Ухвала
від 29.11.2021 по справі 205/7984/13-ц
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

29.11.2021 Єдиний унікальний номер 205/7984/13-ц

.

Єдиний унікальний номер судової справи:205/7984/13-ц

Номер провадження: 2з/205/301/21

УХВАЛА

про забезпечення доказів

29 листопада 2021 року м. Дніпро

Ленінський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді Мовчан Д.В.

при секретарі Волкобоєвої А.О.

за участю: представника відповідача - Богдан Л.М., представника відповідача - Дударенко А.Д.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в порядку загального позовного провадження клопотання представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Дударенко Анастасії Дмитрівни про забезпечення доказів по цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ОТП Факторинг Україна до ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за кредитним договором, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Ленінського районного суду м. Дніпропетровська перебуває вищевказана цивільна справа.

У підготовчому судовому засіданні представник відповідача ОСОБА_1 - адвокат Дударенко Анастасія Дмитрівна заявила клопотання про забезпечення доказів, а саме: витребувати у Акціонерного товариства ОТП Банк та у Товариства з обмеженою відповідальністю ОТП Факторинг Україна засвідчені належним чином копії всіх матеріалів кредитної справи по Кредитному договору № 302/392/2007 від 12.11.2007 року, укладеному між ЗАТ ОТП Банк та ОСОБА_2 , включаючи, але не обмежуючись, графік ануїтет них платежів для погашення кредитного зобов`язання та всі додаткові угоди (договори) до нього. Оскільки вказані докази не можуть бути подані таким учасником процесу самостійно, просить суд витребувати їх в товаристві.

Представник відповідача ОСОБА_1 - адвокат Дударенко Анастасія Дмитрівна у підготовчому судовому засіданні просила суд задовольнити клопотання про забезпечення доказів.

Представник відповідача ОСОБА_2 - адвокат Богдан Лариса Миколаївна у підготовчому судовому засіданні просила суд клопотання про забезпечення доказів винести відповідно до чинного законодавства.

Представник позивача у підготовче судове засідання не з`явився, про день та час проведення останнього повідомлявся належним чиномю

Суд, заслухавши думку учасників справи, дослідивши матеріали справи, доходить до наступного висновку.

Відповідно до вимог ст.116 ЦПК України суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим. Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом. Заява про забезпечення доказів може бути подана до суду як до, так і після подання позовної заяви.

Згідно ч.1ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків (ч.2ст. 76 ЦПК України).

Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень ст. 77 ЦПК України.

В даному випадку стороною позивача обґрунтована суду належність вказаних доказів у вигляді матеріалів кредитної справи по Кредитному договору № 302/392/2007 від 12.11.2007 року, укладеному між ЗАТ ОТП Банк та ОСОБА_2 , включаючи, але не обмежуючись, графік ануїтет них платежів для погашення кредитного зобов`язання та всі додаткові угоди (договори) до нього , оскільки відповідач, як поручитель за такими кредитним договором, наголошує на припинення відповідної поруки, оскільки кредитор та первісний боржник змінили зобов`язання без згоди поручителя шляхом внесення змін до кредитного договору у спосіб укладання відповідних додаткових угод.

Так само, суду доведено неможливість самостійного отримання вказаних доказів стороною позивача, оскільки на її звернення позивачем такі матеріали надані не були.

Судовий збір за подання до суду заяви про забезпечення доказів сплачено у повному обсязі, визначеним Законом України Про судовий збір .

Таким чином, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, підтвердження та встановлення усіх обставин по справі, що мають істотне значення для вирішення даного спору по суті, суд вважає за необхідне клопотання представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Дударенко Анастасії Дмитрівни про забезпечення доказів задовольнити, витребувати у Акціонерного товариства ОТП Банк та у Товариства з обмеженою відповідальністю ОТП Факторинг Україна засвідчені належним чином копії всіх матеріалів кредитної справи по Кредитному договору № 302/392/2007 від 12.11.2007 року, укладеному між ЗАТ ОТП Банк та ОСОБА_2 , включаючи, але не обмежуючись, графік ануїтет них платежів для погашення кредитного зобов`язання та всі додаткові угоди (договори) до нього.

На підставі вищевикладеного та керуючисьст.84 ЦПК України , суд, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Дударенко Анастасії Дмитрівни про забезпечення доказів по цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ОТП Факторинг Україна до ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за кредитним договором - задовольнити.

2. Витребувати у Акціонерного товариства ОТП Банк (місце знаходження: 01033, м. Київ, вул.. Жилянська, буд. 43, код ЄДРПОУ 21685166) засвідчені належним чином копії всіх матеріалів кредитної справи по Кредитному договору № 302/392/2007 від 12.11.2007 року, укладеному між ЗАТ ОТП Банк та ОСОБА_2 , включаючи, але не обмежуючись, графік ануїтет них платежів для погашення кредитного зобов`язання та всі додаткові угоди (договори) до нього .

3. Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю ОТП Факторинг Україна (місце знаходження: 03150, м. Київ, вул.. Фізкультури, буд.28Д, код ЄДРПОУ 36789421) засвідчені належним чином копії всіх матеріалів кредитної справи по Кредитному договору № 302/392/2007 від 12.11.2007 року, укладеному між ЗАТ ОТП Банк та ОСОБА_2 , включаючи, але не обмежуючись, графік ануїтет них платежів для погашення кредитного зобов`язання та всі додаткові угоди (договори) до нього .

4. Копію ухвали для належного виконання направити до Акціонерного товариства ОТП Банк (місце знаходження: 01033, м. Київ, вул.. Жилянська, буд. 43, код ЄДРПОУ 21685166) .

5 . Копію ухвали для належного виконання направити до Товариства з обмеженою відповідальністю ОТП Факторинг Україна (місце знаходження: 03150, м. Київ, вул.. Фізкультури, буд.28Д, код ЄДРПОУ 36789421) .

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справ, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Суддя: Д.В. Мовчан

Дата ухвалення рішення29.11.2021
Оприлюднено09.12.2021

Судовий реєстр по справі —205/7984/13-ц

Рішення від 22.06.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 26.04.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 26.04.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 15.02.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 23.04.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 23.04.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 23.04.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 01.02.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 29.01.2019

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні