Ухвала
від 07.12.2021 по справі 219/5166/21
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/5166/21

Провадження № 2/219/2239/2021

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про відкладення розгляду справи

7 грудня 2021 року Артемівський міськрайонний суд Донецької області в складі:

судді Худіної О.О.

за участі секретаря Лосинської І.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Бахмут Донецької області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , заінтересована особа ОСОБА_3 , треті особи Орган опіки та піклування Служба у справах дітей Бахмутської районної державної адміністрації Донецької області, Покровський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) про визначення місця проживання дитини, стягнення аліментів на утримання дитини та припинення стягнення аліментів ,

встановив:

позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , заінтересована особа ОСОБА_3 , треті особи Орган опіки та піклування Служба у справах дітей Бахмутської районної державної адміністрації Донецької області, Покровський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) про визначення місця проживання дитини, стягнення аліментів на утримання дитини та припинення стягнення аліментів.

Ухвалою Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 24 червня 2021 року було ухвалено судовий розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін, призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 25 жовтня 2021 року підготовче провадження закрито та призначена справа до судового розгляду.

В судове засідання 7 грудня 2021 року сторони не з`явились.

Від представника позивача адвоката Громова Юліана Анатолійовича надійшла заява про відкладення судового розгляду у зв`язку із хворобою адвоката. Разом з тим, просить наступне судове засідання проводити в режимі відео конференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon .

7.12.2021 року від представника третьої особи начальника служби у справах дітей Оксани Боровікової до суду надійшло клопотання про заміну третьої особи Служби у справах дітей Бахмутської райдержадміністрації на Службу у справах дітей Світлодарської міської військово-цивільної адміністрації Бахмутського району Донецької області, у зв`язку із передачею справ.

У зв`язку з неявкою сторін на підставі ч. 2 ст. 247 Цивільного процесуальногокодексу України в разі неявки всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

У відповідності до положень ст.212 ЦПК України суд за клопотанням сторони чи іншого учасника цивільного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується судом за наявності відповідного клопотання або завласною ініціативою не пізніше як за п`ять днів до дня проведення такого судового засідання.

У зв`язку з цим, оскільки суд має відповідну технічну можливість для проведення судового засідання в режимі відеоконференції в системі EasyCon , з метою забезпечення оперативності цивільного судочинства, повного та всебічного розгляду справи, вважаю за можливе проводити розгляд справи в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon з участю представника позивача - ОСОБА_4 .

Згідно з ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Враховуючи вище викладене, а також те, що Орган опіки та піклування в особі Бахмутської райдержадміністрації передала всі справи до Служби у справах дітей Світлодарської міської військово-цивільної адміністрації Бахмутського району Донецької області, суд приходить до висновку про задоволення клопотання.

Суд вважає, що розгляд справи необхідно відкласти, виклик сторін повторити.

З урахуванням наведеного, керуючись ст. 53,212, 223 ЦПК України , суд,

ухвалив:

Розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , заінтересована особа ОСОБА_3 , треті особи Орган опіки та піклування Служба у справах дітей Бахмутської районної державної адміністрації Донецької області, Покровський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) про визначення місця проживання дитини, стягнення аліментів на утримання дитини та припинення стягнення аліментів - відкласти на 24 січня 2022 року на 13.00 годину.

Замінити у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , заінтересована особа ОСОБА_3 , треті особи Орган опіки та піклування Служба у справах дітей Бахмутської районної державної адміністрації Донецької області, Покровський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) про визначення місця проживання дитини, стягнення аліментів на утримання дитини та припинення стягнення аліментів - третю особу Службу у справах дітей Орган опіки та піклування в особі Бахмутської райдержадміністрації на Службу у справах дітей Світлодарської міської військово-цивільної адміністрації Бахмутського району Донецької області, яка знаходиться за адресою: 84792, Донецька область, Бахмутський район, м. Світлодарськ, пр-т Миру, 5.

Надати можливість представнику позивача- Громову Юліану Анатолійовичу брати участь у судових засіданнях дистанційно в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon .

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку EasyCon , за веб-посиланням https://easycon.com.ua згідно із наказом Державної судової адміністрації України від 08 квітня 2020 року № 169 "Про затвердження порядку роботи з технічними засобами відеоконференції зв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду".

Копію ухвали про участь особи в судових засіданнях в режимі відеоконференції направити негайно представнику позивача ОСОБА_4 .

У судове засідання викликати сторони.

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://arm.dn.court.gov.ua/sud0503/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.О.Худіна

Дата ухвалення рішення07.12.2021
Оприлюднено09.12.2021
Номер документу101688377
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —219/5166/21

Ухвала від 17.08.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Худіна О. О.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Худіна О. О.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Худіна О. О.

Ухвала від 31.03.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Худіна О. О.

Ухвала від 07.12.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Худіна О. О.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Худіна О. О.

Ухвала від 25.10.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Худіна О. О.

Ухвала від 17.08.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Худіна О. О.

Ухвала від 24.06.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Худіна О. О.

Ухвала від 31.05.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Худіна О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні