Ухвала
від 02.12.2021 по справі 620/9549/21
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття справи до свого провадження та призначення справи за правилами загального позовного провадження

03 грудня 2021 року м. ЧернігівСправа № 620/9549/21

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Падій В.В., перевіривши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ) до третього відділу Прилуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (вул. Зарічна, 70, смт. Варва, Варвинський район, Чернігівська область, 17600, код ЄДРПОУ - 09807520), Прилуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (вул. Київська, буд. 369, м. Прилуки, Чернігівська область, 17500, код ЄДРПОУ - 09807520) про визнання протиправним та скасування рішення,

У С Т А Н О В И Л А:

ОСОБА_1 звернувся до адміністративного суду з позовом, в якому просить:

- визнати протиправним та скасувати наказ військового комісара Варвинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки № 25-ДС від 13.07.2021 про звільнення ОСОБА_1 , головного спеціаліста відділення призову, з 13.07.2021 відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 87 Закону України від 10.12.2015 № 889-VIII «Про державну службу», п. 1 ст. 40 Кодексу законів про працю України у зв`язку зі скороченням штату ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- поновити ОСОБА_1 на посаді головного спеціаліста відділу рекрутингу та комплектування третього відділу Прилуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та стягнути на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу з дня винесення наказу про його звільнення по день постановлення рішення суду;

- стягнути з Прилуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та Третього відділу Прилуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки заподіяну моральну шкоду у розмірі 15000 грн.

Обґрунтовуючи вимоги, позивачем зазначено, що оскаржуваний наказ є таким, що суперечить вимогам чинного законодавства України, а тому є протиправним і підлягає скасуванню.

Ухвалою судді Чернігівського окружного адміністративного суду Лобана Д.В. від 25.08.2021 відкрито провадження у даній справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

На підставі розпорядження виконуючого обов`язки керівника апарату Чернігівського окружного адміністративного суду від 30.11.2021 № 156 «Щодо призначення повторного автоматизованого розподілу справи» дану справу, у зв`язку з тимчасовим відстороненням судді ОСОБА_2 , призначено до повторного автоматизованого розподілу.

30.11.2021 зазначену справу, на підставі протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями, передано на розгляд судді Падій В.В.

Враховуючи вищевикладене, суддя дійшла висновку про прийняття справи до свого провадження.

В матеріалах справи наявне клопотання ОСОБА_1 про розгляд справи №620/9549/21 за правилами загального позовного провадження, обґрунтоване тим, що дана справа не належить до справ незначної складності, так як під час її розгляду підлягають дослідженню велика кількість обставин та фактів, що мають значення для справи.

Зважаючи на необхідність заслуховування пояснень учасників справи, з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне провести розгляд даної справи за правилами загального позовного провадження.

Згідно частини 14 статті 31 Кодексу адміністративного судочинства України у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

У відповідності до частини 6 статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

За таких обставин суд дійшов висновку про наявність правових підстав для призначення справи № 620/9549/21 до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Для встановлення фактичних обставин, які мають значення для вирішення справи, суддя вважає за необхідне витребувати у відповідача копії усіх документів, що стосуються предмету позову, засвідчені належним чином.

Керуючись статтями 241, 243, 248 КАС України, суддя

У Х В А Л И Л А:

Прийняти справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до третього відділу Прилуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Прилуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки про визнання протиправним та скасування рішення до свого провадження.

Клопотання ОСОБА_1 про розгляд справи №620/9549/21 за правилами загального позовного провадження задовольнити.

Призначити судове засідання на 21 грудня 2021 року о 14:00 год., яке буде проводитись одноособово суддею Падій В.В., у приміщенні Чернігівського окружного адміністративного суду за адресою: вул. Київська, 23, м. Чернігів, із повним фіксуванням судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Витребувати у відповідача копії усіх наявних документів, що стосуються предмету позову, засвідчені належним чином.

Попередити відповідача, що згідно з частиною першою статті 149 Кодексу адміністративного судочинства України, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу; зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству; неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб`єктом владних повноважень.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.cn.court.gov.ua/sud2570/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Падій

Дата ухвалення рішення02.12.2021
Оприлюднено29.08.2022

Судовий реєстр по справі —620/9549/21

Ухвала від 29.03.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Степанюк Анатолій Германович

Ухвала від 15.02.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Степанюк Анатолій Германович

Ухвала від 23.01.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Степанюк Анатолій Германович

Ухвала від 12.12.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Степанюк Анатолій Германович

Ухвала від 25.10.2022

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Ухвала від 29.09.2022

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Ухвала від 05.09.2022

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Рішення від 22.02.2022

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Рішення від 22.02.2022

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Ухвала від 16.12.2021

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні