Постанова
від 13.09.2007 по справі 2а-2101/07
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-2101/07

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 вересня 2007 р. Харківськ ий окружний адміністративни й суд

в складі: головуючого - су дді Присяжнюк О.В.

за участю секретар я судового засідання Макєєвої Г.О.,

за участю: представників по зивача - Грищенко Т.М., Тітова В.І., Саєнко М.О., представника в ідповідача - Костенко В.М.,

розглянувши у попереднь ому судовому засіданні у м. Ха ркові справу за адміністрати вним позовом

Сільськогосподарсь кого товариства з обмеженою відповідальністю «Качалівс ьке» (в подальшому - СТОВ «Ка чалівське») до управління аг ропромислового розвитку Кра снокутської районної держав ної адміністрації в особі го лови районної комісії на отр имання бюджетних коштів для державної підтримки виробни цтва продукції рослинництва про визнання протиправним р ішення та зобов' язання вчин ення дій, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Жовтневог о району м. Харкова в інтереса х держави в особі УПФУ в Жовтн евому районі звернувся до су ду з адміністративним позово м до КЖЕП № 83 про стягнення на к ористь УПФУ в Жовтневому рай оні заборгованість по сплаті страхових внесків на загаль нообов' язкове державне пен сійне страхування, фінансові санкції та пеню в розмірі 10414 г ривень 62 копійки, що виникла з а період з березня по квітень 2007 року із-за порушення відпов ідачем вимог Закону України «Про загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я» щодо своєчасності сплати страхових внесків на загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування.

В попередньому судов ому засіданні представник по зивача - Зима О.О. - підтрима в заявлені позовні вимоги в п овному обсязі та просив їх за довольнити.

В попередньому судов ому засіданні представник ві дповідача - Рудик Л.М. - нада ла суду письмову заяву про ви знання позовних вимог в повн ому обсязі, пояснивши, що забо ргованість виникла не з вини відповідача, відповідача, а в результаті реорганізації жи тлово-комунального господар ства м. Харкова, оскільки грош ові кошти надходять на розра хунковий рахунок КП «Житлосе рвіс», а у відповідача відсут ні грошові кошти на погашенн я існуючої заборгованості.

Виходячи з вищенав еденого, відповідно до вимог ч. 4 ст. 121 КАС України, суд вважає , що можливо прийняти постано ву про задоволення адміністр ативного позову, із врахуван ням встановлених судом обста вин, з наступних підстав.

Відповідно до вимог с т. 20 Закону України «Про загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування» та Інстр укції про порядок обчислення і сплати страхувальниками т а застрахованими особами вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння до Пенсійного фонду Укра їни, затвердженої постановою Пенсійного фонду України ві д 19 грудня 2003 р. № 21-1, зареєстрован ої в Міністерстві юстиції Ук раїни 16 січня 2004 р. за № 64/8663, відпов ідач зобов' язаний сплачува ти страхові внески, нарахова ні за календарний місяць, не п ізніше ніж через 20 календарни х днів із дня закінчення цьог о періоду.

Згідно із розрахунку суми боргу за період з березн я по 01 травня 2007 р., відповідач св ої зобов' язання по перераху ванню страхових внесків на з агальнообов' язкове держав не пенсійне страхування за в казаний період не виконав, у з в' язку з чим виникла недоїм ка у розмірі 10414 гривень 62 копій ки.

Рішенням УПФУ в Жовтн евому районі № 66 від 29 березня 2 007 р. до КЖЕП № 83 застосовані фін ансові санкції та нарахована пеня.

Вимоги УПФУ в Жовтнев ому районі про сплату боргу в ід 02 квітня 2007 р. і 04 травня 2007 р. бу ли отримані відповідачем від повідно 10 квітня 2007 р. і 20 травня 2007 р., що підтверджується копія ми повідомлення про вручення поштового відправлення, зал ишені без відповідного реагу вання. На час розгляду справи в суді заборгованість відпо відачем не погашена.

Відповідно із вимога ми ч. 2 ст. 106 Закону України «Про загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування», с уми страхових внесків своєча сно не сплачені страхувальни ками у строки визначені стат тею 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованіст ю із сплати страхових внескі в (недоїмка) і стягуються з нар ахуванням пені та застосуван ням фінансових санкцій.

Відповідно до вимог ч . 3 ст. 106 Закону України «Про заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування», тери торіальні органи Пенсійного фонду надсилають страхуваль никам, які мають недоїмку, вим огу про її сплату, після отрим ання якої страхувальник зобо в' язаний протягом десяти ро бочих днів сплатити суми нед оїмки та суми фінансових сан кцій.

Таким чином, із врахува нням вищевикладених обстави н, суд вважає, що позовні вимог и обґрунтовані та із КЖЕП № 83 п ідлягає стягненню на користь УПФУ в Жовтневому районі м. Ха ркова заборгованість по спла ті страхових внесків на зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування, фінансо ві санкції та пеня, що виникли за період з березня по квітен ь 2007 року в розмірі 10414 гривень 62 к опійок.

Відповідно із вимогами ч. 4 с т. 94 КАС України, судові витрат и з відповідача не стягуютьс я.

На підставі вищевикладено го, керуючись ст. ст. 20, ч. ч. 2, 3 ст. 10 6 Закону України «Про загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування», ст. ст. 8-14, 71, 94, ч. 4 ст. 121, 159, 160-164, 167, 186 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Прокурора Жовтневого району м. Харкова в інтересах держав и в особі управління Пенсійн ого фонду України в Жовтнево му районі м. Харкова до Комуна льного житлово-експлуатацій ного підприємства № 83 Жовтнев ого району м. Харкова про стяг нення заборгованості по внес ках на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня, фінансової санкції та пен і задовольнити в повному обс язі.

Стягнути з Комунального жи тлово-експлуатаційного підп риємства № 83 Жовтневого район у м. Харкова (код ЄДРПОУ 31581052, р/р 2 6006301814128 МФО 351458 БВ № 4 філії ХЦВ ПІБ) н а користь управління Пенсійн ого фонду України в Жовтнево му районі м. Харкова (код ЄДРПО У 22682980, р/р 256033012096 в ХОУ ВАТ «Ощадбан к», МФО 351823) заборгованість по в несках на загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання, фінансову санкцію та п еню у розмірі 10414 (десять тисяч чотириста чотирнадцять) грив ень 62 копійки.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку Х арківського апеляційного ад міністративного суду через Х арківський окружний адмініс тративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарже ння в десятиденний строк з дн я проголошення постанови та поданням після цього протяго м двадцяти днів апеляційної скарги, з одночасної подачею її копії до суду апеляційної інстанції, або без попереднь ого подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановле ний для подання заяви про апе ляційне оскарження. Пост анова набирає законної сили після закінчення строків для подачі заяви про апеляційне оскарження чи апеляційної с карги.

Суддя О .В. Присяжнюк

Дата ухвалення рішення13.09.2007
Оприлюднено25.12.2009
Номер документу1015970
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2101/07

Постанова від 13.09.2007

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Присяжнюк О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні