Ухвала
від 02.12.2021 по справі 367/9187/21
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/9187/21

Провадження №1-кс/367/1779/2021

УХВАЛА

Іменем України

02грудня 2021року слідчий суддя Ірпінського міського суду Київської області ОСОБА_1 , розглянувши скаргу Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма «Промінь» в особі представника заявника ОСОБА_2 на бездіяльність слідчого відділу ВП № 2 Бучанскього РУП ГУНП в Київській області в порядку ст. 303 КПК України, про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення,-

ВСТАНОВИВ:

02 грудня 2021 року в провадження Ірпінського міського суду Київської області надійшла вказана скарга від 02.12.2021 року на бездіяльність слідчого відділу ВП № 2 Бучанскього РУП ГУНП в Київській області в порядку ст. 303 КПК України, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

Дослідивши матеріали скарги, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 303 КПК України, на досудовому провадженні можуть бути оскаржені бездіяльність слідчого, дізнавача, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна, іншою особою, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування.

Так, до вищевказаної скарги представником заявника було додано Довіреність від 26.07.2021 року, відповідно до якої СТОВ АФ «Промінь», яке діє в особі директора ОСОБА_3 на підставі Статуту уповноважив ОСОБА_2 діяти від імені СТОВ АФ «Промінь» з питань пов`язаних з банкрутством Колективного сільськогосподарського підприємства агрокомбінату «Бучанський». Так, зокрема ОСОБА_2 було довірено представляти інтереси у судах усіх інстанцій: загальних, господарських, адміністративних, в Верховному Суді, з усіма правами наданими законом позивачу, відповідачу, потерпілому, заявнику по справах, заінтересованій особі (стороні), учаснику у справах про банкрутство, цивільному позивачу при розгляді цивільного позову в кримінальному провадженні, кредитору, стягувану, третій особі та особі, яка бере участь у справі, а також вчиняти дії передбачені Господарським процесуальним Кодексом України, Кодексом адміністративного судочинства України, Кодексом України з питань банкрутства, подавати, підписувати, отримувати усі пов`язані з вищезазначеними діями документи.

Так, відповідно до ч. 2 ст. 304 КПК України, скарга повертається, якщо скаргу подала особа, яка не має права подавати скаргу.

З врахуванням вищевикладеного, слідчий суддя, дійшов висновку, що матеріали скарги не містять в собі підтверджень, що особа, яка подала скаргу має право її подавати, оскільки надана суду довіреність не дає повноважень ОСОБА_2 звертатись до суду в порядку КПК України, а тому скарга підлягає поверненню заявнику на підставі п. 1 ч. 2 ст. 304 КПК України, що не позбавляє заявника права повторного звернення до слідчого судді, суду в порядку, передбаченому цим Кодексом.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 303-304, 369-372 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Скаргу Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма «Промінь» в особі представника заявника ОСОБА_2 на бездіяльність слідчого відділу ВП № 2 Бучанскього РУП ГУНП в Київській області в порядку ст. 303 КПК України, про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення повернути особі, яка її подала.

Копію ухвали про повернення скарги невідкладно надіслати особі, яка її подала, разом із скаргою та усіма доданими до неї матеріалами.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`яти днів.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.12.2021
Оприлюднено02.02.2023
Номер документу101604768
СудочинствоКримінальне
Сутькримінальне правопорушення

Судовий реєстр по справі —367/9187/21

Ухвала від 02.12.2021

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні