Постанова
від 24.06.2010 по справі 2а-2307/10/2470
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15:10год. 24 червня 2010 року м. Чернівці Справа № 2а-2307/10/2470

Чернівецький окружний а дміністративний суд в складі :

головуючого судді Ковтюк В.О.

при секретарі судового зас ідання Павлюку А.Г.

за участю :

представника позивача - Меренчука Є.В.

представника відповідача - не з' явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу за адміністративним позовом Де ржавної податкової інспекці ї у м.Чернівці до товариства з обмеженою відповідальністю «Дюк Прайм» про припинення п ідприємницької діяльності, с уд -

В С Т А Н О В И В :

Державна податкова ін спекція у м. Чернівці (позивач ) звернулась з адміністратив ним позовом до товариства з о бмеженою відповідальністю « Дюк Пройм» (відповідача) про п рипинення юридичної особи.

Обґрунтовуючи позовні вим оги позивач посилається на т е, що відповідач є юридичною о собою, яка зареєстрована вик онавчим комітетом Чернівець кої міської ради. Починаючи з листопада 2007 року відповідач не подає до органів Державно ї податкової служби податков і декларації, передбачені чи нним законодавством, при цьо му заборгованість по платежа х відсутня, що підтверджуєть ся відповідними довідками. В ідповідно до чинного законод авства не подання протягом р оку до органів державної под аткової служби податкових де кларацій, документів фінансо вої звітності є однією з підс тав для припинення юридичної особи на підставі рішення су ду.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав у повному обсяз і та наполягав на їх задоволе нні.

Відповідно до ст. 18 Закону Ук раїни “Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців” відомо сті внесені до Єдиного держа вного реєстру вважаються дос товірними і можуть бути вико ристані в спорі з третьою осо бою, доки до них не внесено від повідних змін. Згідно до ч.8 ст . 35 КАС України вважається, що п овістку вручено юридичній ос обі, якщо вона доставлена за а дресою внесеною до відповідн ого реєстру. Таким чином, суд в важає, що відповідач про час і місце судового засідання бу в повідомлений належним чино м. Не з' явлення у судове засі дання відповідача та не нада ння заперечення проти позову , згідно ст. 128 КАС України, не пе решкоджає вирішенню спору по суті за наявними в справі мат еріалами.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, розглянув ши матеріали справи, встанов ивши фактичні обставини в сп раві, на яких ґрунтуються поз овні вимоги, дослідивши та оц інивши надані докази в сукуп ності, проаналізувавши закон одавство, яке регулює спірні правовідносини, суд дійшов в исновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що ТОВ «Д юк Пройм» зареєстроване вико навчим комітетом Чернівецьк ої міської ради 27 листопада 2003 року за юридичною адресою: 58000, вул. Воробкевича, 13/12, м. Чернівц і. ідентиф. код 32726352 (а.с. 8) та взято на облік Державною податков ою інспекцією у м. Чернівці як платник податків 02 грудня 2003 р оку (а.с. 7).

Відповідно до довідки ДПІ у м. Чернівці від 03.05.2010р. відповід ач з листопада 2007 року не подає податкові звітності (а.с. 5).

Також, станом на 07 червня 2010 ро ку у відповідача немає забор гованості зі сплати податків , зборів (обов' язкових плате жів), що підтверджується дові дкою ДПІ у м. Чернівці від 07.06.2010р . №14117/10/19-015 (а.с.6).

Частиною 1 ст. 9 Закону Україн и “Про систему оподаткування ” передбачено обов' язок пла тників податків і зборів (обо в' язкових платежів) вести б ухгалтерський облік, складат и звітність про фінансово-го сподарську діяльність і забе зпечувати її зберігання у те рміни, встановлені законами; подавати до державних подат кових органів та інших держа вних органів відповідно до з аконів декларації, бухгалтер ську звітність та інші докум енти і відомості, пов' язані з обчисленням і сплатою пода тків і зборів (обов' язкових платежів); сплачувати належн і суми податків і зборів (обов ' язкових платежів) у встано влені законами терміни.

Відповідно п.п. 4.1.1 та п.п 4.1.4 п. 4.1 с т. 4 Закону України “Про порядо к погашення зобов' язань пла тників податків перед бюджет ами та державними цільовими фондами” платник податків са мостійно обчислює суму подат кового зобов' язання, яку за значає у податковій декларац ії. Податкові декларації под аються за базовий податковий (звітний) період.

Частиною 2 ст. 38 Закону Україн и “Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб підприємців” визначено, щ о не подання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону, є підставою для постановлення судового рішення про припин ення юридичної особи, що не по в' язане з банкрутством юрид ичної особи.

Згідно п.4 ч.3 ст.129 Конституції України та ст.71 КАС України ко жна сторона повинна довести ті обставини, на які вона поси лається як на підставу своїх вимог і заперечень. Відповід ач не надав доказів подачі зв ітності відповідно до вимог чинного законодавства.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС Укр аїни у справах, в яких позивач ем є суб'єкт владних повноваж ень, а відповідачем - фізична ч и юридична особа, судові витр ати, здійснені позивачем, з ві дповідача не стягуються.

У процесі розгляду справи н е виявлено інших фактичних о бставин, що мають суттєве зна чення для правильного виріше ння спору, і доказів на підтве рдження цих обставин.

Керуючись статтями 11, 71, 76, 79, 86, 94, 158-163, 167 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити п овністю.

2. Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою ві дповідальністю «Дюк Прайм» ( 58000, м.Чернівці, вул.Воробкевича , 13/12, ід.код. 32726352).

3. Копію постанови, після наб рання законної сили, направи ти державному реєстратору дл я виконання.

Постанова набирає зак онної сили після закінчення строків подання заяви про ап еляційне оскарження та апеля ційної скарги, якщо вони не бу ли подані у встановлені стро ки. У разі подання апеляційно ї скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеля ційного розгляду справи.

Відповідно до частини перш ої статті 185, частини першої-тр етьої, п' ятої статті 186 Кодек су адміністративного судочи нства України, сторони які бе руть участь у справі, мають пр аво оскаржити в апеляційному порядку дану постанову повн істю або частково шляхом под ання заяви про апеляційне ос карження та апеляційної скар ги до Львівського апеляційно го адміністративного суду че рез Чернівецький окружний ад міністративний суд.

Заява про апеляційне оскар ження даної постанови подаєт ься протягом десяти днів з дн я її проголошення. Апеляційн а скарга на постанову суду по дається протягом двадцяти дн ів після подання заяви про ап еляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я її подання.

Постанову в повному обся зі виготовлено 29 червня 2010 р.

Суддя В .О. Ковтюк

Дата ухвалення рішення24.06.2010
Оприлюднено21.07.2010
Номер документу10157781
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2307/10/2470

Постанова від 24.06.2010

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Ковтюк Віталіна Олександрівна

Ухвала від 11.06.2010

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Ковтюк Віталіна Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні