Ухвала
від 03.12.2021 по справі 189/1429/21
ПОКРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 189/1429/21

2/189/597/21

У Х В А Л А

03.12.2021 року смт. Покровське

Покровський районний суд Дніпропетровської області

в складі головуючого судді Степанової О.С.

при секретарі Комеристій І.А.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду смт. Покровське цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Вишнівської сільської ради Синельниківського району Дніпропетровської області, третя особа: приватний нотаріус Синельниківського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Головко Марина Григорівна про захист спадкових прав, -

ВСТАНОВИВ :

У провадженні Покровського районного суду Дніпропетровської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Вишнівської сільської ради Синельниківського району Дніпропетровської області, третя особа: приватний нотаріус Синельниківського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Головко Марина Григорівна про захист спадкових прав.

В підготовчому судове засідання сторони не з`явились, належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи.

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Лисий В.В. надав суду письмове клопотання, в якому просив проводити розгляд справи без його участі, а також просив витребувати у приватного нотаріуса Синельниківського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Головко Марини Григорівни копію спадкової справи №113/21 заведеної після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Представник відповідача Вишнівської сільської ради Синельниківського району Дніпропетровської області про причини неявки суд не повідомив, відзиву, заяв та клопотань до суду не надав.

Третя особа: приватний нотаріус Синельниківського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Головко М.Г . в судове засідання не з`явилася, надала суду письмову заяву, в якій просила проводити розгляд справи без її участі, проти задоволення позовних вимог не заперечує.

Суд, дослідивши матеріали позову, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. ч. 1, 3 ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Суд дійшов висновку, що позивач не має копій спадкової справи, а зазначені витребувані докази мають ключове значення для встановлення обставин у справі.

За таких обставин, суд вважає за необхідне витребувати у приватного нотаріуса Синельниківського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Головко Марини Григорівни копію спадкової справи №113/21 заведеної після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст. 84, 128, 189, 196-198, 200 ЦПК України , суд -

УХВАЛИВ :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Лисого В.В. про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Синельниківського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Головко Марини Григорівни належним чином засвідчену копію спадкової справи №113/21, заведеної після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувані документи направити на адресу Покровського районного суду Дніпропетровської області - вул. Д. Яворницького, 134, смт. Покровське Покровського району Дніпропетровської області протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали суду.

Роз`яснити, що відповідно до ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Підготовче судове засідання відкласти на 22.12.2021 року на 09:15 годину .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.С. Степанова

СудПокровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення03.12.2021
Оприлюднено03.12.2021
Номер документу101595586
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —189/1429/21

Рішення від 22.05.2022

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 08.03.2022

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 04.02.2022

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 22.12.2021

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 03.12.2021

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 16.11.2021

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні