Ухвала
від 06.12.2021 по справі 552/6836/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/6836/21

Провадження № 1-кс/552/1872/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06.12.2021 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУ НП в Полтавській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого прокурором Полтавської окружної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУ НП в Полтавській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Київського районного суду м. Полтави з клопотанням погодженим прокурором Полтавської окружної прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку, обґрунтовуючи тим, що СВ ВП №1 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження №12021170430000629 від 07.07.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи відділення технологічного транспорту та спеціальної техніки колона А та МТ № 1 філії ГПУ «Полтавагазвидобування» АТ «Укргазвидобування» за попередньо змовою з підпорядкованими співробітниками зазначеного підприємства, організували злочинну схему з розкрадання дизельного пального та бензину, які виділяються для виробничих потреб підприємства з подальшим продажом вказаних паливо-мастильних матеріалів суб`єктам підприємницької діяльності, котрі спеціалізуються на незаконному виробництві та реалізації пального. З метою привласнення паливо-мастильних матеріалів, службові особи колона А та МТ оформлюють наряди на виконання робіт техніки для виробничих потреб ГПУ «Полтавагазвидобування», проте фактично ж техніка не залучається, не транспортується в визначенні місця, а в офіційних документах пальне списується і фактично реалізовується за готівкові кошти підприємствам підконтрольним фігурантам кримінального провадження. Після внесення недостовірних відомостей до документів, паливно-мастильні матеріали вивозяться на пункти збуту автомобілями підприємства під супроводом приватних осіб, які здійснюють незаконне виробництво пального, шляхом змішування викраденого та придбаного офіційно у інших підприємств дизельного пального з абсорбентом газового конденсату дизельного та додаванням октаново-збагачувальних присадок, що дає змогу на власних виробничих потужностях виготовляти кінцевий продукт, який не відповідає ДСТУ.

До вчинення кримінального правопорушення причетні посадові особи приватних суб`єктів господарської діяльності, а саме ТОВ «ТК «Полтехкомплект» (код ЄДРПОУ 39048301), ТОВ «ПК Оріон Груп» (код ЄДРПОУ 39499065), ТОВ «ПК Дизойл» (код ЄДРПОУ 43861066), ТОВ «АРСТАК» (код ЄДРПОУ 43861066), ТОВ «Пасіпол» (код ЄДРПОУ 23276153), ТОВ «Профіт Нафт» (код ЄДРПОУ 41538108), ТОВ «Петролеум Плюс» (ЄДРПОУ 43907660).

Так ТОВ «ТК «Полтехкомплект» задіяне в злочинній схемі, як постачальник сировини для виготовлення паливо-мастильних матеріалів. З метою прикриття незаконної діяльності ТОВ «ТК «Полтехкомплект» надає схемний податковий кредит підприємствам ТОВ «ПК Оріон Груп» та ТОВ «ПК Дизойл», який формує від підприємств, які здійснюють діяльність із видобутку корисних копалин, а саме: нафти та газового конденсату. В подальшому на виробничих потужностях ТОВ «ПК Дизойл» та ТОВ «ТК Полтехкомплект» здійснюється виготовлення паливно-мастильних матеріалів, шляхом змішування викраденого пального з абсорбентом газового конденсату та додаванням цетано збагачувальних присадок, а також керосину (гасу) для зменшення температури замерзання в холодну пору року. Реалізація вказаної схеми дає змогу постачати отриману вуглеводневу сировину через підконтрольні суб`єкти підприємницької діяльності, як паливо дизельне зимове, арктичне.

Крім того з метою прикриття незаконної діяльності від правоохоронних органів та фіскальних органів, а також з метою збагачення осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення, було залучено підприємство ТОВ «Арстак» (ЄДРПОУ 43861066), яке є офіційним дистриб`ютором пального виготовленого на нафтопереробному заводі ПАТ «Укртатнафта». На початку 2021 року між ТОВ «ПК Оріон Груп» (код ЄДРПОУ 39499065) та ТОВ «АРСТАК» (код ЄДРПОУ 43861066) укладено договір про постачання паливо-мастильних матеріалів за супровідними документами (сертифікатами відповідності щодо виробленої продукції, результатам хімічних досліджень продукції), яке проводиться представниками лабораторії вказаного вище виробника. Також для виготовлення та реалізації пального причетні підприємства ТОВ «Пасіпол», яке спеціалізується на виготовленні абсорбенту газового конденсату, стабільного бензину та здійснює постачання абсорбенту підприємства ТОВ «ПК Оріон Груп» (код ЄДРПОУ 39499065), ТОВ «ПК Дизойл» (код ЄДРПОУ 43861066) з використанням підприємства ТОВ «Профіт Нафта».

Виготовлене вищевказаним способом дизельне пальне постачається на ринок нафтопродуктів України та реалізується на сільськогосподарські підприємства Полтавської та суміжних областей.

Таким чином, посадовцями згаданих вище приватних підприємств здійснено відпуск/реалізацію великої партії недоброякісного пального, яке можливо не відповідає державним стандартам України та підпадає під критерії небезпечної продукції і не може бути випущене у вільний обіг на території держави.

Також встановлено,що вказанівище особив своїйдіяльності використовуютьгосподарські приміщення,розташовані заадресою:Полтавська область,с.Супрунівка,вул.Залізнична,31. За цією ж адресою зареєстроване та фактично здійснює свою діяльність підприємство ТОВ «ТК «Полтехкомплект», в господарських приміщеннях яких здійснюється незаконне виготовлення дизельного пального.

У слідства виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем здійснення господарської діяльності ТОВ «ТК «Полтехкомплект», а саме приміщеннях розташованих за адресою: Полтавська область, с. Супрунівка, вул. Залізнична, 31 для отримання та долучення до матеріалів кримінального провадження документів та речей, які зберегли сліди вчинення кримінального правопорушення, а саме: бензин, дизельне пальне, абсорбент, стабільний бензин, нафта, фракція газойлева гудронова широка, мазут паливний 100 зольний малосірчистий низькопарафіністий (М-100) добавки та присадки, товарно-матеріальні цінності за допомогою, яких здійснюється перероблення вуглеводневої сировини; металеві резервуари, насоси для перекачування нафтопродуктів, трубопроводи, технологічні трубопроводи, зливні та наливні арматури, лічильники заміру нафтопродуктів, наливні стояки, комп`ютерне обладнання, електронного серверного обладнання, пересувні рухомі ємності зберігання нафтопродуктів, технічної апаратури, обладнання автоматизації наливу нафтопродуктів, комп`ютерне обладнання управління наливом нафтопродуктів, мірники та іншого майна; фінансово-господарські документи, а саме: первинні документи бухгалтерського та податкового обліку і звітності, в тому числі договори, договори по відповідальному зберіганню, специфікації, прибуткові та видаткові накладні, повідомлення про намір укласти договір, акти прийому-передачі, товарно-транспортні накладні, платіжні доручення та банківські виписки, накладні, податкові накладні, акти приймання-передачі матеріалів, вхідної та вихідної кореспонденції, чорнові записи, електронних носіїв інформації, в яких містяться відомості про проведені операції, журнали-ордери, меморіальні ордери за балансовими рахунками, головні книги, регістри синтетичного та аналітичного бухгалтерського обліку, інші первинні та зведені документи бухгалтерського та податкового обліку і звітності, рахунки-фактури, комп`ютерна техніка та інші електронні носії інформації на яких може перебувати вищезазначена бухгалтерська документація також документи, що підтверджують походження або виготовлення поставленої сировини (свідоцтва, сертифікати, паспорти) за взаємовідносинами між вищевказаними підприємствами за період часу 01.01.2021 по теперішній час.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив суд задовольнити.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали додані до клопотання приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчим суддею встановлено, що в провадженні СВ відділу поліції № 1 Полтавського РУП ГУ НП в Полтавській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021170430000629 від 07.07.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

З матеріалів справи вбачається, що до вчинення кримінального правопорушення причетні посадові особи приватних суб`єктів господарської діяльності, а саме ТОВ «ТК «Полтехкомплект» (код ЄДРПОУ 39048301), ТОВ «ПК Оріон Груп» (код ЄДРПОУ 39499065), ТОВ «ПК Дизойл» (код ЄДРПОУ 43861066), ТОВ «АРСТАК» (код ЄДРПОУ 43861066), ТОВ «Пасіпол» (код ЄДРПОУ 23276153), ТОВ «Профіт Нафт» (код ЄДРПОУ 41538108), ТОВ «Петролеум Плюс» (ЄДРПОУ 43907660).

Оскільки слідством встановлено, що вказані вище особи в своїй діяльності використовують господарські приміщення, розташовані за адресою: Полтавська область, с. Супрунівка, вул. Залізнична, 31, існують підстави вважати, що за вказаною адресою здійснюється незаконне виготовлення дизельного пального.

Згідно інформаціїз Державногореєстру речовихправ нанерухоме майнота Реєструправ власностіна нерухомемайно,Державного реєструІпотек,Єдиного реєструзаборон відчуженняоб`єктів нерухомогомайна,щодо об`єктанерухомого майна власником території та приміщень за адресою Полтавська область, с. Супрунівка, вул. Залізнича, 31 є директор ТОВ «ТК «Полтехкомплект» ОСОБА_5 .

З урахуванням викладеного, з метою всебічного, повного та неупередженого досудового розслідування, запобігання можливості приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, перетворення, передачі, відчуження речових доказів, фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, встановлення осіб, які вчинили злочин та дії яких створили умови для його вчинення, а також для проведення експертиз, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. 234 КПК України,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем реєстрації та здійснення діяльності підприємством ТОВ «ТК «Полтехкомплект», а саме на території та в приміщеннях розташованих за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукання та вилучення оригіналів документів та речей:

- бензин, дизельне пальне, абсорбент, стабільний бензин, нафта, фракція газойлева гудронова широка, мазут паливний 100 зольний малосірчистий низькопарафіністий (М-100) добавки та присадки, товарно-матеріальні цінності за допомогою, яких здійснюється перероблення вуглеводневої сировини;

- металеві резервуари, насоси для перекачування нафтопродуктів, трубопроводи, технологічні трубопроводи, зливні та наливні арматури, лічильники заміру нафтопродуктів, наливні стояки, комп`ютерне обладнання, електронного серверного обладнання, пересувні рухомі ємності зберігання нафтопродуктів, технічної апаратури, обладнання автоматизації наливу нафтопродуктів, комп`ютерне обладнання управління наливом нафтопродуктів, мірники та іншого майна.

- фінансово-господарські документи, а саме: первинні документи бухгалтерського та податкового обліку і звітності, в тому числі договори, договори по відповідальному зберіганню, специфікації, прибуткові та видаткові накладні, повідомлення про намір укласти договір, акти прийому-передачі, товарно-транспортні накладні, платіжні доручення та банківські виписки, накладні, податкові накладні, акти приймання-передачі матеріалів, вхідної та вихідної кореспонденції, чорнові записи, електронних носіїв інформації, в яких містяться відомості про проведені операції, журнали-ордери, меморіальні ордери за балансовими рахунками, головні книги, регістри синтетичного та аналітичного бухгалтерського обліку, інші первинні та зведені документи бухгалтерського та податкового обліку і звітності, рахунки-фактури, комп`ютерна техніка та інші електронні носії інформації на яких може перебувати вищезазначена бухгалтерська документація також документи, що підтверджують походження або виготовлення поставленої сировини (свідоцтва, сертифікати, паспорти) за взаємовідносинами між вищевказаними підприємствами за період часу 01.01.2021 по теперішній час.

Надати дозвіл на залучення працівників ДСНС України для здійснення під час проведення обшуку примусового відчинення (деблокування) приміщень із застуванням спеціальних засобів та пристроїв у разі виникнення потреби у здійсненні такого.

Доручити проведення обшуку групі слідчих ГУ НП в Полтавській області, які проводять досудове розслідування в даному кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали один місяць з дня її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Повний текст ухвали суду проголошено 07.12.2021 року о 08 год.05 хв.

Слідчий суддя ОСОБА_6 ОСОБА_7

Дата ухвалення рішення06.12.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу101659937
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —552/6836/21

Ухвала від 10.05.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 10.05.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 24.12.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 24.12.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 24.12.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 22.12.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 22.12.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 22.12.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 22.12.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 22.12.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні