Ухвала
від 16.06.2010 по справі 12/589 (2а-1185/08)
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                                                          Справа №12/589 (2а-1185/08)

                                                                                                    

У Х В А Л А

"16" червня 2010 р.          м. Київ

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Умнова О.В., перевіривши матеріали апеляційної скарги Управління Пенсійного фонду України в Дарницькому районі м. Києва на постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 22.12.2009 року по справі за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Дарницькому районі м. Києва, треті особи: Пенсійний фонд України, Міністерство праці та соціальної політики України, Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві

   - про зобов»язання перерахувати та виплатити пенсію, -

В С Т А Н О В И В :

   Позивач звернувся до суду з вищевказаним позовом.

   Постановою Окружного адміністративного суду м. Києва від 22.12.2009 року позов задоволено частково.

    Відповідач, не погоджуючись з даним рішенням суду, подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати оскаржувану постанову та постановити нове рішення про відмову у задоволенні вимог.

   Перевіривши матеріали, надані апелянтом вважаю, що йому слід відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою на постанову суду першої інстанції, виходячи з наступного.

   З матеріалів справи вбачається, що позивач звернувся до суду першої інстанції з вищевказаним позовом, в якому просить зобов’язати відповідача призначити наукову пенсію, зробити її перерахунок та виплатити пенсію.

   Відповідно до ст.15 ЦПК України, із змінами, внесеними Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвідомчості справ, пов»язаних із соціальними виплатами»від 18.02.2010 року, суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи щодо: спорів з приводу призначення, обчислення, перерахунку, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням та інших соціальних виплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг, речового майна, пайків або грошової компенсації замість них.

   В силу внесених в ЦПК України змін, дана справа не підлягає апеляційному розгляду Київським апеляційним адміністративним судом в порядку адміністративного судочинства, оскільки спір, що виник між сторонами має розглядатися за правилами цивільного судочинства.

   За таких обставин, за аналогією зі ст.109 КАС України апелянту слід відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою на постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 22.12.2009 року.       

   Керуючись ст.ст. 109, 185, 189, 205, 206 КАС України, колегія суддів, -

У Х В А Л И В :

  Відмовити Управлінню Пенсійного фонду України в Дарницькому районі м. Києва у відкритті апеляційного провадження за його апеляційною скаргою на постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 22.12.2009 року.

   Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення, може бути оскаржена протягом місяця, шляхом подачі касаційної скарги до Вищого адміністративного суду України.

   Суддя                                                                                                            Умнова О.В

< Текст > 

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.06.2010
Оприлюднено16.07.2010
Номер документу10158145
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —12/589 (2а-1185/08)

Ухвала від 16.06.2010

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Умнова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні