Постанова
від 24.06.2010 по справі 2а-4552/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 червня 2010 р. № 2а-4552/10/1370

15 год. 35 хв. зал судових засідан ь № 6

Львівський окружний а дміністративний суд в складі :

головуючого-судді Гулика А.Г.;

секретаря судового засіда ння Андрушакевич Т.В.,

за участю:

представника позивача: С ухай О.В.;

представник відповідача: н е з' явився;

розглянувши у відкритом у судовому засіданні адмініс тративну справу за позовом М остиського районного центру зайнятості до Сільськогоспо дарського товариства з обмеж еною відповідальністю «Дові ра»про стягнення заборгован ості, -

в с т а н о в и в :

Мостиський рай онний центр зайнятості зверн увся до суду з адміністратив ним позовом до Сільськогоспо дарського товариства з обмеж еною відповідальністю «Дові ра», в якому просить суд стягн ути з відповідача на користь Мостиського районного центр у зайнятості суму заборгован ості у розмірі 645 грн. 73 коп.

Представник позива ча в судовому засіданні позо в підтримала з підстав, викла дених в позовній заяві.

Відповідач явку уповнова женого представника в судове засідання не забезпечив, хоч а належним чином був повідом лений про дату, час та місце йо го проведення. Про причини не явки суд не повідомив, а тому, суд ухвалив розглядати справ у без його участі.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС Ук раїни, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та зап еречення.

Оскільки, відповідач жодни х заперечень проти позову не подав, суд розглядає справу н а підставі наявних доказів.

Суд, вислухавши пояснення представник позив ача, з' ясувавши обставини, н а які позивач посилається як на підставу своїх вимог та до слідивши докази, якими вони о бґрунтовуються, вважає, що по зов підлягає задоволенню, ви ходячи з наступного.

Мостиський районний центр зайнятості є робочим о рганом виконавчої дирекції Ф онду загальнообов' язковог о державного соціального стр ахування України на випадок безробіття та діє відповідно до Законів України «Про зага льнообов' язкове державне с оціальне страхування на випа док безробіття», «Про зайнят ість населення», «Про держав ну службу»та Положення про Д ержавну службу зайнятості.

Відносини, що виникаю ть із загальнообов' язковог о державного соціального стр ахування на випадок безробіт тя регламентуються Законом У країни «Про загальнообов' я зкове державне соціальне стр ахування на випадок безробіт тя»від 02.03.2000 року № 1533-ІІІ.

Згідно із п. 4 ст. 1 Закон у України «Про загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування України на випадок безробіття», відповідач є пл атником страхових внесків на загальнообов' язкове держа вне соціальне страхування Ук раїни на випадок безробіття і у відповідності до п. п. 2 п. 2 ст . 35 вказаного закону, зобов' я заний своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески.

Відповідно до ч. 1 ст. 38, ц ього Закону, роботодавець не се відповідальність за несво єчасність реєстрації як плат ник страхових внесків, несво єчасність сплати та неповнот у сплати страхових внесків, у томі числі страхових внескі в, що сплачують застраховані особи через рахунки роботод авців.

У разі несвоєчасност і сплати страхових внесків с трахувальниками, у томі числ і через ухилення від реєстра ції як платника страхових вн есків, або неповної їх сплати страхувальниками сплачують суму донарахованих контролю ючим органом страхових внеск ів (недоїмки), штраф та пеню.

Відповідно до п. 3 ст. 17 З акону України «Про загальноо бов' язкове державне соціал ьне страхування України на в ипадок безробіття», роботода вці та застраховані особи сп лачують страхові внески один раз на місяць в день одержанн я роботодавцями в установах банків коштів на оплату прац і.

Порядок обчислення і сплати внесків на загальноо бов' язкове державне соціал ьне страхування України на в ипадок безробіття визначени й Інструкцією про порядок об числення і сплати внесків на загальнообов' язкове держа вне соціальне страхування на випадок безробіття та облік у їх надходження до Фонду заг альнообов' язкового держав ного соціального страхуванн я України на випадок безробі ття, затвердженої наказом Мі ністерства праці та соціальн ої політики України від 18.12.2000 ро ку № 339 (зареєстровано в Мініст ерстві юстиції України 16.01.2001 ро ку за № 30/5221).

Контроль за правильн им нарахуванням, своєчасним і повним перерахуванням та н адходженням страхових внеск ів до Фонду загальнообов' яз кового державного соціально го страхування України на ви падок безробіття здійснюєть ся центрами зайнятості шляхо м проведення планових переві рок (п. 7.1 Інструкції).

Відповідач - Сільськ огосподарське товариство з о бмеженою відповідальністю « Довіра»є юридичною особою та зареєстроване у Мостиському районному центрі зайнятості як платник страхових внескі в на загальнообов' язкове де ржавне соціальне страхуванн я України на випадок безробі ття.

Заборгованість відпо відача підтверджується розр ахунковою відомістю про нара хування і перерахування стра хових внесків до Фонду загал ьнообов' язкового державно го соціального страхування У країни на випадок безробіття за І квартал 2010 року, відповідн о до якої, сума заборгованост і (недоїмка) Сільськогоспода рського товариства з обмежен ою відповідальністю «Довіра »становить 3447 грн. 95 коп.

Як вбачається з поясн ень представника позивача, р ішенням Господарського суду Львівської області від 15.12.2005 ро ку, задоволено позов Мостись кого районного центру зайнят ості про стягнення з відпові дача суми заборгованості зі сплати страхових внесків у р озмірі 2802 грн. 22 коп.

Таким чином, судом вст ановлено, що сума заборгован ості відповідача зі сплати с трахових внесків до Фонду за гальнообов' язкового держа вного соціального страхуван ня України на випадок безроб іття становить 645 грн. 73 коп., а са ме: 3447 грн. 95 коп. (загальна сума н едоїмки) - 2802 грн. 22 коп. (сума, як а підлягає стягненню з відпо відача за рішенням суду) = 645 грн . 73 коп. (недоїмка), що також підт верджується розрахунком сум и позовних вимог.

В матеріалах справи відсутні докази погашення в ідповідачем суми заборгован ості перед Фондом загальнооб ов' язкового державного соц іального страхування Україн и на випадок безробіття зі сп лати страхових внесків у роз мірі 645 грн. 73 коп.

Враховуючи наведен е вище, суд дійшов висновку пр о обґрунтованість позовних в имог і вважає їх такими, що під лягають задоволенню.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС У країни, у справах, в яких позив ачем є суб' єкт владних повн оважень, а відповідачем - фі зична чи юридична особа, судо ві витрати здісненні позивач ем, з відповідача не стягують ся.

Керуючись ст.ст. 7-11, 14, 69-71, 86, 87, 94, 159, 16 0-163 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1.Позов задоволити .

2.Стягнути з Сільськогоспо дарського товариства з обмеж еною відповідальністю «Дові ра» (місцезнаходження: 81371, Льві вська область, Мостиський ра йон, с. Липники, код ЄДРПОУ - 25549980) на користь Мостиського район ного центру зайнятості (місц езнаходження: 81300, Львівська об ласть, Мостиський район, м. Мос тиська, вул. Міцкевича, буд. 2а, к од ЄДРПОУ - 23968201) суму заборгован ості у розмірі 645 грн. 73 коп. (шіст сот сорок п' ять гривень сім десят три копійки).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, встановленог о Кодексом адміністративног о судочинства України, якщо т аку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляц ійне оскарження, але апеляці йна скарга не була подана у ст рок, встановлений Кодексом а дміністративного судочинст ва України, постанова набира є законної сили після закінч ення цього строку. У разі пода ння апеляційної скарги судов е рішення, якщо його не скасов ано, набирає законної сили пі сля закінчення апеляційного розгляду справи. Якщо строк а пеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що п останова суду не набрала зак онної сили.

Заява про апеляційне оскар ження та апеляційна скарга п одаються до Львівського апел яційного адміністративного суду через Львівський окруж ний адміністративний суд. Ко пія апеляційної скарги одноч асно надсилається особою, як а її подає, до Львівського апе ляційного адміністративног о суду. Заява про апеляційне о скарження постанови суду под ається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повно му обсязі - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна с карга на постанову суду перш ої інстанції подається протя гом двадцяти днів після пода ння заяви про апеляційне оск арження. Апеляційна скарга м оже бути подана без попередн ього подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо скарг а подається у строк, встановл ений для подання заяви про ап еляційне оскарження.

Повний текст постано ви виготовлений та підписани й 30 червня 2010 року.

Суддя Гулик А.Г.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.06.2010
Оприлюднено23.07.2010
Номер документу10157012
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4552/10/1370

Постанова від 24.06.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 31.05.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 28.05.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні