполянського району Черкаської області (Код ЄДРПОУ 26323522) складське приміщення: Ферма №2 з прибудовою, Л,л, загальною площею 1677,0кв.м., що знаходиться за адресою: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1М, що є власністю Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРАЙГОН ФАРМІНГ ХАРКІВ" (Код ЄДРПОУ 34469015, місцезнаходження: 04116, місто Київ, вулиця Старокиївська, 10Г);

- скасувати документи, на підставі яких проведено державну реєстрацію прав на об`єкт нерухомого майна: складське приміщення літ. "С1", прибудова літ. "с2", загальною площею 1669,4 кв.м., за адресою Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, будинок 1Н, а саме: рішення Лип`янської сільської ради Шполянського району Черкаської області №3-11/1 від 13 лютого 2019 року, в частині взяття на баланс складського приміщення на території МТФ №2, що знаходиться за адресою: село Лип`янка Шполянський район Черкаська область та проведення оцінки складського приміщення та території МТФ №2, що знаходиться за адресою: село Лип`янка Шполянський район Черкаська область та пункт 6 рішення Лип"янської сільської ради Шполянського району Черкаської області №4-15/1 скликання від 15.03.2019року про присвоєння нежитловому складському приміщенню на території МТФ №2, адреси: вулиця Молодіжна село Лип`янка Шполянського району Черкаської області номер 1Н;

- скасувати рішення про державну реєстрацію в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно права власності Лип`янської сільської ради, код ЄДРПОУ: 26323522 на складське приміщення літ. "С1", прибудова літ. "с2", площею 1669,4 кв. м за адресою Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1Н, а також запис Державного реєстратора в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно проведену державну реєстрацію права власності N 31366004 від 24.04.2019 року на об`єкт нерухомого майна: за адресою Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, будинок 1Н, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 1820232771257 про права власності Лип`янської сільської ради, код ЄДРПОУ: 26323522.

- зобов`язати Комунальне підприємство "Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації" м. Черкаси, вул. Університетська, 33/1 анулювати інвентаризаційну справу щодо проведення технічної інвентаризації об`єкта нерухомого майна: складське приміщення літ. "С1", прибудова літ. "с2", загальною площею 1669,4 кв.м., за адресою: Черкаська область Шполянський район село Лип`янка вулиця Молодіжна 1Н.

Позивач позовні вимоги підтримав в повному обсязі, обґрунтовує позовні вимоги тим, що спірне майно є власністю позивача, а відповідачі протиправно перереєстрували його.Відповідачі проти позовних вимог заперечували, зазначили, що майно позивача та відповідача не є одним і тим же, оскільки знаходить за іншими адресами.

Рішенням Господарського суду Черкаської області від 15.07.2020 у справі № 925/772/19 в задоволенні позову Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків" до Лип`янської сільської ради, до державного реєстратора Лип`янської сільської ради, Комунального підприємства "Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації" про витребування майна, скасування рішень та зобов`язання анулювати інвентаризаційну справу - відмовлено повністю.

Також, додатковим рішення Господарського суду Черкаської області від 20.08.2020 було здійснено розподіл судових витрат та стягнуто з позивача витрати на правничу допомогу в розмірі 10 500, 00 грн.

Рішення суду першої інстанції мотивовано тим, що:

- Ферма №2 з прибудовою, Л,л, загальною площею 1677,0кв.м., що знаходиться за адресою: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1М з моменту державної реєстрації прав на нього та до моменту розгляду справи судом першої інстанції перебувало у власності позивача, а нерухоме майно, яке належить відповідачу-1, має індивідуальні ознаки, що відмінні від індивідуальних ознак нерухомого майна, яке належить позивачу та про витребування, якого заявлено позов. Відповідно до Витягів з Державного реєстру речових прав, об`єкти нерухомого майна мають різну площу та адресу, тобто мають відмінні індивідуальні ознаки, тому твердження позивача про те, що відповідач-1 незаконно присвоїв об`єкту нерухомого майна іншу адресу, не знайшли свого підтвердження під час розгляду справи;

- станом на дату прийняття спірного рішення Лип`янської сільської ради чинним законодавством не було врегульовано єдиний порядок присвоєння адреси, а тому суд першої інстанції не вбачав наявність порушень з боку відповідача-1 під час прийняття Рішення №4-15/1 скликання від 15.03.2019, а відповідачем-1 під час прийняття Рішення №4-15/І скликання від 15.03.2019 не вирішувалось питання щодо зміни існуючої адреси нерухомого об`єкту, який належить позивачу, а було присвоєно номер нежитловому приміщенню, яке Рішенням Лип`янської сільської ради №3-11/1 від 13.02.2019р. було взяте на баланс відповідно до статті 12, 118, 121 Земельного кодексу України, ст.25, ст.26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні";

- наявність у відповідача-1 зареєстрованого права власності на земельну ділянку, на якій розташований нерухомий об`єкт - складське приміщення літ. "С1"; прибудова літ. "с2", загальна площа - 1669,4 кв.м. за адресою: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1Н, є також ідентифікуючою ознакою об`єкту нерухомості та свідчить про існування двох різних об`єктів нерухомості, які належать різним особам.

- позивач не навів доказів того, що будь-яка з складових права власності на нерухоме майно була порушена відповідачами, у матеріалах справи відсутні докази неможливості або ускладнення для позивача реалізації всієї повноти права власності щодо складського приміщення: Ферма №2 з прибудовою, Л,л, загальною площею 1677,0кв.м., що знаходиться за адресою: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1М. Таким чином, судом не встановлено обставин, які б доводили вчинення відповідачем-1 будь-яких дій, направлених на фактичне позбавлення позивача права власності на нерухоме майно Ферма №2 з прибудовою, Л,л, загальною площею 1677,0кв.м., що знаходиться за адресою: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1М.

Додатковим рішенням Господарського суду Черкаської області від 20.08.2020 у справі № 925/772/19 заяву адвоката Лип`янської сільської ради Шполянського району Черкаської області Бабіч Т.Г. про розподіл судових витрат задоволено та стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків" на користь Лип`янської сільської ради Шполянського району Черкаської області- 10 500 грн. (десять тисяч п`ятсот грн.) витрат на професійну правничу допомогу.

Не погодившись з ухваленим додатковим рішенням, ТОВ "Трайгон Фармінг Харків" звернулося з апеляційною скаргою, в якій просило скасувати додаткове рішення Господарського суду Черкаської області від 20.08.2020 та ухвалити нове, яким відмовити у стягненні з позивача витрат на правничу допомогу.

Узагальнені доводи апеляційної скарги зводяться до того, що місцевим господарським судом при винесенні рішення та додаткового рішення порушено норми матеріального та процесуального права, рішення суду першої інстанції було прийнято при неповному дослідженні доказів та з`ясуванні обставин, що мають значення для справи, а зроблені судом висновки не відповідають обставинам справи.

Скаржник посилався на те, що:

- не було надано належної оцінки доказам щодо набуття права власності на спірну будівлю Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків" та її наявності за адресою: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна 1м;

- судом першої інстанції безпідставно не враховано того, що відповідачем (Лип`янською сільською радою) неправомірно взято на баланс, проведено інвентаризацію та присвоєно поштову адресу об`єкту нерухомого майна позивача;

- Комунальним підприємством "Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації" було проведено технічну інвентаризацію об`єкта нерухомого майна, яке є власністю Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків" з порушенням Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об`єктів нерухомого майна, затвердженого наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 24.05.2001 №127;

- рішення про державну реєстрацію в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно права власності Лип`янської сільської ради на складське приміщення літера "C1", прибудова літера "С2", прощею 1669,4 кв.м. за адресою: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна 1н, а також запис Державного реєстратора в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно проведену державну реєстрацію права власності №31366004 від 26.04.2019 на об`єкт нерухомого майна за адресою: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна 1н, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 1820232771257 є незаконним та має бути скасованим.

Стосовно оскарження додаткового рішення Господарського суду Черкаської області від 20.08.2020 скаржник посилався на незаконність та необґрунтованість додаткового рішення суду першої інстанції.

Протокольною ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 04.11.2020 об`єднано для розгляду в одне апеляційне провадження у справі № 925/772/19 апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків"на рішення Господарського суду Черкаської області від 15.07.2020 та апеляційної скарги на додаткове рішення Господарського суду Черкаської області від 20.08.2020.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 22.07.2021 розгляд справи №925/772/19 за апеляційними скаргами Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків"" на рішення Господарського суду Черкаської області від 15.07.2020 та додаткове рішення Господарського суду Черкаської області від 20.08.2020 відкладено на 30.09.2021.

Відповідно до витягу з протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи від 29.09.2021, справу передано для розгляду колегії суддів у складі: головуючий суддя - Станік С.Р. (суддя-доповідач), судді Кропивна Л.В., ОСОБА_1

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 29.09.2021 прийнято справу №925/772/19 за апеляційними скаргами Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків"" на рішення Господарського суду Черкаської області від 15.07.2020 та додаткове рішення Господарського суду Черкаської області від 20.08.2020 до провадження у складі колегії суддів: головуючий суддя - Станік С.Р. (суддя-доповідач), судді ОСОБА_1, Кропивна Л.В., здійснивши її розгляд в раніше призначеному судовому засіданні 30.09.2021.

Як підтверджується матеріалами справи, до Північного апеляційного господарського суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків" (позивача) надійшло клопотання про призначення судової експертизи щодо з"ясування експертним шляхом обставин справи стосовно знаходження нерухомого майна, на вирішення якої позивач просив поставити питання:

- чи підтверджується, що складські приміщення літ. "С1", прибудова літ. "с2", площею 1669,4 кв. м за адресою Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1Н і ферма № 2 , з прибудовою, Л,л, загальною площею 1677,0 кв., на земельній ділянці з кадастровим номером 7125784000:06:001:0409, за адресою: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1М, які є власністю Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків" відповідають графічному зображенню розташування будівель на план- схемі земельної ділянки, матеріалам технічної інвентаризації Комунального підприємства "Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації" інвентаризаційна справа №262 від 2012 року?

- чи підтверджується на якій відстані один від одного знаходяться будівля-приміщення доїльного залу, М та будівля-ферма №2 з прибудовою Л, л (зафіксовані на фотознімках, які долучені до матеріалів справи, як додаток інвентаризації за 2013-2019 роки)?

- чи відповідає фактичному розташуванню будівлі - Ферми №2 з прибудовою Л, л відносно будівлі приміщення доїльного залу М та яка між ними відстань?

- чи підтверджується документально та фактично опис конструктивних елементів в технічному паспорті від 18.04.2019 на виробничий будинок - складське приміщення літ. "С1", прибудова літ. "с2", якій присвоєна поштова адреса: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1Н, фактичним адресам наявних конструктивних елементів будівлі - ферма №2 з прибудовою Л,л за адресою: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1М;

- чи підтверджується документально та фактично, що будівля -Ферма №2 з прибудовою Л,л загальною площею 1677,0 кв., за адресою: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1М та складське приміщення літ. "С1", прибудова літ. "с2", площею 1669,4 кв.м., якій присвоєна поштова адреса: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1Н, одним і тим самим об`єктом нерухомого майна?

- чи підтверджується проведення будівельних робіт (перепланування, переобладнання) об`єкта нерухомого майна Ферми №2 з прибудовою Л, л за адресою: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1М, які саме були здійснені роботи та чи внаслідок цього була змінена фактична площа будівлі?

- чи підтверджується документально, що межі земельної ділянки з кадастровим номером 7125784000:06:001:0396 встановлені технічною документацією із землеустрою щодо інвентаризації від 18.11.2019 (виконавець Шпоглянський РВ ДП "Черкаський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою" межам земельної ділянки під господарськими будівлями та дворами, вказаним в Плані зовнішніх меж земель переданих у колективну власність на підставі Державного акту на право колективної власності на землю та схемі розпаювання земель колективної власності?

- чи підтверджується фактичне розташування будівель та споруд, що входять до комплексу нерухомого майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків" за адресою: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1М, їх схематичному зображенню на кадастровому плані земельної ділянки в технічній документації із землеустрою щодо інвентаризації земель земельної ділянки 7125784000:06:001:0396?

- чи підтверджується, що фактично в межах земельної ділянки (кадастровий номер 7125784000:06:001:0396) також знаходиться інша однакова за розміром та конфігурацією будівля, крім будівлі - Ферми №2 з прибудовою Л, л, загальною площею. 1677, 0 кв.м., яка входить до комплексу нерухомого майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків"?

- чи підтверджено документально, що було здійснено поділ земельної ділянки (кадастровий номер 7125784000:06:001:0396), а тому Ферма- №2 з прибудовою Л,л, яка є частиною комплексу нерухомого майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків", фактично знаходиться на земельній ділянці кадастровий номер 7125784000:06:001:0409, а інші складові частини комплексу за адресою: село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1М, фактично заходяться на земельній ділянці з кадастровим номером 7125784000:06:001:0411.

Проведення експертизи позивач просив доручити Київському науково-дослідному інституту судових експертиз.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 30.09.2021 клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків" про призначення справі судової експертизи - задоволено частково, призначено у справі №925/772/19 судову експертизу, проведення якої доручити Київському науково-дослідному інституту судових експертиз Міністерства Юстиції України (03057, м. Київ, вул. Смоленська,6).

На вирішення експерта (експертів) Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України поставити наступні питання стосовно об`єктів дослідження:

3.1. Чи підтверджується, що складські приміщення літ. "С1", прибудова літ. "с2", площею 1669,4 кв. м за адресою Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1Н і ферма № 2 , з прибудовою, Л,л, загальною площею 1677,0 кв., на земельній ділянці з кадастровим номером 7125784000:06:001:0409, за адресою: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1М, які є власністю Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків", відповідають графічному зображенню розташування будівель на план- схемі земельної ділянки, матеріалам технічної інвентаризації Комунального підприємства "Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації" інвентаризаційна справа №262 від 2012 року?

3.2. Чи підтверджується документально та фактично опис конструктивних елементів в технічному паспорті від 18.04.2019 на виробничий будинок - складське приміщення літ. "С1", прибудова літ. "с2", якій присвоєна поштова адреса: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1Н, фактичним адресам наявних конструктивних елементів будівлі - ферма №2 з прибудовою Л,л за адресою: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1М?

3.3. Чи підтверджується документально та фактично, що будівля -Ферма №2 з прибудовою Л,л загальною площею 1677,0 кв., за адресою: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1М та складське приміщення літ. "С1", прибудова літ. "с2", площею 1669,4 кв.м., якій присвоєна поштова адреса: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1Н, є одним і тим самим об`єктом нерухомого майна?

3.4. Чи підтверджується фактичне розташування будівель та споруд, що входять до комплексу нерухомого майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків" за адресою: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1М, їх схематичному зображенню на кадастровому плані земельної ділянки в технічній документації із землеустрою щодо інвентаризації земель земельної ділянки 7125784000:06:001:0396?

Провадження у справі № 925/772/19 зупинено, у зв`язку із призначенням судової експертизи на час проведення судової експертизи, у задоволенні решти клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків" про призначення справі судової експертизи за питаннями, які не стосуються предмету спору - відмовлено, клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків" про витребування документів для проведення експертизи - відмовлено.

08.11.2021 на адресу Північного апеляційного господарського суду від Київського науково-дослідного інституту судових експертиз надійшов лист про направлення матеріалів справи №925/772/19 до Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, у зв`язку з тим, що об`єкт дослідження розташований у Черкаській області та поточним навантаженням фахівців.

30.11.2021 на адресу Північного апеляційного господарського суду від Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз надійшов лист №1485/21-23 від 17.11.2021 разом з матеріалами справи та клопотанням експертів Олександра Діденко та Олександра Шишкіна про надання:

- інвентаризаційної справи у повному обсязі або її чіткої копії на складські приміщення літ. "C1", прибудова літ. "с2", площею 1669,4 кв.м. за адресою: Черкаська область, Шполянський район, село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1Н;

- інвентаризаційної справи у повному обсязі або її чіткої копії на ферму №2 з прибудовою Л,л, площею 1677, 0 кв.м. за адресою: Черкаська область, Шполянський район, село село Лип`янка, вулиця Молодіжна, 1М;

- технічної документації з землеустрою щодо земельної ділянки кадастровий номер 7125784000:06:001:0396.

Також, від експертів Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз було заявлено клопотання щодо погодження розумного строку проведення експертизи понад 90 календарних днів, у зв`язку із значною поточною завантаженістю фахівців, а у визначений законодавством строк не вбачається за можливе її провести.

Згідно з рішенням Вищої ради правосуддя від 19.10.2021, суддю Північного апеляційного господарського суду ОСОБА_1, яка входить до складу колегії суддів і не є суддею-доповідачем, звільнено у відставку, а тому вирішити питання щодо клопотання експерта - неможливо.

Відповідно до п.п. 2.3.25 п. 2.3 Положення про автоматизовану систему документообігу суду, п. 5.1 Засад використання автоматизованої системи документообігу суду у Північному апеляційному господарському суді, затверджених рішенням зборів суддів від 02.10.2018 року, автоматизованою системою має бути здійснено заміну судді ОСОБА_1 у складі визначеної колегії для розгляду вказаної вище справи, про що сформовано протокол.

Відповідно до витягу з протоколу повторного автоматичного розподілу судової справи між суддями від 01.12.2021 для розгляду справи №925/772/19 за апеляційними скаргами Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків"" на рішення Господарського суду Черкаської області від 15.07.2020 та додаткове рішення Господарського суду Черкаської області від 20.08.2020, сформовано колегію суддів у складі: Станік С.Р. (головуючий суддя), судді: Кропивна Л.В., Тищенко О.В.

Враховуючи вищевикладене, судова колегія вважає за необхідне прийняти справу №925/772/19 до провадження у визначеному складі суду.

Відповідно до ч. 6 ст. 100 Господарського процесуального кодексу України у разі виникнення сумніву щодо змісту та обсягу доручення призначений судом експерт невідкладно подає суду клопотання щодо його уточнення або повідомляє суд про неможливість проведення ним експертизи за поставленими питаннями.

Відповідно до частини 1 статті 230 Господарського процесуального кодексу України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Отже, колегія судів вважає, що провадження у справі №925/772/19 необхідно поновити для розгляду клопотання експерта.

З огляду на викладене, керуючись ст.ст. 32, 102, 230, 234 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд,

У Х В А Л И В:

1. Прийняти справу №925/772/19 за апеляційними скаргами Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків"" на рішення Господарського суду Черкаської області від 15.07.2020 та додаткове рішення Господарського суду Черкаської області від 20.08.2020 колегією суддів у складі: Станік С.Р. (головуючий суддя), судді: Кропивна Л.В., Тищенко О.В.

2. Поновити апеляційне провадження у справі №925/772/19 за апеляційними скаргами Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків"" на рішення Господарського суду Черкаської області від 15.07.2020 та додаткове рішення Господарського суду Черкаської області від 20.08.2020 для розгляду клопотань експертів Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександра Діденко та Олександра Шишкіна про надання матеріалів та про погодження розумного строку проведення експертизи.

3. Запропонувати учасникам справи надати суду пояснення щодо поданих клопотань експертів Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександра Діденко та Олександра Шишкіна про надання матеріалів та про погодження розумного строку проведення експертизи.

4. Призначити судове засідання у справі №925/772/19 за апеляційними скаргами Товариства з обмеженою відповідальністю "Трайгон Фармінг Харків"" на рішення Господарського суду Черкаської області від 15.07.2020 та додаткове рішення Господарського суду Черкаської області від 20.08.2020 для розгляду клопотань експертів Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександра Діденко та Олександра Шишкіна про надання матеріалів та про погодження розумного строку проведення експертизи на 09.12.2021 о 13 год. 55 хв. в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1 літера А. Зал судових засідань №16 (2 поверх).

5. Попередити сторін про необхідність дотримання Перехідних положень Конституції України та ст. 58 Господарського процесуального кодексу України в частині здійснення представництва учасників апеляційного провадження (а також вчинення інших процесуальних дій, зокрема, підписання відзиву, заперечень, заяв, клопотань) в суді апеляційної інстанції.

6. Копії ухвали та клопотання судового експерта надіслати учасникам справи, судовому експерту - копію ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя С.Р. Станік

Судді О.В. Тищенко

Л.В. Кропивна

Дата ухвалення рішення01.12.2021
Оприлюднено03.12.2021
Номер документу101555067
СудочинствоГосподарське
Сутьвитребування майна, скасування рішень та зобов`язання анулювати інвентаризаційну справу

Судовий реєстр по справі —925/772/19

Судовий наказ від 21.03.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Постанова від 06.03.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мачульський Г.М.

Ухвала від 29.01.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мачульський Г.М.

Постанова від 16.11.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Ухвала від 02.11.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Ухвала від 02.11.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Ухвала від 21.09.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Ухвала від 03.08.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Ухвала від 03.08.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Ухвала від 26.06.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні